TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Rabu, 22 Februari 2012

HANTU DALAM BOTOL KICAP

Semalam petang hujan kemain lebat lagi kat office ni.
Pastu aku tunggu kejap bagi reda baru nak turun.
Maklumlah parking awam mana nak ada bumbungkan.
Lepas aku lari-lari reda hujan tu aku teringat pulak nak makan kueh tiaw goreng kat kedai makcik hujung office ni.  Ingatkan tak ramai orang sebab hujan, rupanya sangkaan aku meleset.
Kemain ramai orang duk tunggu hujan stop.

Aku order kat makcik tu.
Lama tu tidak lah adalah dalam 20minit gitu.
Sebab orang ramai takkan nak desak-desak pulak kan.
Sebab warung tepi jalan kan, ramai lah orang nak lepak-lepak ni.
Parking pulak senang nak dapat.

On the way nak sampai rumah dah jem.
Kawasan tu memang selalu sangat jem lagi pulak dengan hujannya.
Kereta depan aku ni emergency brek.  Nasib aku pasan kalo tidak kebabommm.
Aku ngelak ke kiri sikit sebab dah terlalu hampir keta belakang ngan aku.
Dengan motor cilok cilok lagi aku hangin.

Sampai jer umah dah kol 6 gitu.
Aku baru perasan ade mesej.
"Awak siap, kita on the way ambik awak"
(lebey kureng cm tu lah ayat diatas)

Aku pun siap-siap.
Pastu aku cume tunggu depan rumah jer.
Niat nak tengok wayang tu memang ada lah kan.
Terus cek kat showtime gune tenet.
Tengok 8.15 okeylah pas maghrib kan.
G kuar duet dekat Mbmb pastu terus g Mbo Melaka Mall.
Nak g tengok tiket dulu.
Sampai jer terus beli sekalikk tengok 7.15 malam.
Haa nak wat camner lagik nak tak nak masuk jelah.

Terus jer masuk sebab time dah cukup.
"Ehhh apesal kosong panggung ni"
Salah panggung ker?
Hohh lagi aku bersalah.
Dah suku show baru ade orang masuk.

Tu je nak cite.....
Sinopsis kisah..


Budak bandar 3 orang balik kampung nenek dia.( macam pedalaman kampung tuh)
Nenek ni bomoh kampung.
Hari pertama masuk rumah nenek dah bagi syarat-syarat.
Jangan keluar masa senja.
Balik rumah sebelum senja.
Jangan masuk bilik yang ade selendang merah tuh.
Abun ni degil sangat....
 lepas tuu..


Sila Klik Gambar ini

The end
Nenek dia sayang sebenarnya cucu 3orang tu
....
Pe kata korang g tengok sendiri..

Lawak jugak lah.
Tapi tak banyak watak dalam ni.

Cuma watak hantu jer banyak.

 

5 ulasan:

  1. dah lama x tgk wayang...biasa klu hari rabu hari tgk wayang....nak tgk adnan sempit 2...

    BalasPadam
  2. masa duk melaka dulu.. pernah gak g tgk wayang kat situ... hanya kitrg berempat je dalam tu..

    masa tu apa lagi... panggung itu.. kami yg punya.. gelak ikut suka ati.. kaki naik atas kerusi..mcm bos.. ngee~

    BalasPadam
  3. c.comey ; hehehe....tengok eh...



    c.moon; tu laa...kalo gamai..gamai sesgt..kalo xde xde lgsung..huhu...

    BalasPadam
  4. cik adieb ; aikk kenapa xmau tgok?tkuittt eh huhu

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Looking Good & Beautiful

Dalam kita tak sedar kurang dari seminggu kita akan menyambut hari lebaran.  Dikesempatan dari kurang seminggu ni mesti kita masih tercari ...