TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 26 Januari 2016

OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM




Dulu penangan cinderella ni memang hebat. Kan zaman main bidio tape je kan.. Kalo dah habis tape tu, nak kena gulung balik tape tu. Hahaha siap gulung manual ye adik adik kihkihkih (throwback jap), amik pen ke pensel nak gulung balik. Part kasut cinderella tercicir tu best. Gasa cam hulur kaki kat tibi je masa tu. Kaki aku muat nih...  Hahaha pikior kan bapak ngan mak punya tibi. Hahaha tu jelah...




KLIK BANNER

Segmen yang ketiga dari, Aku. Antara yang paling menarik [bagi aku].

Aku jarang update blog sebab aku tak reti karang. Jadi, aku buat segmen. Untuk memberitahu kepada blogger lain yang aku masih wujud. Haha jkjk. Aku memang nak buat segmen baru. 

Korang pernah tengok cerita dongeng Cinderella kan? Masa kecik-kecik ada juga yang pernah berangan nak jadi Cinderella. Kan? Mengaku je. Kalau bukan diri sendiri pun, ada juga orang terdekat yang berangan. Kan ;) Cinderella...siapa yang tak minat? Kalau ada pun tak ramai. Kan.

Jadi, aku nak buat kaji selidik. Haa kau kaji selidik ha hahaha. Disebabkan aku pelajar multimedia with animation aku kena banyak ambik tahu perkara berkaitan cartoon, anime, graphic dan seangkatan. Boleh dapat idea untuk buat final year project tak lama lagi. Tak lama lagi weh T_T First, aku nak tahu kenapa korang nak jadi Cinderella. Second, segala pengalaman atau memori yang kau ada berkaitan Cinderella.

Soalan dari blogger; Kalau tak minat Cinderella?
Alah apa ada hal. Tak minat pun boleh join. Kau cerita lah kenapa kau tak minat. Sebab cerita tak logik ke / kau memang tak suka kartun ke / watak baik Cinderella tu buat kau sakit hati ke... Apa-apa je lah.

Apa-apa soalan boleh tanya hakak kat twitter hekhekhek



for INSTAGRAM; [aku akan approve dalam 2 3 hari. Maaf! assignment berlambak.]

  1. Repost.
  2. Create a new caption.
  3. Tag @_prat0 & 3 friends.
  4. Put #OhCinderellabyKH
  5. Click 8Share.
cth; Masa kecik-kecik aku selalu 
berangan nak jadi Cinderella sebab 
nak kahwin dengan Putera Raja.

for BLOG;

  1. Create a new post.
  2. Copy banner. Paste & backlink.
  3. Entry related to Cinderella.
  4. Comment, with link.
  5. Click 8Share.
◆◆◆◆◆◆◆◆◆

.
"BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM"
Segmen berlangsung sehingga 10 Febuari 2016
tarikh di anjakkan lagi sempena hari jadi ibuku tersayang ;>
 
[Hadiah sangat keperempuanan disebabkan segmen ini khas untuk gegirls/ bunga/ gadis/ perempuan/ wanita. Kalau rasa diri tu seangkatan dengannya boleh ler join sekali ;> Huhuhu.]

Isnin, 25 Januari 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih


Hadiah :
Random Cash RM50x10
Start : 18 Jan 2016 - 31 Jan 2016



Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING



GiveAway ni berlangsung selama 2 minggu sahaja (19 Jan - 2 Feb 2016) 

Jumaat, 22 Januari 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat

Khamis, 21 Januari 2016

Jom jenguk menjenguk nak..


Hasil carian imej untuk ziarah blog
copy from google

Korang kalau ada yang singgah SINI tinggal kan lah link blog tu ye..
Nanti boleh lah kita g jenguk jenguk kat blog korang plak..
Kalo rajin lagi meh la follow skali ...

Thanks..
ok bye...
nak balik koreje dah ...


OPOCOT PUNYA HARGA RUNTUH NIH !!!!!!!



HARGA RUNTUH!!!!!
BUKAN SIKIT PUNYA RUNTUH TAPI NI RUNTUH KEBABOM PUNYA.
JIMAT SUPER DUPER NI
JOMMM BELI CEPAT..

BOLEH WASAP  0172937142







Rabu, 6 Januari 2016

APAAA DIAA BUNGAAAAAA SAKURAAA ??

Bukan bunga sakuraaaa la...

SAKURA MASK by SEQY BEAUTY
 ==================================
 

 ====================================================

Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty yang patut anda miliki !!!

1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
2. Menyegar serta melembapkan kulit.
3. Mengurangkan bekas jerawat
4. Mengecilkan pori-pori
5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
6. Membantu re-generasi kulit
7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
8. Mengeringkan jerawat
9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
11. Kaya dengan vitamin B
12. Mengurangkan selulit
13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
15. Merangsang pembentukan kolagen
16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal

 WHATAPPS 0172937142
 ======================================
 


 MASK AWAK GUNA UNTUK MUKA JE???.
.
Ish rugi lah mcm tu. Sakura Mask @seqybeauty pelbagai guna tau. .

Untuk kulit kering.
Untuk pudarkan jeragat.
Untuk kecutkan jerawat.
Untuk kulit melecur.
Untuk hilangkan parut.
Untuk rawat luka eksiden.
Untuk ruam bayi.
Untuk eczema.
Untuk cerahkan kulit.
.
Haaaaaa, rugilah kalau beli mask tapi boleh guna untuk muka je.
.
Sakura Mask @seqybeauty antara produk yang TERLARIS.

=========================
 SAKURA MASK 80g

HARGA : RM80  30gram.
POSTAGE : RM5

=====================

WHATAPPS 0172937142 
 WHATAPPS 0172937142 
 WHATAPPS 0172937142

MENCARI FOUNDATION YANG BANYAK KEISTIMEWAANYA ?


BBCREAM SEQY BEAUTY



Foundation yang TIDAK BERMINYAK, LOOKS FLAWLESS & NATURAL,TAK AMBIL MASA LAMA NAK GUNA,SEKATA DENGAN KULIT & MENUTUP CELA DIWAJAH.
Dan yang paling penting tak perlukan compartment yang besar, tak risau nak tumpah dlm beg, ibarat sebatang pen je.

  Mcam mak mak ni mana nak sempat  bersiap cantik sambil nak siapkan segala persiapan kan ... Now #SeQyBeauty ada BB Cream yang dapat buat uols kelihatan flawless,natural sambil memberi perlindungan dari sinaran cahaya matahari.

Formulasi SPF 30++ dapat melindung wajah uols agar tiada jeragat.

Anda kulit sensitif ? Jangan risau , BBCreamSQB sesuai untuk semua jenis kulit .😄


whatapps 0172937142



Tak COMOT muka walau dah guna sepanjang hari .
Bukan senang uols nak jumpe foundation yang tak berminyak walaupun seharian kat panas.
‪#‎BBCreamSQB‬ selesa , tak berminyak, ringan dan mudah digunakan ..

#BBCreamSQB ada 3 colour :
Fair
Natural
Brown 

whatapps 0172937142


=========================================
#BBCREAMSEQYBEAUTY
HARGA : RM55.00
POSTAGE : RM 5.00

================================

whatapps 0172937142
whatapps 0172937142
 whatapps 0172937142
 whatapps 0172937142

UNTUK perempuan yang mempunyai masalah kehitaman di Celahan.................

ANDA RISAU????????????



[ CELAHAN ' PEK' & TIAK ANDA GELAP ]
Dah scrub ? dah sental tapi masih gelap ? tanya lah memana suami 90% lelaki ingin kan aset wanita yang cantik dan bersih
memiliki aset yang gelap dan berdaki agak memalukan
sampai bila nak tayang gelap tu ? tak kan setiap kali bersama kena tutup lampu ??
===========================

 
dapatkan nanolightenercream
takperlu sental , sapu 2kali sehari selepas mandi di kawasan daki
- lutut
- siku
- celahan peha
- ketiak
-leher
-buku lali
boleh di gunakan oleh ibu mengandung , myusu dan baby
mendapat kelulusan kkm ( NOT150603581K )
 
===========================================
NANO LIGHTENER CREAM

Harga RM35.00
Postage RM5.00

=============================

WHATSPPS 0172937142
WHATSPPS 0172937142
 WHATSPPS 0172937142

DIANZ VITAMIN C &E + EXTRA PEARL booster whitening

HISAP-HISAP TERUS CANTIK



👉HISAP-HISAP TERUS CANTIK , EXTRA PEARL booster whitening
rugi kalau tak cuba ,supplement paling hot di malaysia sekarang ni
dengan tambahan serbuk muatiara asli ,KESAN 2 KALI LEBIH CEPAT ,
rasa lebih sedap + ada tambahan serbuk mutiara@pearl
booster utk kesan 2kali lebih cepat
- extra pearl akan membuat vitamin serap lebih cepat
- kulit lebih glowy dan berseri
- memcptkan penumbuhan sel kulit baru
- sesuai untuk masalah parut , jerawat , resdung , stretch marks kulit kusam
😍SELAMAT IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU
====
💊💊cara makan 💊💊
====
> 1 biji sehari selepas makan
> 2 bji sehari utk BOOSTER WHITENING ( cepat putih )
======
💰💰harga jualan 💰💰
======
1 botol rm45
* postage rm5

WHATAPPS 0172937142






VITAMIN 4IN1.
.
😱Vitamin C
😱Vitamin E
😱Kolagen
😱Pearl


WHATAPPS 0172937142
 WHATAPPS 0172937142
 WHATAPPS 0172937142

NANO REMOVAL CREAM 5 minit botak licin by Dian

PRODUK BARU : NANO REMOVAL CREAM PERTAMA DI MALAYSIA

 


 ==========================
Nano Removal Cream
 
HARGA : RM 50.00
Postage  : RM 5.00


Whatapps : 0172937142
===========




cara guna :-
sapu pada bahagian bulu , tunggu seketika (5minit ) , lap dgn wet tisu dan bilas
tak perlu cabut , tak perlu wax . tak perlu cukur
kelebihan
; semudah ABC , tak perlu cabut , tak perlu wax . tak perlu cukur
;- mencabut hingga ke akar
:- tidak menghitam kan ketiak / celah peha /miss v malah memutihkan
;- mengurangkan kehitaman ketiak / celahan peha / miss v
;- apabila di sapu akan keluar daki2 degil ( lihat pada tisu )
;- kesan serta merta
;- bulu lebih lmbt tumbuh ( 2mggu-3mggu )
;- kurangkan bau badan ( jika di gunakan di kawasan ketiak )
;- tidak memedihkan , tidak menyakitkan
;- kelulusan kkm ( NOT151200270K )
======
- boleh di gunakan semua peringkat umur ( asalkan ada bulu )
- selamat untuk ibu mengandung + menyusu
- di gunakan di kawasan bulu sahaja ( miss v , celah peha , punggung , kaki , peha ,misai , kening )
===

WHATAPPS 0172937142


sgt sesuai combo dgn nano
sbb bila pakai nano tpi masih cukur bulu akan buat ketiak dan miss v hitam semula
tp bila guna nano lightener cream + nano removal cream
kompem ketiak dan miss tak hitam da
=====================




  ^
  |

Nano Removal Cream
5 minit botak licin.
#kakisuamidian



WHATAPPS 0172937142
WHATAPPS 0172937142
WHATAPPS 0172937142 





SELAMAT TAHUN BARU 2016

Hai uolss.. Lama gila kot tak berceloteh kat sini. Tutup sudah tirai 2015. Banyak dah pahit manis 2015 yang berlalu. Moga hajat 2015 yang tak tercapai akan tercapai pada tahun 2016.  Banyak nak cerita tapi malas. Boleh gitu hahaha.. Kannnnnn...

byeeeeeeeeee.....

RAMADHAN 2019

Ramadhan ke-2   Alhamdulillah masih menikmati ramadhan untuk tahun ini, semoga dengan kedatangan ramadhan tahun ini membolehkan kita le...