TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Rabu, 19 Mac 2014

Boyprend aku -1

Masa kekecik dulu memang aku kuat berangan. Berangan nak kawen ngan anak raja lah konon. Pastu main kawen kawen. Pakai makeup akak akak aku. Pastu siap test lagi kasut die. Try macam sang puteri. Hahh gila perasankan .Dah lah akak aku mase tu keje kilang jer. Bila dapat gaji dia beli kasut bertutup jenama Bonia kalo aku xsilap. Skali aku test kan kasut pattern dedulu mcm baldu kan. Adelah cm berguris sikit. Hamik kau mengamok die kot. Dah lah die besengkang mata keje kilang balik umah sambung menjahit lagi. Haha skali balik umah tgok kasut die aku dah main test test. Kasut tu kan tinggi, so kalo bjalan kan bunyik tak tuk tak tuk. Tu yang aku minat. haha gila mengamok akak aku masa tu.

Berbalik pada cite asal eh. Masa sekolah dulu memang aku ade feeling leb ngan sorang mamat nih. Haha xpayah lah nak tau sape mamat tu. Beza setaun je kot ngn aku. Cinta monyet nyet laa katakan.

Bila aku habes skolah aku sambung blaja lagi. Ingat mcm boleh stay kekal kunun ngan mamat tu sampai kawen. Ingat nak kawen umur 25 camtulah. Haha. Pastu Aku kawan plak ngan mamat tempat blaja aku ni. La ni pon kawan sebab roomate aku ni ingt aku kesepian. Xde bf katanya. So diorg bagi aku kawan ngn budak ni. Budak bi kiranya lurus gak la.Lurus ngan aku je pon. Tapi aku ni bkn pengkikis okey. Sbb mmg tatau nak layan camner. Cume takat mesej pastu kua p makan jelah, Kua pon beramai ramai kot. Haa tu dikira dating ke meeting eks. Hantam sajelah.

Pastu sampai satu ketika member aku ade buat beday party kalo xsilap. Eh aku dah penah cite ke ek kat blog ni. Kalo dah cite aku cite jugaklah. Pastu ade sorg mamat baju merah ni. Dia datang ngan classmate aku budak laki. Jadiknya budak baju merah ni nak tackle ade budak classmate aku tu. Budak tu cm comey n alim alim skit lah. Mmg kitorg dah tau niat bebudak kos lain dtg skali. MMg nak tackle bdak comey tu.

Pastu budak laki baju merah tu mcm nak x nak tackle lak bdak comey tu. Tapi aku tengok dia mcm gediks kat aku plak. Heyy ape ke hey kan.. Aku xlayan pon. Mmg xde niat nak tsuka kat bdk laki baju merah tu pon.

Pastu bila balik naik 1 bas ngan bdk baju merah tu. Masa tu dlm bas aku dok sblah mamat yang aku slalu mesej tu. Tapi mamat baju merah ni tejeling jeling tgok aku. Dah knp ngko nak jeling aku.

Pastu selang beberapa hari cam tu aku dapat mesej dari x bekenaan. So mmg xlayan. Pastu tengah malam okey. Tengah malam dalm kol 12 ke 1 pagi tengah buat drawing. Ade org call aku. Heyyy pastu nak ckp ngn aku. Pastu cakap nak main main jer. Mcm main pas pas kan. Jap ade jap xde.

Skali dalam tanya sapa ni sapa... Tengah buat apa bagai. Dia tau aku tgah buat drawing esok nk kna htr pepagi. Pastu tetibeee aku dengo org jerit nama aku.. Xsilap aku sore apeng. Apeng cakap cmni..

" Oii nuarr ko tipon dak pidahhhh eh '

Pastu aku blurr. fuhh ko rupenya nuar.
Sejak tu aku ngan nuar men mesej mesej. Tapi x galak sangat pon. Bese jer. Kekadang bila free mesej lah. Sampai lah habes 1 sem. Budak yang aku slalu mesej tu dah tamat sem. Kirenya dah habes lah. Pastu masa tu nuar lah masuk line. hahaha gile kan mmg gile. So aku ingat die ngorat aku just main2 jer. Mmg budak2 mane nak tau serius ke ape.

Berbalik pada mamat yg aku feeling leb masa sek dulu tu. Dia tu mmg aku sayg jugak.Tapi bila memikirkan dia buat aku ni cm tubggul jer. Jap ade jap xde. Macam main2 je kan. So harap maaflah. Dengan ucapan aku mintak clash. Okeyyy clash haha. Sadis usah cakap lah. Sib bek si nuar ni hadooo. Yang mamat aku feel leb masa sek ni sedih usah cakap lah. Tny knp nak break sume. Aku bagi alasan mmg xmasuk akal. Alasannye xpayah tau. hahaha.

Pastu aku trus cinta cintan ngn nuar ni. Die ni mmg caring lah. Cemburu kuat sgt. Ko bayangkan, aku kalo beborak ngn clasmate laki yg lain pon die leh cemburu buta. sib baik tak buta.


----------- next entry akan datang, boss dah masuk. byee

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

USA Today June 08 2016 E-book Download

English | 27 Pages | PDF | 22.85 MB Download: http://longfiles.com/r2ftepyhqnu6/USA_Today__June_08_2016.pdf.html... ========================...