TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Jumaat, 17 Februari 2012

Kringgg..!!

Kringg....kring..... 

Telefon office berbunyik dikala waktu kerehatan.

Hari ni kan rehat panjang so aku pon membute kat meja jela.

Tetibe tipon office berbunyik,

Sudah .. siapa yang tipon nih..!!!

Takkan pulak boss aku nak tipon masa jumaat cenggini kan.

So aku angkat jela.

Aku : Hello yer...bla..bla...blaa

Mak Aku : Ini mak laaa....huhuhu...

Aku : Ngehh ngehh senyumm jela.. (Apesal tipon opis dlm ati jer)

Mak : Hari ni ko balik kampung tak?

Aku : Balik lah.. Mak nak datang sini ke?

Mak : Macam mana nak mai, ayah kau ni melilau nak bawak keta, kang mampoih pulak (sambil gelak)
Nak pi tengok Anak Pakteh lah (Anak abg aku ler).Ayah aku kurang sihat dari segi mata.

Aku : Yela hari ni lepaih keja balik kang. Mak masak apa hari nih? (Tu je aku tau)

Mak : Tak dak masak apa pun, masak sayuq petola , ikan cencaru ja.

Aku : Haa yela kang balik la.. Ada sapa kat guma? Bagdet (Abg aku gak) ada ka?

Mak : Tak dak hai, dia dah balik seremban dah. Ha okeylah.. Assalammualaikium..Byee

Aku ; Okey, Waalaikumsalam.

~~~!Papp...letak tipon !~~~~


My Parents.. LOVE U SO MUCH Muaahhhhh
Ni masa dorang wat umrah tahun 2006 (Masa tuh aku nanges esak-esak wei)

InsyaAllah mereka akan pergi lagikk....(Doakan yer kengkawan)



................................................................................................................

Terus buntang bijik mata aku dengar sore mak aku.

Gase cam nak gelak saje wat suprise tipon opis, oh omak oii...

Mahap lah sebab banyak loghat bahasa,

 mak den Orang Kedah hokey, den pulak lahir N9 cakap N9 tu terkawai sket.

Tapi belajaq + kerja kat Melaka. Haaa acanerr tuh? (Campur aduk bahasa lar)



So petang ni aku nak balik kampung esok nak bawak mak dan ayah aku

tengokk cucu baru dia.


Pagi tadi pulak yang akak aku yang dok Key El tu dah dok bodek aku soh aku mai rumah dia.

Hellooooo ko hengat dekat sangat ker nak pi tu.

Heboh dok bodek aku, ko hengat ko bodek aku boleh mai umah hang ka?

Belom tentu lagikk weiikkk..

Kalo boss dan mem kata ohokeyyy (mak ayah aku) 

Baru aku start enjin jalan..

Patut kor la balikkk kann kann kannnn....(Adik yang zalim nih)


Last dia nak letak tipon..

Yessss yess dia merayu kat aku soh pi umah diaaaaa..

Haaa..... mahap lah yoo den tak dapek nak kobarr..

Kor poie lah merayu rayus air mata kat boss ngan mem hokey....



----------------------------------------------------------------------------------------




My Sis wif anak-anaknya

P/s : sila abaikan kotak merah dihadapan anda ituu.



Tak masuk dalam storyy hokeyy....

2 ulasan:

  1. best laa leh tau mcm2 loghat..

    moon ni tau ckp kl jerkk
    hehehehehe

    BalasPadam
  2. c.moon ; hahaha....mne der laa... bese jer..tu sbb mak ayah slalu ckp tu ley la ckp sesikit

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

NorHafidah Hj Hassan has invited you to join ShopBack!

Get RM10 bonus when you make your first purchase. Shop n...