TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Isnin, 25 Julai 2016

Raya Ke-3 dan seterusnya

Pagi raya ke-3 kat Muar hujan lebat, air memang sejuk gila hokey.  Boleh menggigil tekau. Selepas bangun solat subuh, kitorang semua tido balik. Hakhakhak dasar pemalas ek ek. Sejuk sampai rasa dalam tulang. Baring gegolek sambil men henpon lalalala #inikanhariraya.  Anak-anak semua baring, mak ngan pak mertua siapkan sarapan.  Sarapan yang ringkas, sebab jap lagi nak g umah Adik FIL kat area pekan macam tu.  Lepas sarapan, aku terus mandi kang jenuh nak tunggu turn mandi. Yang penting mandi dulu, kang tukar baju je. Lepas tu mandi kan Nafiz pulak, si kecik tu kalo dah disiapkan senang sikit keje mak dia. Hahaha, sebab dia kalo masuk bilik mandi, nak men air je.

Sementara tunggu orang len siap adik ipo ajak selpie sesikit, haha. Memula macam malas, dah ketik sekali nak lagi. Sama ngan anak bujang aku tu. Selpie je, tapi gambar tak senget benget dia amik.

Dalam kol 10 lebih bergerak ke rumah adik FIL. Sampai sana diorang jamu nasi lemak ayam. Nafiz laju je minta nasi. 2kali ulang juga makan nasi lemak tu. Nasi lemak + kicap + ayam .
Orang lelaki g Jumaat, kitorang lepak je kat umah tu.


Gambar family sebelah suami. #hattengahtumasihsinglehahahak

Lepas jumaat dalam kol 3, terus balik umah FIL, orang dari Muar follow juga.
Lepas diorg balik, ada lagi sambungan tetamu.
Pas magrib sesiap gi berya lagi, tp tak hingat kt mana.
Sampai rumah dalam kol 10-11 camtu.

Pagi keesokannya, dalam kol 10 lebih kitorang balik umah Mak pulak. Sebab masa raya pertama, kitorang ada yang takda, so raya ke-2 diorang sampai umah mak. Boleh lah bermaafan.

Tamat....

2 ulasan:

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

USA Today June 08 2016 E-book Download

English | 27 Pages | PDF | 22.85 MB Download: http://longfiles.com/r2ftepyhqnu6/USA_Today__June_08_2016.pdf.html... ========================...