TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 24 September 2013

Anakku

Alhamdulillah, sy telah melahirkan baby boy. Muhammad Nafiz Farhan Bin Anuar. 14 Sept 2013

Khamis, 12 September 2013

Nasi ayam

Alhamdulillah kenyang dah dgn rezki yg ada. Br pas mkn nasi ayam singapura kat Krubong..

Kunun nak diet la, tp xterdiet pulaka

Rabu, 11 September 2013

September 2013

Today is 11 sep dah. Rase cpt nau masa berlalu. Syawal pun dah melabuh tirai. Pasni menanti zulhijjah iaitu aidiladha. Ops raya korban bulan okt kan. Kejap sgt rasanya.

Skang ni aku dah 38week mengandung. Auw auw debaran makin trase sgt. Due aku adelah mgu dpan. Ye,ak maseh bkeje lg ni, wlu nk drve,bjalan,nek tangga adalah sgt tpaksa. Terasa sarat sgt. Tapi ntah bile nk dlvr pun xtw lah. Rmai kgkwn yg due dowg saing aku dh dlvr. Alhmdllah kan.

Smg dpmudahkan untk aku bjuang bsalin nant. Hehehe


Ameen :-)

Jumaat, 6 September 2013

CERITA 1HARI RAYA

Salam syawal yang terakhir untuk semua. Agak terlewat nak memohon kemaafan aidilfitri kepada semua yang setia nk baca entry ni. Lebih sebulan kot tak update belog ni. Sawang bertimbun dah aku rasa. Orang lain dah update cerita sampai 30syawal, aku baru nak cerita 1 syawal. Memang tak patut kan.

So meh nak cerita sedikit sebanyak, 1Syawal aku beraya kat rumah mak aku dekat n9. Jadiknya memang sakan lah beraya. Laki aku pulak pagi syawal sebelum semayang raya dia dah sampai rumah mak aku. Sebabnya malam raya tu dia kena kerja. Laki ku bersiap dari rumah dengan baju melayu yang aku dah siap-siap gosok. So sampai umah mak aku just pakai samping jelah. Sebelum 7sengah dia dah sampai. Masa tu aku pun dah ready siap tunggu sebab nak p solat aidilfitri sesama.

Lepas semua dah siap baru kitorang 1 family termasuk mak aku g solat aidilfitri bersama. Anak-2 buah yang tak ikut tolong lah panas kan ape yang patut untuk sarapan balik solat kang yer.

Lepas balik solat kitorang bermaafan seperti biase, nangis sane sini pastu bagi wet raya kemudian makan. Lepas je makan tetamu 1st kitorg adelah jiran sebelah. So mula lah sibuk disitu. Lepas dan lepas tetamu kiri kanan datang aku meminta keizinan ke pusara ayahanda.

Balik dari kubur, ingatkan nak g beraya nga suami umah jiran sebelah myebelah. Skalikk ramai pulak yang datang. So tangguh punya tangguh lakiku dah mengantuk. Sebab dah masuk ke tengahari. Kesudahannya aku beraya ngan kakakku je lah. Kitorang g pun 2 buah rumah jer sbb anak buah aku dah merengek.

Balik dari beraya umah jiran, tengok adeee lagi tetamu datang. Aku mmg dah low sangat masa tu. Tolong sesikit jer, nasib malm raya tu kakak ipar wat laksa. So hulurkan laksa tu jelah. Lepas zuhur aku dah tak tertahan mengantuk, masing-2 dah pengsan masuk bilik. Pedulik lah org dtg, aku tak tahan dah. hahaha..

Petang lepas asar baru siap2 g mandi ready takut ade org datang, ha amik ko sedara sebelah mak lak nak datang pas maghrib. Lepas isyak aku dah kebabom, akak-2 aku yg melayan tetamu yg dtg. Aku tak terdaya sbb dah berdiri banyak sgt. Maklumlah mak buyung kan, special case lah hehe..

Gambar pun aku tak amik, sbb nyer mcm cacing kepanasan. Memang panas pun, aku rimas jap2 nak pgg fon lah bagaikan. Memang takdelah gambarnyer.

Tahun ni kawan-2 pun xde yg datang dan aku pon x beraya umah dorang. Dah berlaki ni payah nak bergerak sane sini, dengan perut nye lagi kan. Maaf le sesangat.

k tu je cite raya 1st aku. Maaf gambar mmg xde, yg ade pon mcm xsesuaii nak tampal kt belog ni.

PakNuar.Photographer

Korang memerlukan  photographer untuk majlis bertunang, hari jadi, perkahwinan atau outdoor  bajet tapi gambar letop letops korang ...