TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Khamis, 5 Januari 2012

Petang Sudah

Lama pulak hadap pc ni.

Dari pagi aku hadap sampai ke petang ni.

Mungkin smapai ke-tua kau hadap pc.

Hahaha..

Kalau menunggu petang memang rasa lambat.

Kalau tak tunggu petang tak rasa lambat.

Hari ini aku gase lama sangat nak tunggu petang.

Tunggu waktu nak checkout dari Office ini.

Tadi aku dok blogwalk..

 Pergh Entry deorang best belaka.

Ade jer ayat deorang nak cerita kan.

Harus lah erk, sebab dah nama Blogger kan..

Hehehe ...

Aku tak tau nak berkisah ape tu yang xde ayat nak wat entry ni..

Semenjak aku follow Blog Ben Ashaari aku makin suke dan suke baca dia punye entry.

Setiap hari ada jer entry yang dia buat.

Banyak blogger yang kata Abg Ben ni sifu, cikgu.

Tapi memang best baca entry dia.

Semoga Abg Ben berjaya.. Chayokkk chayok  ...hehe

Ben Ashaari

Banyak unsur-unsur nasihat jugak.

So boleh jadikan teladan dan panduan.


k Baiiii..................

New Year 2012


Tak terlambat aku nak ucap selamat tahun baru 2012 kat korang.

Cepat sangat masa berlalu.  Rase baru sangat 2011 itu muncul.  Tapi skang dah 2012.

Haa kau!!  Umur pun dah meningkat kepada 2x tahun.

New Year ritu memberi aku banyak kenangan.

31 Dis 2011 Ayah kena masuk wad Hospital Tunku Ampuan Najihah Kuala Pilah.
( Sesak napas terlampau sangat, sampai dah tak boleh napas)

Kena duduk wad selama 1 malam sahaja.  Ayah memang dah ada sakit jantung.  So jantung dia dah tersumbat sikit, tapi tak lah teruk sangat.  Mungkin pagi yang dia kena tu akibat serangan jantung.  Doc cakap  terpaksa bagi ubat pencair darah, walau pon berisiko tinggi.  Tapi kalau tak masukkan lagi berisiko tinggi.  So Doktor terpaksa masukkan jugak ubat itu melalui suntikan di leher kiri.  Masa kitorang datang lawat itu, dia nampak sehat sikit.

Adik beradik pakat dok balik kampung nak jumpa ayah.  Kak yang n Family - Perak, Kak Ngah n Family - Kuala Lumpur, Kak Yang  n Family - Melaka, Abg Yee n Family - Melaka.

Mana lah ayah itu tidak sihat kalau anak2 n cucu2 dah ada depan mata.  Maun dia nak balik masa itu jugak lah.  Tapi nak buat macamana kalau ikot cakap Doktor kan?

1 Jan 2012
Ayah dah boleh keluar, dengan bangga dia tipon aku kata dah boleh balik.  Haa baru lah bunyik suara riang.  Siap ajak pi piknik kat Ulu Bendul lagi.  Maun kau tak meriah sekampung??

Dalam Kol 12  amik dia dan terus bawa balik rumah.

Sampai rumah terus jadik lembik semula.

motif?????

Memang dia tidak suka duduk Hospital, so sebab nak keluar Hospital punya pasal kena lah wat2 sehat.

Bila jiran datang melawat, laaa bukan maen eksen dia.

"2 Tahun aku dudk Hospital dia kata"

31  Dis 2011 - 01 Jan 2012

Kan ke 2 tahun berbeza tuh??

Semoga ayah cepat sembuh, jangan nak takut jumpa Doc ...

Makan ubat ikot time naa..








K. Baiii.............

RAMADHAN 2019

Ramadhan ke-2   Alhamdulillah masih menikmati ramadhan untuk tahun ini, semoga dengan kedatangan ramadhan tahun ini membolehkan kita le...