TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Rabu, 11 November 2015

BB CREAM SQB PALING BEST .....

 


Selalu sangat tgok kat insta  orang update pakai #bbcreamsqb tau.  Aku memang belum pernah cuba pakai #bbcreamsqb tu.  Haritu dah pakai terus jatuh hati beb.  Terus terpaut kat hati tak kasi jatuh dia punya best pakai bbcreamsqb ni.  Ingatkan macam biasa-biasa bbcreamsqb nih.  Tp nilah bbcream yang paling best aku pernah pakai ye. Dah pakai terus tunjuk kat suami, dan suami cakap.  Eh apesal licin sgt muka awak ni, kulit nampak sekata dan  nampak bersih jer.  Perghh kembang semangkuk rasanya diri ini hahaha. 







abaikan eyebag tu haha


Yang belah kiri tu waktu pagi sebelum pakai #bbcreamsqb nampak sangat berminyak muka tu.  Yang belah kanan pulak waktu tengahari dah pakai #bbcreamsqb nampak kecerah disitu kan.  Tak de edit pun gbr tu.  Pakai pun selesa je.  Takde berminyak mcm bbcream yang biasa aku pakai. Pastu berpeluh ilek jer takde pun bercapuk muka aku.  Kalau pakai bbcream biasa harus bercapuk dan comot muka aku. Lepas apply bbcream  takyah tepek bedak pun boleh cam gambar tu.  Still nampak mcm pakai bedak je.  Korang korang yang lum cuba pakai bbcreamsqb ni digalakkan mencuba ya, memang best sesangat.  Bukan nak tipu ke apa, tapi mmg best sampai terpaut kat hati tau.  Dan terus aku sajess kat akak akak aku suh beli gak.  Nanti terus  feeling cantik cam Kak Jeng .  

Harga #bbcreamsqb sebotol rm55 sajo. Ada 3 tone 1) fair 2) natural 3)brown, pilih je mana korang rasa sesuai.  Macam aku punya tu 2). natural sebab kulit pun kelam kelam memang sesuai tone natural tu. Nak pakai pun tak susah, tekan tapak  tangan pastu calit je kat muka.  Kemudian sapu jelah kat muka kasi rata. Memang  berbaloi-baloi sangat lah.  Mudah nak bawak/sumbat dlm beg xguna ruang yang beso pun. Skali tengok cam sebatang marker pen jer botol dia.


Stokis
Untuk maklumat lanjut boleh tengok kat SEQYBEAUTY












Khamis, 5 November 2015

3 Kategori Wanita..........................................marah



Macam kena kat batang idung sendiri je ni.. Hahahaha..
Nahhhh setepek untuk kaum wanitaaaaaa..
Sila sila sila lahhh share.....





copy dr fbook




Perangai Mak Mak sangat oiii

Semalam tengok kat newsfeed fbook..
pastu ade orang share statement cam ni..

Kannnn perangai mak mak sangat nih...



copy kat fbook




Yessss i likee... Tu lah waktu best nak bau aku gase..
Korang lakkkk suka bau anak time bila...




Rabu, 4 November 2015

Limpahan Air

Semekom..
Cehh suam suam kuku je dah nak update skang..
Semangat datanglah pada ku jangan hangat taik ayam lerrrrr..
 Meh nak citer.
SKang kan musim hujan, kat sini petang petang dalam kol 2-3 mesti hujan tau..
Hari lepas hujan dalam kol 6 cenggitu baru aku balik.
Lepas trafiklite semua lah nk tekan minyak kan..
So kat depan tu ade air melimpah.
Kan cam air bertakung tuh.
Pastu ade sebuah moto ni kapel india belah kiri kan.
Punya lah dia slow slow langgar air melimpah tu..
Aku mmg takle nak potong moto tu..
Alih alih kete dr blakang myusur laju jer..
Air tu tepercik kat diorg pakej masuk dalam mulut  makwe india tu..
Basah tu jangan cakap lah..
Lencun kot diorang..
Aku lak dah tekedu je tgok live kot.
Kesian moto tu..
Kete tu laju terus jer.. Takde hati perut betul..
India tu aku ase mmg myumpah seranah jelah kete tu gaknya..
Kesian kat diorang.. Bayangkan lah kot kene kat batang hidung kita..
Aku ase maun campak je selipar kt muka pemandu kete tu.. Geramsss hahaha
Moral of the story, korang korang semua berhati hati memandu ye jgn selfish waktu memandu.
Peringatan utk diri sendiri gaks...






Diakhiri dengan gambar ni



 

Segmen Bloglist Sii Nurul

Syarat untuk menyertai segmen ini adalah : 1. Hanya perlu Follow Blog Sii Nurul. 2. LIKE facebook page dan Subscribe youtube...