TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Khamis, 30 Mei 2013

1 Tahun pemergiaannya Al-Fatihah..

Selamat petang sumer, baru berkesempatan nak apdet.  
Hari ni 30may 2013 genap lah setahun arwah ayahku meninggalkan kami sekeluarga.
Ayah telah dijemput mengadap ilahi yang aku gasakan terlalu awal.
Rasa seperti masih tak cukup nak bermanja dan berkasih sayang dengan ayah.
Bukan aku aje yg rasa kan sebegitu, malah adik beradik yg lain serupa jugak.
Hari nilah hari dimana kitorang sekeurga sebuk untuk persiapan majlis tunang ku tahun lepas.
Dalam kesebukkan menghias segala bagai untuk majlis tunang,
Jemputan pun telah diundang.
Tetiba ayah dipanggil mengadap ilahi.

Ayah meninggalkan kami semua pada jam 2.00pagi 30 may 2012.
Sedangkan majlis tunang aku akan berlansung pada 9 jun 2012.
Kurang 9 hari je ngan majlis bertunang aku tu.
Semua persiapan tu ayah dah uruskan tanpa pengetahuan kami semua.

Pagi ni sesampai je kat o[is aku dah menangis sampai blur nak buat kerja.
Rasa mcm nak balik rumah.
Aku mesej kakak aku, dia pon rasa sebegitu.
Kakak aku ondayway balik kampung mertua dia kat kelantan.
Slalu mest dia call kalo aku bagi mesej, sbb dah tak mampu nak bercakap ngn aku die tak berani nak call.
Yelah masing2 hujan merindukan ayah nan seorang.

Memang ade ayah mertua, tapi ayah mertua ngan ayah sendiri tak sama.
Dari kecil dia menjaga membelai mana mungkin sama ngn ayah mertua.

Dalam type entry ni pon aku dah hujan sggt ni.
aku rasa aku nak undurkan diri dulu.

Al-fatihan untuk ayah disana, semoga rohnya tenang dan damai disana,
dan ditempatkan ditempat2 org yg beriman InsyaAllah..


Sewaktu membuat umrah tahun 2012 yang terakhir bersamanya



3 ulasan:

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Clinical Trial Biostatistics and Biopharmaceutical Applications E-book Download

2014 | 580 Pages | ISBN: 1482212188 | PDF | 4 MB Since 1945, "The Annual Deming Conference on Applied Statistics" has been an impo...