TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Sabtu, 28 Januari 2012

WAJIB BACA!!

Selamat Malam kengkawan..

Ade cite baek punyerrr..

Korang baca tau...

Cam ni kisah nyer...

1



2



3



Assalammualaikum..


Kantoi Yang Paling malu ...
Aku baru kahwin & duduk dgn bini aku
berdua. Aku ni ada tabiat suka mkn telur
rebus. Tak tau la kenapa, sedap agaknya.
Sejak aku kahwin , tabiat tu kurang sikit
sebab bini aku masak sedap2 tapi dah
lame jugak lah aku tak pekena telur rebus
ni. So, ceritanya bulan lepas balik dari
kerja, kereta aku rosak, aku call bini aku
dan cakap aku balik lambat sebab kena
menapak.... Sebab lapar sgt , otw tu, aku
singgah kedai makan , ada telur rebus !
apelagi , aku makan nasi dengan telur
rebus lah dan order lagi buat ratah.
Sebelum balik aku bungkus lak, wat
makan smbil berjalan balik. kenyang yg
amat, maklumlah balas dendam sebab
lama tak makan. Buka je pintu rumah,
bini aku ckp "abg, ada 'surprise'.." smbil
sengih2 dia tutup mata aku and ikat
dengan kain hitam and pimpin aku ke
meja makan. Aku pun duduk, dia siap
pesan jgn try2 nk buka ikatan. Aku nak gi
toilet sebab perut start buat hal, tp
malas nak spoilkan 'surprise' bini. Aku
pun tahan je le dulu . Tetiba telefon bini
aku berbunyi, dia angkat dan pergi jauh
dari meja. Aku agak jelah , sampai ke
dapur rasanya dia pergi. 'Peluang ni !',
aku pun kentut sebab dah dari tadi aku
tahan . bau boleh tahan sebab makan
banyak telur . ok, lagi sekali.. aku pun
angkat sebelah punggung dan lepas lagi
satu das! PRUTT! bau memang tak
hingat, aku pun tak tahan.. lama plak bini
aku ni, aku tak sabar nak tahu surprise
dia. Aku rasa nak kentut lagi.. aku bangun,
tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau
macam bangkai.. dekat 2,3minit baru bau
hilang.. Pastu bini aku datang & mintak
maaf sebab lmbt, dia pun jerit
'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!'
Lupa pulak hari ni bday aku, dia suh aku
buka kain pnutup mata, aku buka.. mulut
aku terus melopong.. ALAMAK!!! aku
tengok merah padam muke bapak dan
mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk
keliling meja makan. Bos dan jiran
sebelah rumah aku pun ade?! Aku nak
cover malu, aku pi la tanya bapak mertua
aku, 'dah lama ke pak smpai?' Slamber je
bapak mertua aku jawab , '"dah lama,
sbelum kentut pertama lagi!!"
hahahaha.....so funy....
-copy dari kawan kat Fb-
 
 
Ape perasaan korang kalo terjadik kat korang???
 
 

BEZANYA KITA

Cerita minggu lepas aku baru nak hapdet minggu nih..

Korang kesah ke?

Ouh tidak kan??

Minggu lepas kan aku dah bercuti manjang sempena Cny kan kan kan..

Masa itu ada wedding kawan masa study dulu..

Oh tidakk beliau sudah kawen...
Yang menjadi beza skang ouhh.. 

saya membujang lagikkk..

InsyaAllah sampai suatu masa aku jua pun akan begitu kan..
Doakan yang terbaik ye kengkawan untuk aku.


Bila orang tanya pi mana..
Mesti aku jawab dengan bangga dan gagah perkasa macam ni
" Nak pegi umah kawan, die kawen hari nih"

Oh dengan balasan orang tu jawab : Asikk pi umah kawan kawen jer, awak ni bile pulak???

Ceh nampak tua sangat dah ke aku nih??

Wat kawan-kawan yang dah kawan, dah dapat baby, dah bertunang, dan akan bertunang & kawen

Tahniah okey...

Semoga kekal hingga hujung nyawa & akhirat kelak...


So layan gambar nih...
Suke sangat tema macam nih..


Ni lah Tema pelamin dorang... Comey habesss pelamin dier..


Suke gambar ni ada pari-pari n para-para


Siap bergaun lagik pari-pari tuha.


Sila abaikan kaki yang terrrr...........

Tahniah kawan...





Ini diaa pengantin..... Tak sempat nak amik gambar bersama suami dia sekali sebab nak cepat..

So tahniah okey..



Bye

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...