TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Rabu, 1 Februari 2012

WANITA

“Berbuat baiklah kepada wanita, kerana sesungguhnya mereka diciptakan dari tulang rusuk, dan sesungguhnya tulang rusuk yang paling bengkok adalah yang paling atas. Maka bersikaplah para wanita dengan baik.” (HR al-Bukhari Kitab an-Nikah no 5186)


Bagi aku wanita ni adalah makhluk yang paling ostemewa istimewa sekali.
Bukan sebab aku wanita ke hape, tapi dari segi penilaian aku takat nih
memang wanita nih sangat teristimewa.
Sebab nya wanita boleh mengandungkan baby selama 9 bulan,
kemudian bila dah mengandung kena lahirkan pulak,
Masa nak lahir tuh kesakitan tu akan ditanggung oleh wanita.
Dalam kesakitan tu jugak wanita melalui saat berpantang. (Hebatkan wanita)

Setiap bulan wanita didatangi haid/darah kotor (bercuti untuk berpuas/solat)
Terlalu istimewanya wanita tu kan.
Oleh yang demikian, yang bernama lelaki jangan sewenang-wenangnya wat wanita itu
macam hamba mereka.
Seelok-eloknya sayangi wanita.
Sekurang-kurangnya bersama berkomunikasi dengan baik.

"Aku terlalu bersyukur kerana diciptakan sebagai wanita Ya Allah."


Hayati ayat dalam gambar tersebut (ambik dr en.google)




Terima kasih Emak......Terlalu banyak pengorbananmu..


>_<




Sekian... ^_^




8 ulasan:

  1. bersyukur menjadi wanita hihi..

    BalasPadam
  2. kita seharusnya bersyukur.. terkadang..geram nengok2 manusia2 yg ada akal..tp xmo berfikir, xmo bersyukur.. yg wanita mau jadi lelaki.. yg lelaki nk jd perempuan.. aishh..

    BalasPadam
  3. c.zoey ; terlalu beryukur sebab dianugerah sebagai wanita.

    ^_^

    BalasPadam
  4. c.moon ; tulah pasal, skang ni ramai sgt yang nak tkar jantina.

    nauzubillah mintak dijauhkan dari keluarga, sedara mara n sahabat semua..

    BalasPadam
  5. and paling istimewa dalam kesakitan , kepayahan masih menguatkan diri utk buat segala2nya utk suami &anak2.. tapi lelaki kalau sakit alahaiiiiiiiiiii manjanya mengalahkan baby.. betul tak?

    BalasPadam
  6. mama : aah betul tuh. ala-ala manje gitu..

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Looking Good & Beautiful

Dalam kita tak sedar kurang dari seminggu kita akan menyambut hari lebaran.  Dikesempatan dari kurang seminggu ni mesti kita masih tercari ...