TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 29 November 2013

KELUARGA KECILKU

MY nyawaaa. I love u anakku #muhammadnafizfarhan papa #anuar

PERNIKAHAN #ASIKIN

Gerammmm aku dah type separuh nak hbes citeeee tau x. Skali terpadammm. Ni mendatgkan amarah akuuu. Silap sendiri #pasal.

Awl bulan ni asikin kawen. Masa deepavalitu lah. So aku ngan suami ngn si kecik ni pegi lah beramai ramai. Nsb bek ngam ngam aku dah hbes pntg larang 44 ela tau hehe.

Asikin ni dulu byk berahsia tau, payah gile nak korek rhsia die. Nak tau die kawan ngn sape pon teramat payah. Ari ari sentiasa tlipon kt tgn die. Bile di tny sape pasti die jwb kawan. Kawan yg dikategorikan cmne xtau lah aku. Bile ckp pakwe jer die ckp bukan. Pepagi sblm g kelas bergayut dulu. Malam sebelum tido pon gyt dulu. Tp xtau ngan sape. Cume tau TULANG jer. Bebudak ni ajuk die tlg jer.

Smp die dah keje pon ktrg xtau die kawan ngan sape. Tetibe ritu die call bgtau nak kawen. Die jempot ktorg g wedg die la. Maunnye aku x tanjat. Hehehe. Dalam dendiam jer ko nak kawen ye ikin. Tunang pon xbgtau aku kan. Haha. Tp xpe lah ko dah kawen xpyh aku nk pk ko kawan ngn sape kan. Sbb ko tu kuat na berahsia. Hehehe.

Jadiknye aku nak ucapkan slmt owngnrin baru. Mudahan pjg jodoh. Cepat dapat baby. Jangan garang sangat.

Pasni ajar aku cakap ganung lak err... Jauh tu nak balik raya kan ikin.. Nnt jgn ngis pagi raya sbb jauh dr mak. Ko kan manja ngan mak.

Okey smp disini saja. Aminnn

Pengalaman Bersalin #2

Kay aku smbg lagi kisah beranak ye. Sbelom nak pengsan tu aku dah rase mcm lain jer. Rase cm xsedap badan jer. Macam atas angin jer. Bila aku bdiri jer dr wheelchair tu tetibe aku rase cm darah turun panas jer. Masa tu aku dah hanyut. Tau tau jer dah kt atas katil. Masa tu la sume org amik ksmpatan nak cubit aku tampa pipi aku. Kuangasam kan dorg. Tau la masa tu aku tak rase pape dah.

Nurse pun tgok tknan drh aku nrmal atau x. Kesudahannya aku buang air kecil dlm mgkok jer. Tu pon nurse tu yg buat masa jam 2pg kot. 1malam tu aku tak le lelap sb sakit sgt kt bwh tu. Mngis dlm slimut jer tau.

Nasib baek ank aku x meragam malam tu. Bersyukr Alhamdulillah aku rasa mase tu. Sampai la ke pagi. Tengok anak aku dah berak n kencing. Bile nurse cek suhu badan, aku demam plak. Dah xboleh nak balik. Sedih jangan cakap lah masa tu. Patut leh balik tapi demam plak. Kne monitr 24hrs. 

Macam biasa rutin harian di hospital adelah menunggu waktu melawat. Bosan kot duduk hospital. Disbbkab demam 4hr 3malam aku tido hospital. Org silih bganti keluar masuk. But aku still je kt situ.

Hari hari nanges nak balik tau. Mjg nk tgu kputusan dr pakar lah bagai. Dah lah nak uruskan anak mase tu aku kekok. Nak menetek kan pun tak pandai. Huhu susu pun xde masa tu. Org len melimpah ruah susunye aku tgok. Sudahnya nurse tu tlg ajar aku. Alhamdulillah tak lah klaparan anak aku.

Nak seludup susu fm aku tkt sbb ktil aku bebetl dpn kaunter nurse. Brtabah jelah anak aku. Hehehe.

Selesai 4hari berehat kat hospital akhirnya dpt ke pulang. So terasa merdeka diri ni. Tp nak mgadap pantang 44ari plak. Sgt mensiksaaaa diri tau bile tgok org makan itu ini. Lauk aku yg kire special pun ikan bilis je lah ngan air suam.

Kebetulan suami aku cuti seminggu so die lah yg byk susah pyh bantu aku. Dari segala sudut kot. Sbb diri aku masa tu sgt sgt terlemah. Sakitt melampauui tauuu. Pas je mandi pagi nak pitammmm. Slalu je mcm tu. Jadiknya segalanya suamiku yg uruskan. Anak aku kak ipar ngn mak yg urus kan. Aku terbrg je. Susu pon aku bg susu fm jer. Mlm br bf.

Skg ni Alhamdulillah da sihat. Dah nek keje pun.

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...