TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 3 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now!

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now!



Lazada adalah laman membeli belah yang mudah untuk kita.  Tak perlu bersusah payah untuk mengambil masa, kos perjalanan, kos menunggu pembayaran serta tidak perlu bersesak-sesak dengan orang ramai. Hanya duduk didepan pc atau telefon mudah alih dengan hujung jari sahaja.  Beribu jualan disediakan untuk kita membeli di  https://www.lazada.com.my/online-revolution.

Barang yang pertama pernah saya melalui Lazada ialah   



Children Shoes PU Leather Sneakers For Boys And Girls Boat Shoes Slip On Soft Sole Casual Flats Size : US:C8/UK:7/EU:24

Sangat mudah untuk saya membeli dengan Lazada.  Malahan proses penghantaran sangat cepat dan mudah untuk kita jejaki dimana barang yang kita beli untuk rujukan kita.  Terima kasih Lazada kerana memberi kemudahan seperti ini kepada saya.

Jika berpeluang saya mahu membeli tote bag carlo rino.  Carlo rino adalah jenama pilihan dihati saya.

Stay tune 11.11.2017 di Lazada..

Jom reramai kita join contest ini
 
Anda boleh menghantar pautan ke artikel anda ke contest@lazada.com.my dengan subjek bertajuk: Lazada Online Revolution Blogger Contest.

Tarikh terakhir untuk penyertaan kemasukan: 14 Disember 2017.






Rabu, 5 April 2017

NorHafidah Hj Hassan has invited you to join ShopBack!

Get RM10 bonus when you make your first purchase. Shop now here.
SHOPBACK Refer a friend
POPULAR NEW IN BEST DEALS TRAVEL ELECTRONICS F&B

Hey Popular, you've been invited!


Hey, I know how much you love online shopping and I just wanna share a great way to get money back while shopping!

ShopBack rewards you with up to 30% Cashback every single time you shop on any of its 500+ merchants like TaoBao, Expedia, ZALORA, Lazada, Groupon and more. Just click on your preferred store through their site and continue shopping like you normally do. Earning Cashback is that simple!

Sign up for free and get RM5 upon sign up and RM5 when you make your first purchase!

- NorHafidah Hj Hassan


Join for free and earn bonus

*Your RM10 welcome bonus will be credited when you make your first order through ShopBack.
Some Popular Stores
How Shopback Works

Select your favourite online store on ShopBack



Get redirected to the store and shop as usual


Earn endless Cashback as you shop and transfer it to your bank account!

Some Popular Stores
52df7f2b-f26a-4e67-94c5-0c6128a533bb.jpg
THE BEST CASHBACK COMPANIONS
ShopBack App: Cashback on the move! ShopBack Cashback Buddy: Never miss out on Cashback!
Electronics Travel Fashion
New Popular Super Deals
Earn up to 30% Cashback across 500+ Stores Cash out to your Bank account Strong Community of 300 000 users
MY ACCOUNT
Login
My Cashback


NEED HELP?
How It Works
Call: +60 1548 48 0011
Mail: help@shopback.my

ShopBack Cashback Buddy
Hang with us! Facebook Twitter Instagram Google+ YouTube Blog

This email was sent to fnorfid_881.209128@blogger.com
We protect your personal information, click here to view our privacy policy.
To ensure you receive our emails, please add hello@shopback.my to your address book.
For any assistance, contact us at help@shopback.my.
Click to unsubscribe from this list.

Selasa, 28 Mac 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalammualaikum.
Lama dah sangat blog ini menyepi tanpa sebarang update.
Last update sebelum raya cina haritu.
Tadi saja dok godek godek website LAZADA nampak ada contest.  Sebelum ini memang pernah lah membeli dengan lazada, banyak kali juga lah membeli online dari lazada ni.  Jadiknya dah alang-alang kita support lah lazada punya contest ni.  Mana tau rezeki berpihak pada saya pulak bersyukur sangat.  Jom bercontest lah kita.

a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)? 

 Saya mempunyai anak lelaki yang berusia 3 tahun.  Sejak dia baby sehingga kini menggunakan diaper jenis DRYPERS. Dryper adalah pilihan sesuai untuk semua anak kecil bagi saya.  Dan tidak mudah bocor pada waktu malam.


b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)? 

Setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak mereka.  Pilihan yang bijak untuk anak-anak anda adalah dengan membawa mereka ketempat rekreasi supaya anak lebih mudah bergaul dengan rakan sebayanya dan bergembira sentiasa.  Taman permainan adalah dunia anak kecil.  Tetapi dengan dryper kita sebagai ibu tidak perlu risau akan kebocoran sepanjang masa.

c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children)

 Anak kecil saya suka bermain air. Pada hujung minggu kelapangan saya akan membawanya ke taman tema air untuk dia bersukaria.  Niat dihati memang mahu dibeli dilazada, akan tetapi lazada telah membuat contest Lazada Malaysia Big Baby Fair mari kita mencuba nasib untuk memiliki

 Shuidi 2.5 Meter Extra Large Swimming Pools With Consumption 682 Liters Water 3 Layer - (Ocean Blue) - (premium)



 Yang belum menyertai contest ini jom ramai-ramai kita sertainya.  Semoga berpeluang memiliki apa yang diidamkan untuk anak kecil kita.


__________________________________________________________________

How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest


1. The contest runs from 27 March until 2 April 2017 (11.59pm).

2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post:

a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?
c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).

3. The Article must contain screenshots for the product mentioned in point 2c.

4. Blog posts must be titled "Lazada Malaysia Big Baby Fair".

5. Blogger need to mention Lazada's Big Baby Fair (http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/) that will take place from March 27 to 2 April (where you can find special discounts up to 85%!).

6. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Big Baby Fair Blogger Contest

7. Contestants are welcomed to post the article in any language.

8. You do not have to be a mommy blogger to join. Any blogger is allowed to participate in this contest.

9. Winners will be selected at random.

Prizes

6 lucky bloggers will recieve one RM500 voucher each.

Terms & Conditions – Lazada Birthday Blogger Contest


1. The winners will be announced on 4 April 2017 via e-mail. The e-mail will contain instructions on how to claim the prize, which has to occur within three business days of the announcement.

2. Contestants must be legal residents of Malaysia aged 18 years and above as of the first day of the contest and must operate a blog.

3. If any winner (or any substitute winner) is or becomes ineligible, cannot be reached, or fails to claim the Prize within three (3) days of receiving the Notification, the prize will be forfeited and Lazada will select a substituted winner. If, having attempted to contact a winner and a substitute winner, Lazada is unable to award a prize, Lazada reserves the right to consider the prize unclaimed.

4. Contestants shall only submit original materials and warrant that the content of their submission do not infringe any third party’s intellectual property rights.

5. Any entries containing third party intellectual property rights that are used without prior consent from the rights holder, or are abusive, inappropriate, offensive or contain obscene language or imagery will be disqualified. Examples of language/images considered to be inappropriate, offensive or obscene, include (but are not limited to): any message/image which contains (a) swearing; (b) comments or actions which appear to be discriminatory of any person, company or group of individuals, for example comments of a racist, sexist or homophobic nature; (c) sexual innuendo, sexual language or sexual acts, actions or gestures; (d) promoting any illegal unlawful activity such as drug use; (e) any message/image that appears to be an advertisement or solicitation to buy; and (f) any materials (whether written or visual) that directly or indirectly relate to Lazada Malaysia competitors or that show any intention of promoting any brand other than Lazada Malaysia.

6. By participating in this contest, Contestants grant Lazada Malaysia and its partners and affiliates an irrevocable, royalty free, perpetual, license to use their Articles (including all copyrighted material contained therein) and/or to feature them in any advert or promotional material as well as the right to use their personal data for the purposes of this auction or for marketing purposes. Contestants further agree to release Lazada Malaysia from any liability whatsoever related the contest, unless any damage they have suffered is the direct result of Lazada Malaysia's fraud or willful misconduct.

7. Lazada Malaysia reserves the right to change, suspend or alter the terms and conditions of the contest, or terminate the contest, at any time and for any reason.

8. Lazada Malaysia’s decisions on all matters relating to this contest are final and binding and no correspondence will be entertained.

10) Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”):

a) By participating in this contest, all contestants consent to allow Lazada Malaysia to process and disclose to any third party, all personal data of the contestants provided by the contestants pursuant to this contest for any and all purposes relating to this contest and any and all other activity relating to or arising from the course of business or businesses of Lazada Malaysia including, without limitation for the running of this contest and or any event or publicity of the contest in any form or through any media without additional compensation, notification or permission.

b) The contestants acknowledge that Lazada Malaysia is authorised to process the personal data provided pursuant to this contest in accordance with its privacy policy which can be found on http://www.lazada.com.my/privacy-policy/.

c) For further details or any enquiries regarding this clause and privacy policy of Lazada Malaysia, please contact our Customer Service.



For any feedback or inquiries, please contact us on this email: contest@lazada.com.my.






Khamis, 26 Januari 2017

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2017



Hasil carian imej untuk tahun baru cina 2017




Selamat menyambut tahun baru cina, tahun ni tahun ayam kan.  Dan tak lupa kepada yang dah mula bercuti selamat bercuti.  Manfaat kan cuti ini sebaik baiknya..  Yang nak balik kampung atau pergi melancong berhati-hati dijalan raya.  Ingat orang tersayang. Kepada semua mangsa banjir, takziah diucapkan.  Semoga segala urusan kita dipermudahkan. Amenn...



Khamis, 19 Januari 2017

Tips Menjaga Penampilan Wanita


Setiap wanita mengidamkan kecantikan luaran dan dalaman diri sendiri. Mereka akan meluangkan banyak masa dengan mencari produk terbaru dan berbelanja lebih untuk kecantikan. Dengan kecantikan luaran dan dalaman, mereka akan tampil lebih yakin dalam melakukan kerja atau rutin harian. Untuk penampilan yang lebih cantik dan menarik, wanita akan sering menjaga diri mereka secara keseluruhan dengan tips berikut.
  1. Penjagaan Kulit Wajah
Memiliki produk kecantikan wajah yang bersesuaian dengan kulit mereka amat penting untuk setiap wanita. Ini adalah kerana mereka sudah bijak mengetahui apa yang berkesan dan apa yang tidak berkesan untuk jenis kulit mereka. Sekiranya anda belum tahu apa jenis kulit anda, boleh cuba buat carian di internet mengenai jenis kulit wajah dengan lebih lanjut seterusnya memudahkan anda untuk membeli produk yang betul.
2. Makeup
Satu ayat yang sinonim dengan penampilan wanita ialah makeup. Untuk nampak lebih yakin, ramai wanita menggunakan produk makeup untuk memberikan penampilan yang berlainan mengikut masa. Untuk kerja, jenis makeup yang digunakan tidak keterlaluan dan cukup sahaja untuk tampil yakin di ofis. Untuk hari biasa, makeup jenis natural lebih digemari. Apabila terdapat acara penting, makeup yang lebih gah akan digunakan.
3. Pakaian
Pemilihan pakaian yang betul mengikut bentuk badan, ketinggian dan sebagainya juga mampu mengubah penampilan seseorang wanita. Malah, pemilihan kasut dan aksesori yang bersesuaian adalah keperluan untuk tampil cantik dan bergaya. Bagi wanita yang meminati fesyen, mereka akan sentiasa mengetahui trend terkini dan akan memilikinya mengikut kemampuan. Mengikut cita rasa masing-masing, setiap wanita pasti mempunyai minat trend tertentu dan akan berbelanja mengikut cita rasa tersebut.
4. Minyak Wangi
Akhir sekali adalah bauan wangian. Bauan yang lembut amat sesuai untuk setiap wanita. Namun ada juga sesetengah wanita yang suka bauan yang lebih kuat untuk tampil yakin. Semburan minyak wangi akan memberikan semangat dan keyakinan diri. Jika kita sering berhadapan dengan bauan yang tidak selesa kita akan jadi lebih kepada tekanan dengan bauan tersebut. Oleh itu, pilih wangian yang bersesuaian dengan cita rasa anda.
Untuk wanita diluar sana yang mahukan hanya terbaik untuk diri dan penampilan, anda boleh mencuba tips ini. Jika anda sukakan tips ini jangan lupa untuk berkongsi pendapat dengan komen dibawah.

Rabu, 18 Januari 2017

Pakaian Tradisi Masyarakat Melayu


Di negara kita Malaysia, terdapat berbilang kaum. Setiap kaum mempunyai pakaian tradisi tersendiri. Dimana pakaian tradisi itu, menjadi simbolik dan kebanggaan semua. Kaum melayu merupakan etnik yang terbesar di Malaysia. Peranan dan kedudukan pakaian adalah sangat penting bagi kaum Melayu yang mempunyai ciri-ciri seperti longgar, panjang dan labuh. Selain itu, pakaian juga menjadi alat penutup aurat, pelindung tubuh dari panas dan sejuk. Pakaian juga dikatakan menjemput budi iaitu berfungsi untuk membentuk budi pekerti, keperibadian, membentuk watak sehingga si pemakai tahu diri dan berakhlak mulia. Baju kurung dan baju melayu adalah pakaian tradisional masyarakat melayu.
Baju kurung adalah sejenis baju longgar yang labuh, kadang kala hingga ke lutut dan dipadankan dengan kain panjang yang bersusun tepi. Ianya meliputi seluruh tubuh, memperlihatkan wajah dan tangan sahaja sebagai mematuhi peraturan berpakaian Islam. Baju kurung juga sesuai digandingkan dengan kain songket atau batik. Kebiasaannya kain selendang atau tudung akan dipadankan untuk nampak lebih cantic bagi si hijabista. Ianya sesuai dipakai untuk majlis keraian, perkahwinan atau urusan harian.
BAJU KURUNG
Baju Melayu pula merupakan pakaian lelaki di mana terdapat Baju Melayu Teluk Belanga dan Baju Melayu Cekak Musang. Baju ini biasanya dipakai semasa menghadiri majlis formal, hari raya atau menunaikan solat. Baju Melayu merupakan kemeja longgar yang dipakai dengan seluar panjang. Untuk nampak lebih menarik dipadankan dengan sampin songket. Ianya sesuai dipakai oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa.
BAJU MELAYU
Namun kini terdapat pelbagai fesyen baju tradisi yang telah diubah suai oleh pereka-pereka bagi menonjolkan keistimewaan elemen yang asli ini dan agar menepati peredaran zaman. Apakah jenis baju tradisi kegemaran yang anda suka tayangkan? Kongsikannya di ruangan komen di bawah. Terima kasih.

RAMADHAN 2019

Ramadhan ke-2   Alhamdulillah masih menikmati ramadhan untuk tahun ini, semoga dengan kedatangan ramadhan tahun ini membolehkan kita le...