TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Jumaat, 28 September 2012

Hari Ini Jumaat

Hari ni aku keje macam biasa 8pagi - 5petang.  Korang taknak tahu korang nye pasal. Hehehe.  Pagi tadi bos aku masuk opis, sembang-sembang sal keje jap.  Bos aku ni ikot mood die, kalu rasa nak naik motor datang opis harus lah dia datang bermotor.  Tadi dia datang naik motor.  Pastu kebetulan ade client call nak ape tah aku pun tak tau lah.

Dia datang kat aku cakap cam nih

Bos : Fida, awak ade kemana-mana tak tengahari nih?
Aku : Tak kemana pun lah.  Kenapa ?
Bos : Hari ni jumaat masa suntuk sangat kan, ade orang call nak bla..blaaa.. 
Aku : Yelah pergi jelah.
Bos : Saya datang naik motor ni. Pinjam kereta boleh ?
Aku : Eh pinjam la, tapi kereta saya tu kotor sikit, dah berminggu-minggu idok basuh.
Bos : Takpe, tapi kereta awak cantik lagi. (Ayat nak membodek kan!!? disitu)
Aku : Mana ade cantik, kalo dah kotor cantik ape nyer. (Sambil ulurkan kunci)
Bos : Okey saya pinjam ye.
Aku : Baiklah. 
Bos : (Berlalu ke pintu Exit)

Bos aku ni kalo dia nak apa-apa kan suh aku buat mesti nak bodek-bodek amik ati dulu.  Terbakar jugak, kang ade pulak orang pikir aku skandal ngan bos.  Hoii mulut tak bertauliah je yang cakap cam tu. Hahaha..

Pastu, ada dalam 10minit bos aku bla, ada call opis

Bos : eh awak kenapa kereta ni bunyik macam ada music kat enjin.
Aku : Hahah bukan music, saya pun tak tahu lah ape benda tah.  Nanti lelama hilang la bunyik tuh.
Bos : Saya rasa bla..bla... (Aku aahkan je la kot) pastu letak.

Aku sambung wat keje semula sambil perut memanggil-manggil nak mintak makan.  Bunyik call opis lagi.

Bos : Eh saya pinjam kereta awak amik anak saya jap eh, awak ada nak kemana-mana tak?
Aku : Tak kemana pun, yelah.


Kereta aku dah cam bas sekolah pulak kannn..  Hehehe dah la kotor sampai kan rim tu nak kaler hitam dah.

Dalam kol 1 cam tu, bos aku masuk.

Bos : Terima kasih la yer cik fida, bunyik tu saya rasa bla..bla...blaa (aku wat pekak tlinge, sebab ape yang mana aku tau pasal kereta ni, tau bawak jer)

Aku : Yelah tu la saya pun tak tau la menda tah bunyik2 tu.

Bos : Okey lah sy nak balik Jumaat terlepas kang.


Lepas bos aku berlalu pergi, aku rasa cam nak makan KFC lak.  Turun lah bawah, skali tengok eh apesal kereta aku kilat semacam ni, eh kereta org len ke. Pegi dekat2 siap tengok no.plate lagi sah kereta aku. Baik betul bos aku gi antarkan car wash.  Hahaha patut lama kemain.


Tengah aku type-type entry ni, bunyik telepon lagik

Bos : Ada orang call saya tak ?
Aku : Tak ade pun En. 
Bos : Okey tak pelah.
Aku : eh En. terima kasih eh, kilat dah kereta saya tu.
Bos : Gelakkk dan bla..blaa.... Lagi pun dah banyak budi kereta tu kat saya, haha.
Aku : Budi ape nye pulak.
Bos : Tadi saya pinjam kan.
Aku : Yelah terima kasih banyak-banyak.
Bos : sesama -- Esok keje tak?
Aku : Esok ada wedding orang terdekat.(senyum j aku)
Bos : Manjang org kawen kan, yelah org kawen kena pegi kan. Nnt awak kawen org tak dtg (sambil gelak) yelah cuti lah besok.
Aku : Eh tak la mcm tu hehe.. 


 Bos aku ni kadang-kadang melawak kemain lagi, kalo dah bercerita hohhh sekian nak tunggu noktah dia becerita.
Okeyy skang aku mau pulang..  

1 ulasan:

  1. waaahhhh bos...... siap cuci kereta lagi...

    :) terbaikkkk

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now!

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now! Lazada adalah laman membeli belah yang mudah untuk kita.  Tak perlu bersusah pay...