TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Khamis, 7 Februari 2013

AKHIRNYA MENDAPAT HABUAN ...

Semalam pagi en.suami masuk FINAL badminton antara budak-2 depart dier.  Dalam kul 1lebeh die terus call aku.  Suh aku teka-2 menang ke kalah.  Mesti lah menang.  Habes tu kalo dah kalah takkan nyer die nak buat teka teki telefon aku kan.

Lepas tu die cakap abang lah KING hahaha... kingkong ke hape tah.. Die menang, pastu aku cakap wah malam ni ikan bakar lah.  Die cakap tak molah, next time.  Okey cam tu kepci jelah.  Die pon on jer.


Lepas aku habes tengok cite setia hujung nyawa baru g mandi n solat.  Masa tu dah hujan kemain lah lebat.  Terus perut jadi lapoooo bebenauuu.  Die cakap xmo lah kepci, nak makan nasik. 


Bila hujan renyai sikit kitorang gerak g  kat restoran london seafood .  Sebab perut dah keroncong, order tomyam campur, nasi goreng cina, nasi goreng kampung, telur dadar, otak-2, air laici dan nescafe tarik.


Lepas makan terus g Tesco pulak, g jumpa anak buah ade barang mak kirim kat die.  Anak buah ni jaga kedai mak die niaga pakaian islamic macam jubah kanak-2 lelaki/perempuan,jubah kanak-2 perempuan quran digital, blaus pompuan dan ape tah lagi.  Sesapa yang nak beli jubah atau quran digital boleh lah singgah kat kiosk apetah nama, aki tak ingat.  Depan ngan kedai kasut bata dan kedai cermin mata.


c ukup sampai sini  sahaja....

Rabu, 6 Februari 2013

Masuk FINAL ....


 Pepagi lagi en.suami dah mesej, today die ade lawan badminton.  Patut hari ni nak gi klinik, tapi sebab die ade badminton tangguh pergi besok pagi jer lah.  Kul 10.00 tadi mesej en.suami, tapi tak reply pon =(.

Merajuk jap huhuhu.  Lepas tu baru je die mesej 12.30t/hari. "Abang masuk final ni. Kalau menang dapat 50hengget, doakan eh".

Aku balas lah, amin mudahan menang. Boleh la belanje ikan bakar hahaha.

Lepas tu langsung die tak balas.  Nasib la labu, bini awak ni kuat makan.  MAsak punye lah pemalas.  Bukan malas, nnt pembaziran, ye maklumlah makan berdua ajer. 

So tunggu jelah mesej selepas ini, tengok die htr mesej kata menang ke kalah.  Mudahan menang lah kan.  Boleh aku merasa ikan bakar.  Kalo menang nak kena bodek baekk punyerrr hahaha..

 Cayokkkkk my hubby *:x lovestruck*:x lovestruck*:x lovestruck
(^_^)

Selasa, 5 Februari 2013

MUAR SABTU LEPAS


 Harap maaf entry tanpa gambar lagi. 

Sabtu lepas anak makngah suamiku berkahwin di Muar kalo tak silap aku Jalan Parit Amat Darat kot. 

Sebelum ni mak aku ade penah cakap nak ziarah atok suami aku yang sedang sakit kat Muar.  So alang-2 dah nak gi Muar nak lah bawak mak aku sekali.  Jumaat lepas tunggu laki aku balik kerja 11.00 malam terus balik kampung.  Aku tak bafi tau kat mak pun, yang aku nak balik.  Cuma bagitau abang aku jer.

Dah sampai pagar depan rumah dalam 12.30tengah malam.  Call mak suruh bukak pintu rumah.  Lepas tu mak terus masuk bilik.  Die cakap kepala die pusing-2 macam nak pitam.

Lepas tu aku jadi risau, dah la tengah malam kan.  Aku pun bancuh air susu then suruh makan ngan roti.  Lepas tu urut-2 belakang yang kepala dalm sengah jam kot baru die okey.

Baru lah boleh mak tido.  Pepagi aku tengok mak dah siap mandi, die cakap dah okey sikit dan rasa nak ikut g Muar.  Dalam kul 10.00pagi bergerak lah kitorang ke Jasin.  Sampai je Jasin, family sisuami baru lepas bersiap.

Dalam 10.40 baru bergerak ke Muar.  Nasib baik tak hujan sepanjang perjalanan kami.  Sampai Muar dalam 12 lebeh.  Kitoerang salam-2 dan terus g makan.  Time tu orang tak berapa ramai sangat, mebi awal lagi kot.  Selesai makan lepak-2 kat khemah kmudian nak atas rumah lepak depan pelamin pulak.


Nak tunggukan kul 2.00 sanding.  Mak aku siap terlelap sengah jam lagi kat atas rumah tu.  Atas rumah tu kitorang je kot yang lepak. Aku maen game kat fon lah.  Ape je lagi nak dibuat, bila haus suruh suami amik air kat bawah. 


Masa yang ditunggu telah tiba, pengantin bersanding.  Diorang kat sana ade buat sistem bayar tol. Tu 1st time aku tengok kene tal.  Kalo tak silap aku 4 tol kene redah.  Yang paling ramai dekat pelamin. Penuh pelamin tu dorang tunggu yang tua dan muda same jer.

Aku pulak yang kesian tengok pengantin tu, dah la berpeluh-2.  Siap nak tol-2 lagi.  Macam naya kan orang jer.  Hehehe.  Lepas tepung tawar, dorang ade buat campak gegula ngan syiling.

Kebtulan masa tu aku ngah pose nak amik gambar, skali gegula tu tercampak depan aku, terus aku mengelupur kutip syiling ngan gegula.  Hasil syiling rm1.50 hasil gegula, segenggam tangan aku ler.  Lelaju masuk dalam h/bag.


MAsa pengantin turun g makan beradab, kitorang pon terus salam tuan rumah tanda nak balik.  Sebelum balik ke Melaka, singgah rumah atok dulu.  rehatkan badan dan solat, lepas zuhur kitorang terus gerak pulang.


Sampai melaka dalm 5.45ptg hantar suami, sebab suami kena kerja jam 7.00malam. Singgah rumah lepas solat asar terus aku balik kampung hantar mak.  Tinggal lah sisuami keseorangan.  Hehehe..


(^_^)

Segmen Bloglist Sii Nurul

Syarat untuk menyertai segmen ini adalah : 1. Hanya perlu Follow Blog Sii Nurul. 2. LIKE facebook page dan Subscribe youtube...