TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Isnin, 29 Ogos 2016

MEMORI TADIKA KEMAS..


Teringat zaman sekolah tadika dulu. Dulu aku ni sekolah Tadika Kemas je. Mana nak ada dalam Felda selain tadik kemas ye. Tadika dedula ada uniform kotak-kotak warna biru ngan merah kan. Kain wane biru gelap tu. Aku dapat yang wane Merah, tetiap pagi pakai baju tu pastu pakai cekak rambut. Pin butang baju pakai brooch ye.. Aku kan ramai kakak, jadi diorg punya aku sebat lah pakai. Nak lawooo je kemain, padahal aku lah budak pompuan gemok masa tu hahaha.. Pergi sekolah nanti ayah hantar tetiap pagi dalam 7 sengah pagi. Masa sampai sekolah tu, banyak lah kengkawan yang buat emosi pagi, ada yang menangis nak ikot mak pak dia balik rumah.  Kihkihkih sapa yang mcam tu dulu angkat tangan??? Nasib aku tak macam tu hahaha. Waktu balik  ayah akan datang jemput jugak dalam kol 11pagi kalau tak silap aku.
Sampai sekolah nanti ada minum pagi, minum susu ke milo agaknya. Pastu kang kol 10 makan bihun/roti/mee/nasi goreng. Buat bulatan reramai pastu baca doa. Baru leh makan.
Ramai sangat kawan tau, lagi lagi time rehat, masa tu lah nak berebut main buai, gelongsor dengan jongkang jongkit eh nama dia. Masa tu kan budak lagi, gaduh cmne pun kejap jela. Tak de nak sentap smpau lapanplohtaun haha.. Gaduh pastu masuk klas, jap g baik lah.. Berjaya dah semua kengkawan aku, ada yang g obersea lagi. Tahniah korang..Ada yang dah kahwin, ada anak, yang sambung belajar skang ni dan dah bekerjaya..Bila teringat memori tu, seronok kan. Tak payah nak fikir banyak. Fikir balik rumah nak makan, main, tidur. Tu jelah rutin setiap hari.. Tak payah nak fikir masalah orang dewasa. Hahaha
Okey babai….

HAPPY BIRTHDAY TO ME 12 ogos

Bday aku dah lepas dah pun. 12 Ogos ritu, terima kasih diatas ucapan kengkawan yang kat fb atau kat wasap. Dah tetua ni, cewwah tua sangat dah gamaknya. Malas dah nak celebrate bagai. Suami buat ucapan Happy bday jela.

Alhamdulillah, syukur sangat aku masih dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang sihat selalu. Terima kasih kepada keluarga yang bagi sokongan untuk terus maju jaya hahaha.  Terima kasih buat Mak tercinta, tanpa Mak siapa aku kat dunia ni. Memang tak terbalas jasa mak mengandung, melahirkan, menjaga aku dari kecik sampai sekarang pun.  Semoga mak dipanjangkan umur, murah rezeki dan diberi kesihatan yang sihat selalu.  Jauh cam mana pun dengan mak, mesti ada satu perasaan rindu tu kan.  Paling risau kalau dia cakap tak sihat.  Memang sentiasa risau, lagi pulak dia duk sorang je kat rumah.  Nampak je gua kental macam ni, tapi hati korang tak tau weiii..   Masakan dia walau sesimple mana pun, tetap paling win hokey.  Takle sape lawan, walaupun akak aku yang terer masak tu hahaha.


Bday aku ni jatuh 12 ogos hari jumaat. Anak buah aku yang kembar  tu 20 ogos hari sabtu. Masa 18 ogos tu si kakak pada kembar ni mesej cakap nak buat bday party. Hahaha hantam lah bday party pun tekau.. Nak surprise untuk si kembar ni hari Jumaat 19 Ogos. Aku okey jelah pun. Tak de masalah pun ko nak sambut kat umah aku. Aku Cuma buat air rossela eh yeke nama dia cmtu, goreng sosej ngan kentang jela.  Dah cakap awal awal. Akak aku dia goreng bihun ngan bawak jajan sesikit.
Petang tu dalam kol 4 akak aku hantar kek kat aku, suh bawk balik umah aku. Sebab nak surprise kan si kembar tu. Kita ikut arahan. Nanti diorg menyusul blakang. Balik umah lelaju simpan dlm peti ice cabok aku tu hahaha.  Lepas isyak baru celebrate. Siap tutup lampu bagai, rupanya diorang surprise kan aku sekali wakakaka.. Memang hampeh laaaa…. Tekezut guaaaa.. Btw terima kasih kakak syira, namia, aziera, kak yang , balan n encik suami. Anda Berjaya buat gua tekezuttttt.. Hahahaha.. Glak besau riuh rendah guma aku la..

p/s : Namira, nanti nak cokelat cabury lagiiiii, napiz makan habisss… Huarghhhh.. Kihkihkih

Walau pun sambutan kecil kecilan tapi berharga kot. Dah tua ada yang sudi nak sambut bday aku ni.. Okey sekian terima kasih… Doakan aku murah rezki dan diberi ksihatan sihat slaluuuu.. Amenn

Happy Birthday Buat Anak buah kembar yang ke 16 Tahun ( 20 Ogos 2000 )
Kak cik (Nur Faziera Bte Roslan)
Kak dek (Nur Naziera Bte Roslan)







PakNuar.Photographer

Korang memerlukan  photographer untuk majlis bertunang, hari jadi, perkahwinan atau outdoor  bajet tapi gambar letop letops korang ...