TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Khamis, 23 Mei 2013

CUTI SEKOLAH KEMBALI LAGI

Aku bukan seorang guru,
Aku bukan seorang pelajar sekolah,
pada waktu ini lah.

hehe, ko tau xtak aku sesgt lah jeles bile anak-2 buah cakap cuti sekolah, kak ipar n adik ipar dan kengkawan pon cakap cuti sekolah.

Ergh kenapa korg dengki sgt , post kat fb nyatakan esok cuti sekolah dah bermula.....
Aku jeles woii. Tergamak korang melukakan hatiku ini.
Hahah real je ko nak bersyahdu kan apidahhhh...

Anak-2 buah aku, masg2 dah plan sorang-2 nak pergi sana sini.
Yang nak amik exam taun ni, tak bernaseb baek lah ko yer.
Hadap jelah buku nnt.
Tapi aku ghase takdenye dorg nak hadap sgt.
Alasan anak buah aku klo tny soklan cm tu , die jawab cmnih.

"Alaaa kan cuti sekolah ni, wat pe nak pikir pasal sekolah"


Haaaa kuajang tak ayat cmtuh... Menyirap je maksu ko ni dengarr.
Macam nak pukkkk je skali..

Eh ko plak emosi, mak ayah ko xemosi pon kan.
Haha sebb nye, klo dorg dah balik kampong, diorang terselamat dari kena bantai ngan mak ayah dorang.
Sebab backup kuat mak aku, so sape brani nak bantai anak2 bila kat kampong.
Kan sorrrrgaaaa idop dorang.
Marah sikit jer, mest nak backup, hoh terselamat lah ngko dari di baham harimau dan singa jadian.

Balik lah berapa ramai pun anak buah, sume tak brani nak bantai anak depan mak aku.
Dulu masa arwah ayah aku ade, lagi dahsat diorang ni.
Buat lah salah ape pon, mak pak dorg yang kne bising ngan ayah aku.
Mana tak berlemak diorang.
Pastu pepetang pau kat ayah aku duit g kedai.
ayah aku mana nak sampai hati tak bagi kan, klo dah mintak.
Dapat sorang singgit pon jadik, kalo tak pon sorang 0.50 cen.
Memang mendapat lah, kedai pon dokek je ngan gumah kan.
Kayoo cinooo tu  kalo anak cucu balik kmpongg hoih.

Skang ni ngan mak aku xdapek la nolong.
Anak buah aku ni ngan mak aku kurang manja sikit, sbb adelah garang sikit.
Ala nama pun mak-2 kan mesti mulut bising.
Tu anak2 buah aku kureng ngan mak aku.
Tapi lepas arwah ayah aku takde baru dorang rapat sikit ngn mak aku.

Ngan aku mmg ngappp xdapek derrrr.
Aku kan kedekuttttt .
Ikot mood kalo nak blanje.
Tgok prangai memasing okeh, baru aku on.
Kalo xdengar cakap haku mmg xde harapan lah sume nak dapat.
kejammm kan, haha..
Mampos aku nnt, mst dorg balas kat anak aku plak nnt.
Mudahan dorg tak lah balas kat anak aku cm tu...
hahaha...

Xtvt dorang kat kampong nnt adelah main bola dipanas terik,
Tengok katon dari bukak mata sampai pejam mata.
Main api kat blakang uma, maklumlah kampong kan.
G kedai cina tu tambah saham haha,
Main beskal ngan anak jiran sbelah uma,
Pastu bergaduh dan bertekak pastu balik umah nangis-2.
Jap g kang elok balik g sambung main.
Alahai budak-2 kan...

Bila dah petang suruh mandi, terpekik-2 lah kitorang 1 umah.
Kemain nak liat mandi.
Pastu dah mandi berebut tuala pulak.
Time orang nak angkat air smyg time tu nak g mandi.
Hohh hangin 1 badan aku ko tahu..

Tapi kalo xde dorg sunyi sepi umah mak aku tu.
Kalo ade dorang mak aku takdelah sunyi sgt.
Ade jugak buat peneman memalam kan.

 Okeyyy sekian..
Selamat berhujung minggu, happy wesak day.. dan happy scholl holiday...

Click here...


MINTAK PENDAPAT KORANG SEMUA ..



 






Sebenarnya aku delima ni.  Dah bebulan dah bincang laki bini pasal perkara nih.
Aku jadi cam was-2 pulak nak ke tak.
Aku ni duduk umah sewa je pun.
Uma sewa aku ni 2 tingkat.
Korang jgn lah bajet aku ni org kaya sampai duduk rumah 2tingkat lak.
2tingkat pun umah lama yang punyai 2 bilik tido dan 1 tandas kat bawah jer.
Bilik tido dedua kat atas.

Bila malam menjelma, panas tu terlampau walau ko tido kat atas skali pon tatap peluh mencurah.
Lakiku kan keje bershift, so kalo die keje malam, siang je mesti die tido.
Dan pabila tido adelah tak selesa,
Sebab panas dan ketiak pun berpeluh wooo.
Aku siang mmg lah kat opis duduk bawah ekon kan.

Tido tak selesa, kipas berdiri 1 dan kipas siling 1.
Tatap berpeluh.
Aku boleh je tahan lagi bab peluh ni.(walau xtahan pon, ongkos punye pasal)
Bila malam pulak kitorang sanggup tido kat bawah beralaskan toto je.
Letak kipas berdiri dan on kipas siling.
Selimut tak yah cakap lah, jauh2 aku campak.

Bukan aku tak bersyukur dengan apa yang dah ada.
Cuma lakiku tu dia nak kepuasan tido, maklumlah org keje shift kan.
Bila tak slesa nak tido, payah lah nak lalap mata.

Boleh tak korang bagi pendapat kat aku,
Nak pasang air cond ke tidak.
Lakiku hari2 dah bising kat telinga kata nak pasang nak pasang.
Tapi aku ni risaukan kos kehidupan.
Bil api nnt mesti melambong sikit dari skang kan.

Aku pon tak tau nak pasang ke tak....
Tolongggg pikirkan dan bagi pendapat boleh ??

Giveaway SweetyGorjes Blog Page



Tarikh Tutup Penyertaan : 20 Jun 2013

http://2.bp.blogspot.com/-oqd28xA6yNY/UZsAjyskdoI/AAAAAAAABbA/h2_Z4NwmVbE/s1600/giveaway.jpg
Sila klik pada Banner tersebut

Terima kasih Miera Yang Gojes sebab sudi menjemput saya join Giveaway ini .
Giveaway ni sempena pembukaan Bisness Online Miera .
Semoga bisness beliau maju dan mendapat sambutan.
InsyaAllah.


So sesiapa yang nak join dan yang kena Tag oleh saya !!!
Kena lah mengikuti terma syarat seperi di bawah. heheww.
Untung-untung murah rezeki jadilah 5 pemenang bertuah.

Syarat-syarat :

1) Follow BLOG ini dan BLOG ini.
2) Buat entry bertajuk "Giveaway SweetyGorjes Blog Page".
3) Letak banner macam kat atas tu dalam entry korang bersama backlink
4) Tag kan kepada 3 orang rakan anda.
( disini saya TAG :  ayuejean , Tengkubutang dan CikBolat )
4) Kemudian letak URL entry korang dekat komen SINI.


5 Pemenang bertuah :

Korang boleh tengok KAT SINI ...


Sekian terima kasih dan saya dah join.

Hari tua awak today.........


Happy Birthday to you




Kartini Bte Wagimut.
23 may 19xX

Semoga panjang umur , murah rezeki dan di redhai Allah slalu. InsyaAllah.
Hanya sekadar ucapan dapat ku hulur kan...

Birthday Girl.



Ada disini....















MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...