TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 26 Jun 2012

UEFA EURO 2012

Aku layan anak buah jer. Abg aku layan bola. Sungguh membusankan. Sb aku bkn paham pun pasal game nh..

Aku pun dah ngantuk. Bek aku tido aje.. Selamat malam.

Isnin, 25 Jun 2012

ENTRY TAKDE GAMBAR

Minggu lepas aku balik kampung. Macam biasalah pasti rumah tu sunyi.  Xde lagi dengar suara ayah.  Balik je kampung kompem aku mesti sedeh.  Slalu aku balik mesti dia dok kat kusi malas garaj keta blakang tu.  Pastu mesti dia tnya aku macam2.  Kini takde lagi. Mak aku je sorang2 tinggal.  Tapi naseb anak buah aku dah ditukarkan sekolah kat kampung.  Sebagai peneman mak aku.  Maklumlah rumah kampung kan.  Kalo sunyi tu memang sunyi betul.  Kalau riuh memang riuh rendah.  Memang abg aku dok kampung, tapi hujung minggu dia balik lah jumpa anak bini dia kat semban.  Tak kan nak halang pulak dia tak payah balikkan.

Hari sabtu tu pulak, aku bawak mak ngan anak buah aku g pusing-pusing Melaka.  Lupa pulak Melaka ada event ape benda tah. Dekat setengah jam jugak stalk.  

Pastu sebelum magrib ktorg gerak balik kampung.  Singgah kedai beli sardin tin.  Balik aku masak sardin je malam tu.  Pas isyak abg aku dari semban tu pun balik.  Meriah jugak lah rumah.  Tak lah mak aku rasa sunyi.  Padahal hari syahdu sangat.  


Esoknya ahad mak aku suh aku g kebun.  Sebab mak aku kne g kje kawen uma jiran.  Pepagi aku dah g ngan abg, akk n anak buah aku.  Sayu sangat hati aku teringat last pegi kebun ngan arwah ayah.  rindu tersangat tak terkata.  

Pagi tadi aku gerak dari kampung terus ke tmpt keje.  Slalu pepagi mesti arwah ayah yang panas enjin kete pastu siap reves kan kete last skali dia akan bukak kan pagar.  Syahdu jugak aku pagi tadi ingat semua tu.  Masa cium mak pagi tadi pilu sangat, slalu pas salam mak mesti salam+cium ayah baru masuk kete. skang ni cium mak aku terus masuk kete touching. Tak terkata sangat.

Selamat Hari Bapa.....

Al-Fatihah..

Jumaat, 22 Jun 2012

Pen Hitam

Pen ni bru je ak beli smalam ptg. Sblm ni pnah gak ak bli smp ink nye hbes aku gune. Sb seronok sgt bile tulis tu. Smlm ak beli lg sbtg (dlm gbr diatas) harga rm4.90. Aku pun try gune pg tadi. Tak snok plak. Ink tu mcm sgkt2. Kcwa ak nk menuls.
Lunch hr jumaat adlh pjg. Aku ajak siti makn kt mydin mitc. Pas makan merayap la jap. Sambil jenjalan ak tgk rege pen yg ak bli same. Tp rege nye rm5.20 cm2lah. Jimat duet aku 30cen. Hehe. Itu saje.

Khamis, 21 Jun 2012

SEGMEN AYUEJEAN : MENCARI BLOGLIST

Tq pada tuan tanah sebab ajak join segment INI.

Kengkawan jom join yok...

Caranyaa :-----------------------
 
1. FOLLOW Blog Ini!!!!

2. Letak Header INI!


3. Buat Entri Bertajuk "SEGMEN AYUEJEAN MENCARI BLOG LIST"

4. Dah Siap???
Linkkan entri anda dekat bahagian komen Disini.

5. Sedia satu ruangan "BLOGLIST AYUEJEAN" dan tukar LINK blog dengan peserta dari segment ini.



Rabu, 20 Jun 2012

HARI TUA MU

*ptt nyer dah post 20 jun tah caner leh  ada kat draft. sib aku tgok*


HAPPY BIRTHDAY TO YOU MOHD FAZLI B. HASSAN
yang ke 31 tahuuuuuun...
Anda sudah tua keh keh keh..


Haa jangan salah anggapan... Tersebut adalah abg kandungku yang ke 6.
Hari ini 20 jun 2012 telah genap usianya 31 tahun..
Beliau mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak lelaki.


Semoga anda sihat selalu dan dirahmati selalu. Aminnn InsyaAllah...