TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Jumaat, 12 Julai 2013

RAMADHAN KE-2

Hari ni dah hari ke-3 kita berpuasa.  Rasa macam cepat pulak masa berlalu jap je dah masuk 3 hari puasa kan. Alhamdulillah setakat ni aku masih bertahan untuk berpuasa. Walaupun kini sedang ............................ Heww heww Alhamdulillah 7mth sudah..

Petang semalam balik kerja kul 4.30 petang then terus balik rumah jer.  Tak singgah memana. Keluar kan udang ngan ikan dari tempat beku. Siapkan barang-2 macam bawang untuk masak. Kul 5.15 jemput suami balik kerja, sebab pe kena jemput ? Pagi tu hujan lebat so aku kena hantar dia g kerja.

Balik ari jemput suami baru kelentang kelentung kat dapor memasak.

Wat soo hun masak air campur kentang, ikan selar goreng 2 ekor, udang sambal dan rendang daging mak (just panaskan jer). Hanya kami berdua jer, so masak jelah yang simple. Masak untuk cukup-2 jer. Pas siap kemas dapo baru g solat asar, tu pon dah 6 sengah ptg.  Suami ajak kuar nek motor ronda taman, kebetulan lak ade pasar malam kat taman sebelah pastu kat depan tu ade bazaar ramadhan.

Singgah kejap kat pasar malam cari soya, tadi xdo org melayu yg jual. Pastu g bazaar ramadhan jer baru jumpa. 1bungkus rm2. Nak beli kueh sume cam tak berkenan, tengok yang dah last-2 jer kuehnya.

Hanya beli sebungkus soya jer kat bazaar ramadhan. Pastu singgah kedai beli ice 50cen. Sampai umah lagi 10minit nak berbuka. So hadap jelah tv dulu sementara nak azan kan.

Azan jer .baca doa dan teguk air terus secawan hehehe. Punya lah aku haus laki bini. Pastu baru makan nasi.

Sahur pagi tadi lak, aku bangun jam 4suku. Panas kan lauk lebihan berbuka dan goreng telur. wat air susu sorang secawan beserta air kosong. Pastu tido balik..

Petang ni tak tau nak masak pe pulak, ade sotong ngan ikan je lam peti tu.. Blurr bab pikir nak memasak ni.

Gambar masih xde jugak.. Malas nak snap..

Korang lak camnerrr...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

NorHafidah Hj Hassan has invited you to join ShopBack!

Get RM10 bonus when you make your first purchase. Shop n...