TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 4 Oktober 2019

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ?




Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dari sekarang mana tempat-tempat menarik nak dikunjung.  Melaka ni kalau public holiday atau weekend atau School Holiday madang jammed sajo. Memang korang kena bertabah dalam apa jua keadaan ya. Yang duduk melaka pun kalau ikot kan hari-hari pun jammed. Jadi korang yang duduk luar Melaka bercadang nak bercuti Melaka, jammed its normal routine.  Kuatkan hati, tabah dan sabar ye.  Haritu ada dapat pamplet Melaka River Cruise, nah aku bagi review tak berbayar ye. Harga tiket, pickup & drop off point Melaka River Cruise


CHECKPOINT CRUISE





 Kalau naik cruise ni siang, korang nampak lah bangunan tetepi sungai tu. Kalau korang naik malam, nampak lah lampu kat bangunan dan sepanjang sungai tu. 


HARGA TIKET

Bagi aku, baik lah naik malam, sebab rasa nampak cantik lampu2 sepanjang sungai tu.  Kalau rajin korang nak jalan kaki sepanjang sungai pun boleh, ada laluan pejalan kaki sepanjang sungai tu.

SEJARAH SUNGAI MELAKA

CONTACT 

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...