TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Jumaat, 7 November 2014

Kaki pembuli asrama

Morning. Skg ni heboh kat fb viral pembuli ni. Kesian tgok budk sek tu. Lima org bantai sorg. Eh ce lah sorg lwan sorg baru adil. Ni ko lima org sepak trajang nan sorg. Mmg berlima yg menang. Ni kategori senior cm baguih lah. Nk tjuk hebat sgt smp nk buli bdk junior. Aku dlu pon dok asrama gaklah tp asrma pompuan. Mmg xde lah kes buli ni. Cuma slalu buat recall jelah. Tu pon gase cm azab nak recall. Sbb time recall tulah dan dan tu homework betimbun. Esok sblm berator ckgu nak. Kekdg bike pikio balik recall yg xbepaedah sebnrnya. Akk senior saje nk memenuhi masa lpg dorg. Memtglah diorg xde homework ke ape kan. Tp bile musim exam mmg xdelah recall ni. Sbb bz nk study kan.

Eh dah merapu lebih plak. Pasal budk skola yg buli tu dorg dh kene tgkp n buang skola kan. Ha padan ngn muke korg. Nak tjuk hebat nau smp nk pukul org tu pehal.

Mak pak dorg pon xpnh nk pukul ank cmtu. Ko plk seseng nk pukul ank org cmtu. Aku sbg mak (anak br setahun oi ) pon leh rasa ape prasaan kalo ank aku kne pkul cmtu. Sedih perit sume gase. Dh lah nk branak kan punya azab sakit. Ni ko plk sesng nk pukul. Mmg cr nahas lah kan.

Anak aku br je stahun. Akan dtg cmne lah agaknye. Ni lg mbuat aku tkut nk htr ank dok asrma. Mmg byk kebaikan dok asrma ni. Tp keburukan prngai yg mcm ni buat org jd fobia nk htr ank dok asrma.

Harap sesgt adk adk kat lua nun jgn jd pmbuli. Buruk padahnya nnt. Kita ni bukan makin mengecil. Akan dtg kita x tau kehidupan kita cmne. Masa nilah gunekan sebaiknya. Kejar masa depan. Biarpun xpndai tapi biar baik perngainya. Nnt org akn hormat kita. Kalo jd pmbuli xde sape nk hormat, lagi org mghina adela.

tujelah utk pagi ni..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

NorHafidah Hj Hassan has invited you to join ShopBack!

Get RM10 bonus when you make your first purchase. Shop n...