TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 11 Oktober 2016

OST D PONDOK PONDOK STEAMBOAT N GRILL AROMA DAPUR ARANG PERTAMA DI MELAKA

Assalammualaikum. Dan salam sejahtera.

Korang suka tak pergi Melaka. ??
Habaq sikit??

Yang datang Melaka, taktau mana nak pergi makan tempat yang best meh lah singgah 



Jom kita mengenali apa itu Ost D Pondok-Pondok
Sejarah atau kisah atau latar belakang..mengenai restoran OST D PONDOK-PONDOK ini
Dan dari mana pula nama OST itu diberi


Waktu perniagaan 7.00 pagi sehingga 12.00 t/malam.


Di OST D PONDOK PONDOK STEAMBOAT N GRILL AROMA DAPUR ARANG PERTAMA DI MELAKA. Semua golongan merasa keseronokan bermain pondok pondok bersama keluarga.
Kami mempunyai 3 jenis sup Tomyam yang padu, Sup Ayam terangkat dan Sup Daging ala ala Tomyam. 
 Kami menyediakan MENU MAKAN TENGAHARI SELERA KAMPUNG Percuma air minuman dan MENU GORENG - GORENG MENU SPECIAL MEE TULANG DAN NASI GORENG TULANG.



OST D PONDOK PONDOK BOLEH MENERIMA TEMPAHAN PELANGGAN DALAM SATU MASA SERAMAI 200 TETAMU UNTUK ACARA MAJLIS PERPISAHAN & REUNION


Pintu masuk utama

 
Ruang makan terbuka

Dapur arang
Steamboat & Grill yang sangat best
Jus buah buahan / minuman


 

 



lokasi



Ost D Pondok-Pondok
Restoran Ost D Pondok-Pondok
(Steam & Grill ) In Melaka
Lot 2024, Bt 4 1/2, Jalan Wakaf Renggam,
Kandang, 75460 Melaka.
019-657 6188





Jumaat, 23 September 2016

TANYA PENDAPAT KORANG........................................

Hye semua.
Dari sunyi sepi blog ni.
Meh lah update sikit ha.

Nak tanya korang semua yang ada blog ni.

1.) Bila masa sesuai yang korang blogwalking.
2.) Seminggu berapa kali korang rajin blogwalking.
3.) Blog mana yang korang sentiasa blogwalking dahulu.

Jom share dengan saya..

Jangan lupa follow dan komen..

thanks korang...

Selasa, 20 September 2016

Happy birthday En. Suami

20 September 2016
Selamat hari ulang tahun kelahiran suamiku Anuar bin Adan yang ke 29.  Semoga dirimu sentiasa diberi kesihatan yang sihat selalu.  Diluaskan rezeki sentiasa.  Menjadi anak yang soleh.  Menjadi suami dan papa yang penyayang serta dihormati. 



Hari tu ada dapat job dengan ZALORA . Pastu dapat baucar dari zalora, taktau nak redeem apa sebenarnya.  Jatuh pulak bulan september, bday my suami.  Terus lah tengok apa yang sesuai nak dijadikan hadiah birthday dia. Konon nak buat surprise kat dia.  Tapi tak menjadi pulak.  Sebab order dengan Zalora hari ini ,esok petang sampai.  Sampai pulak kat tangan dia.  Woww woowww sangat lah.  Terpaksa kasi dia bukak. Tenkiu zalora. Semuanya cepat. Sampai depan pintu dia hantar. 

 Zalora 


Sabtu, 10 September 2016

Butik Crocs Online Malaysia



Mencari Butik Crocs Online Malaysia ?

Nak kan keselesaan pada kaki semasa berjalan/bekerja atau sebagainya, usah ragu-ragu sayang semua. Korang boleh cuba Kasut Jenama Crocs .  Pasti tidak menyesal kemudian hari.  Bukan sesuai untuk dewasa, tapi semua peringkat umur.  Apa?? Korang tak tau mana nak beli Kasut Jenama Crocs ni? Mudah sangat lah sekarang ni, korang pergi website ZALORA MALAYSIA kat situ banyak pilihan kasut Crocs korang boleh dapat ya, hanya klik dan klik pastu cashout.  Tunggu depan rumah, nanti ZALORA MALAYSIA hantar depan pintu rumah korang tau.  Untuk lebih lanjut lagi, korang boleh la teruskan membaca pasal kelebihan Kasut JenamaCrocs dan bagaimana untuk mendapatkan Kasut Jenam Crocs secara Online.




Tiada yang lebih selesa daripada keluar bersiar-siar pada hujung minggu dengan memakai koleksi kasut dari jenama Crocs. Jenama antarabangsa yang tidak asing lagi ini sebenarnya pernah mencetus fenomena di Malaysia dan kita boleh lihat ramai diantara kita yang cukup selesa memilih Crocs sebagai kasut harian. Diperbuat daripada material getah yang cukup fleksible dan tidak menyakitkan kaki, koleksi Crocs juga amat sesuai untuk pemakaian dalam jangka masa yang panjang.
Apa yang menarik, Crocs kemudiannya hadir dengan lebih banyak pilihan dan rekaan kasut getah. Anda boleh temui koleksi boots, wedges, sandals dan juga heels! Tentu sahaja kesemua koleksi kasut Crocs ini boleh anda miliki dalam tawaran harga yang cukup berpatutan dan berbaloi untuk dibeli. 





Kini, jenama Crocs boleh ditemui dengan mudah oleh semua penggemar Crocs di seluruh dunia termasuk di Malaysia. Selain dijual di butik-butik Crocs di pusat membeli-belah terkemuka di ibu kota, koleksi kasut getah Crocs ini juga boleh anda miliki secara online di portal-portal online terpilih. Salah satu portal yang menawarkan koleksi kasut Crocs online pada harga yang istimewa adalah ZALORA Malaysia. Di ZALORA, anda boleh menikmati proses pembelian online dengan mudah dan selamat. Ia boleh dihantar secara percuma terus ke rumah anda dan juga anda boleh membuat pembayaran cash on delivery di beberapa kawasan terpilih.




Amacam korang ?? Tertarik ke  idok ? Ke dah terus beli online tak sempat komen lagi ? Untuk akak/abang/adik diluar sana boleh la beli sepasang dua hadiahkan untuk mak/ayah kita yang suka berkebun tu.  Pasti diorang suka Kasut Jenama Crocs katanya…

Sekian terima kasih…



Jumaat, 9 September 2016

TUPPERWARE



Korang yang dah jadi mak-mak mesti dah terjebak dengan buat koleksi tupperware ni kan? Kalau yang belum terjebak tu, meh lah terjebak sekali.
Dulu, aku pun camtu sebelum kahwin, apelah yang kakak aku ni minat nau tupperware ni. Sama je pun aku tengok dengan brand yang lain. 
Bayangkan, air dalam peti pun dia pakai tupperware, simpan ikan/ayam guna bekas tupperware. Pastu simpan sayur pun dia guna tupperware. 


Tapi memang bagus sangat, semuanya sesegar ya kalau simpan dalam tu. Sebagai contoh sayur lah, kalau tak dah layu layuan dah. Ni letak dalam tu seminggu kot tahannya. Terus aku pun cm, eh tupperware magik ke ni kak.



Kalau nak raya, takyah nak pikir pasal balang pecah ke, pasal cookies masuk angin ke.  Nah beli yang ni. Korang pun tak risau.


Pastu ada kawan hadiahkan aku botol air warna unggu siap ngan bag galas dia.  So rasa cam wowww, cantiknya.  Gegirl kan memang suka warna-warni kan.

 Lepas kahwin, ada pulak kawan hadiahkan aku set tupperware yang ade sangkit kat tepi tu. Kalau nak p picnic ke senang, angkut je. Dapat 2 warna, hijau ngan oren. Penah lah bawak pi picnic letak gulai kari, risau jugak takut tumpah. Memang tak tumpah ye, xmacam tupperware biasa yang kita jumpa tu. 



Lepas beranak pulak, aku terjebak lagi membeli tupperware ni. Pengaruh akak ngan kengkawan. Anak aku kan menyusu botol, payah nau lah asyik nak pikul tin sana sini. Pernah gak letak dalam bekas biasa tu. Tapi masuk angin. Tak fikir panjang terus beli tupperware 2 warna unggu dan 2 warna kuning. Dapat yang tupperware kecik 4 pcs. Sampai skang wujud lagi ye. Memang tahan, kedap udara tau. Aku letak susu anak, segala bagai biskut. Tapi jangan pulak sampai kena gigit dek tikus. Memang tak dapat le nak nolong ye.















BERMINAT ??
 PM/WA :  0172937142
Harga kita boleh bagi LESS 

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...