TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Sabtu, 4 Februari 2012

Ini Hari

Hai kawan-kawan ..
Selamat hujung minggu.

Pe xtvt korang?

Ceh poyo je kan ayat cm gitu.. (ala-ala cam Dj lakss)

Today aku bangun 6 sengah pagi sebab alarm dah bebnyik.
Aku off alarm wat sementara nak lelap dalam 15minit cm gitu .(Waktu subuh)

Aku pun terlelap lagi ..
Dan tlepon berdering (Lagu Stacy)

Oh my God...
Aku angkat dengan sore layu giless
En.A kejut pi jogging.
Masa tu dalam kol 6.55 pagi.

So aku bangun lelaju,
capai towel terus pi mandi (kalo tak mandi cam xselesa)
Sempatkan subuh??

Pastu aku siap bagai, sarung ape yang patut.
Kemas katil, susun bantal nan 3 biji tu,
Tegangkan cadar, lipat selimut. (Macam asrama tak?)

Pastu kuar bilik jer terus En.A call dah sampai.
Aku ape lagi ligat bukak pintu, grill, capai kasut, stoking.

Ramai jugak orang beriadah kat sane.

Tempat nyer memang banyak kemudahan.
Track untuk jogging, tempat rehat, tumbuhan hijau, taman mainan kanak-kanak,
pastu ade kemudahan menyewa Buggy.
(Kete kecik-kecik tu, yang kite ley bawak ikot laluan yang di sediakan)

Tapi aku tak penah lagi naik Buggy kat situ.

Stesen Buggy kat pintu utama




Ni aku tunjukkan camner gope buggy tu, aku copy by En. Google



Nilah diantara kemudahn yang ada kat situ (Kena sewa bukan pree)




Aku tak sempat nak amik gambar sebab pegi jogging kan,
mane dengan tlepon aku nak letak pulak,
Jadi aku copy paste dari Google jerk.

Pastu dah peluh-peluh lagi aku gimas nak amik-amik gambar bagai,

Pastu lepak kat tepi kete jap cool kan diri baru aku gerak pi sapan.
nak carik tempat sapan pun payah gak kalo hujung-hujung minggu ni.
Ade yang tak bukak, ade yang ramai sangat orang.
Last-last sapan kat kedai area nak balik umah jugak.

Dah tu pulak aku order nasi lemak (Wat penat ko jogging pastu sental nasi lemak lg)
Nasi lemak nampak menarik, sekali masuk mulot haa...
Mentah jelantah.
Tapi dah sebab kite bayo aku telan gaks lah.

Pastu terus balik umah,
Balik umah aku basuh tudung-tudung yang tak ley masuk mesin (guna tangan k)
Nak tido oh tidakk laaa.
Mata still buntang lagikkkk (gilakk ko nak tido)

Ni dah boring tahap gaban update blog.




.................................................................................................................................






Mood : Sat g nak balik kampung sempena hujung minggu dan Maulud Nabi.

Selamat Berhujung Minggu


^_^

2 ulasan:

  1. dah lama xjoging kat situ!!!!! rindunya.. mesti dah byk berubah nie...

    BalasPadam
  2. c.moon; meh la dtg lagikk best tau..ramai org.. byk berubah bangat..kalo dtg ajk kite jgg t kite tmn huhu

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Looking Good & Beautiful

Dalam kita tak sedar kurang dari seminggu kita akan menyambut hari lebaran.  Dikesempatan dari kurang seminggu ni mesti kita masih tercari ...