TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Khamis, 30 Januari 2014

Laki jaga anak

Okeyy sila percayaa.. Huhuii skag laki aku tgah jaga anak dier. Ehhh anak aku jugak.. Haha okey anak macam dah ngantuk napk gayenyer. Tp bapak mcm xpaham. Buat susu ----- taknak.

Okey buat bunyik mulot --- gelk kejap jer.
Angkay letak kat perut--diam jap.
lama jugak die ulg step gitu.
Akhirnya masuk buai-------nyusuuu.
Macam dah diam jer-----jgn kejap.

Okey enjut sambil tepok montot baby haha bagus diam..
Ehhh bagus dapat bapak cmni ye anakku.--------terima kasih (lagu awie pon boleh gaks).

Dengan harapan anak tido huhuhu.
Taktau bape lama betahan dalam buai.

Okey nnt apdet.
Azannnn isyak dah ------As-solah.

*****Lebbiuu anak ngan bapak anak. :-D

HARI KHAMIS

Selamat bercuti HCNY kepada semuaa.. Oh yeah bestlah korang cuti lamaaa kan.. Aku pon cuti sampai ahad jer. Isnin keje dah. Al-maklumlah kampeni melayu mmg tak lama lah cuti kan. Yg kje ngn kampeni cina harus 1week ye dakk.

Mesti bestkn korang, dapat holiday ek.  Mane korang nak holiday ha. Cer bgtau aku. Yelah aku jeles la sbb korg dpt holiday. Hahaha layanzz meroyan aku ni yer.

Aku xdek nak holiday nyer...
Kalo holiday pon takat balik bukit rokan, jasin dan teperuk kat umah jer. Tuje lah pon kan.
Kalauuu aku kayaaaa... ---- Tetibe nak nyanyi lagu ni. Tahniah sbb menang tmpt ke-2 AJL lepas.
Hahaha.. Sila la layan meroyan aku nii.. Layan jgn x layan..

Harap harap korang tak tanya mana tempat aku holiday.
Hahaha ------ Seriesss pasal cuti panjang pon boleh jadik hal --- Femiliiikecil.

Okeylah tadi nak tipon mak --- dah dial okey.
Adelah dalm 4 kali kot aku dial ---- Voice mail *Tak hangkat.
Mana lah mak aku ni pergi -- Jiran sebelah le tu.

Niat ati eesok cm nak kemas gumah jer.
Tapi tengok lah cmner -- Anakku

EWh tengoklah cmnerrr, kalo gase macam sunyi sepi ade gaks aku tekan pedal balik kampong.
Takyah tanya lah kampong mana key.
Satu je lah pon kampong yg ku ader. --- Taman

Cm tade idea nak tulis kt sini lagi lah.
Hadeee aku kesahhh ----- Harapan membaca.
 Hahaha okey..

Cam nak balikk dah ni.. --- kringgggg boss call
Terselamat dari teperangkap ------  Aishh tapi rinduu anakk..
Haaaa acanerr ni...

Ehhh lagi panjang meroyannn...
Diriiii ------------- Sabarrr separuh iman..


Nota Huntukkkk Kamu Yang Baik !!!!


*** Aku bukan nak campak selipar kuning tu tadi, tapi aku tersepak jadiknya selipar kuning tu tercampak --- ---- Jangan nak tuduh jer, ce ce ceerrr selidik dulu -- oh ni tidakkkk terusss nakkk balasss dendam ----

Ehhh lorattttt la pulakkkk , asall tak tuju betul je ke hakuuuu ----- DOne !!!

Jumaat, 17 Januari 2014

Kurma Ayam

Morning morning hari jumaat. Penhulu hari. Bagi setiap hari hari. Petang semalam saje dok baca baca blog org lain. So terbaca lak entry ayam kurma kak pilla http://kasihaleeya.blogspot.com/2014/01/dari-dapur-fillanie.html . Eh padahal ari ari kot baca hehe.. Die adelah wat resepi camner nak buat kurma ayam ke ayam kurma ek. Aku mmg dah lama terniat nak buat lauk tu. Setahun sebulan kawen baru 1st time kot nak mencoba buat ayam kurma tu. Hehehe dasarr mmg xpandai masak tau mentedarah jer kan.

Puaslah aku dok imagingkan cmner kak pilla men campak campak bahan bahan nak buat ayam kurma tu. Kunun lah sgt aku nak men campak campak jugak bahan bahan buat kurma tu. Dalam kete jangan cakap lah aku punye berangan nak men campak campak bahan masuk dalm piuk..

Singgah beli rempah kurma dengan paket yg ade bunga lawang kayu manes tah ape lg tah. Bukan aku knl sgt pon.

So marilah bersilat di dapor rumahku.

*asingkan ayam untuk 2 org makan.
*hiris bawang putih 2ulas.
*potong 1bj bawang bsar jd 6 bahagian.
*hirisan halia.
*pes kurma.
*cili besar 2tangkai belah 2.
*kentang 2 biji belah 4.
*santan kotak atau santan asli.
*kulit kayu manis ngan bunga lawang.

Memula panaskan minyak. Masukkan kayu manis,bnga lawang, hirisan halia,bawang putih, cili besar ngan bawang besar. Bagi dia layu sikit pastu masukkan pes+air. Pastu masukkan kentang. Letak air sehingga kentang tu empuk. Pastu letak ayam. Letak santan kotak ikot lah kepekatan yg korang nak yer. Jgn lupa letak garam deyyy. Dah menggelegak tutup lah api yer. Siap dimakan bersama nasik.

Suami kata menjadilah. Tp kureng sikit sbb gune santan kotak. Kalo gune santan asli tu lagi sedap kot. Semalam aku buat 1piuk kecik. Senang kang thagari xpayah masak lagi. Panaskan jer pastu kot nak masak jugak,masak yg goreng gorwng dah.

Rabu, 15 Januari 2014

Throwback 2013

Alhamdulillah masih lagi bernapas di tahun baru.  Dah petengahan januari 2014 aku baru hegeh hegeh nak apdet blog ni.  Sawang banyak nau dah aku gase nih.  So nak buang habok tu sesikit meh nak tambah entry untuk tahun baru 2014.

Selamat datang 2014 dan selamat tinggal 2013. InsyaAllah semoga perjalanan kehidupan 2014 makin menyenangkan.

2013....

Bulan 2 or bulan 3 2013 aku dah disahkan mengandung. Ye mengandung tu hamil ye kengkawan. Happy jangan cakap lah. Thanks untuk hubby yg tercinta sbb banyak membantu.

Duduk rumah sewa berdua ngan en.suami. Sebelum ni menunmpang rumah mertua je. Tak lama dalam 2 minggu cenggitu kot.

Bulan 8 Aku mengalami bleeding semasa berhari raya. Duduk hospital Port Dickson 4hari kot.

Bulan 9 2013 aku bersalin, so merasa cuti paling lama 2 bulan.

Bulan 11 dah naik kerja. Sedey bukan kepalang nk tinggalkan anak kt org jagaan.

Penghujung akhir tahun untuk menjelang awal tahun 2014 g tengok bunga api kat dataran pahlawan,... Bawak si kenit.

aku gasa mcm dah kekok nak type ni. xtau nak cite ape dah. aishh malas sangat dahku skg ni.

so selamat tahun baru jer..


PakNuar.Photographer

Korang memerlukan  photographer untuk majlis bertunang, hari jadi, perkahwinan atau outdoor  bajet tapi gambar letop letops korang ...