TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Jumaat, 24 Februari 2012

JAWAB 11 SOAL 11

Assalamualikum.

Dan Selamat Pagi Jumaat semua.

Cik Fi telah di tag oleh Cik Adieb dalam menjawab soalan-soalan UPSR.
Opsss Upsr pulak..

Soalan berkenalan lebih dekat kot.

Terima kasih Cik Adieb.


i. Post rules & regulations seperti di bawah ini ^_^



ii. Tentang diri Saya ^_^

a.) Suka tersenyum ^_^
b.) Baik hati ^_^ (Sila percaya huhu)
c.) Hati kecil ini mudah touching ^_^
d.) Kelahiran Negeri Sembilan ^_^
e.) Anak bongsuuuu ^_^
f.) Suka makan-makan ^_^
g.) Tak suka kena marah, tapi suka buat orang jadi marah  ^_^
h.) Hitam itu menawan ^_^
i.) Suka baca novel jugak ^_^
j.) Kuat berangan .opss... ^_^
k.) Masih bujang..patut ker ? ^_^

 
iii) Soalan cepumas dari Cik Adieb ^_^

1.) Nama anda di IC ?
~Norhafidah Bte Hassan~

2.)  Bila kowang lahir ?
~12 August 198_

 3.) Lahir di mana ?
~Negeri 9~

4.)  Kowang suka makan kek perisa apa ?
~Cokelat~

5.)  Siapa pahlawan Islam yang kowang kagumi ?
~Abu Bakar Al-Siddiq~

6.)  Kowang minat warna pa ?
~Hitam~

7.)  Kalau kowang ada duit sebanyak RM50 000 , kowang nak wat apa ngan duit tu ?
~Pergi buat umrah 20k, Kahwin 15k, Shooping 5k, Simpanan 10k~

8.) Suka tak singgah di blog Cik Adieb?
~ Suke, terasa macam sedang berjiwang pulak dengar music tu~

9.) Pa pendapat kowang dengan blog Cik Adieb ni ?
~Menarik dengan warna kebiruan seperti di tepian pantai sambil melihat langit nan biru~

 10.) Kowang rasa , blog Cik Adieb ni berat atau ringan ? 
~Kalau tenet laju ringan, kalo tenet cam kura-kura berat~

11.)  Kowang pernah makan ambuyat ?
~Opsss apakah?? Tak tau apa itu ambuyat~ (Terangkan boleh?) 
.........................Selesai untuk Cik Adieb......................
 
 
............................................................................................................
 
Soalan-soalan yang akan dijawab oleh mangsa yang diTag adalah seperti dibawah :
 
1.) Panggilan manje anda kat rumah?
 
2.)  Kereta idaman anda beserta alasan ?

3.) Siapa paling garang dalam semua adik beradik anda?

5.) Kalau anda ada Rm1.00 apa anda akan buat melainkan simpan?

6.) Apa pesanan yang anda ingat dari ustaz/ustazah masa sekolah?

7.) Tahun kelahiran anda?

8.) Pengalaman yang paling menarik, cerita sikit ?

9.) Kenapa anda berblogging ?

10.) Idola anda?

11.) Apa pendapat anda tentang blog Cikfi?

4.) Anda telah diTag!!!



Kepada yang telah diTag , Cik Fi memohon kerjasam korang untuk jawab soalan-soalan itu dengan ikhlas lagi suci murni. Huhuhu..
Kemudian jangan lupa letak link entry tu kat komen bawah ini.
 Tq.
 

13 ulasan:

  1. alamak.... dah lama laa sgt tak wat entry camnie.. hahahaha

    akan jawab.. dalam next entry.. :)

    BalasPadam
  2. c.moon ; sila sila sila jgn ada tetinggal soalan lak huhu

    BalasPadam
  3. Boleh tak kalau saya jawab tapi saya tak join segmen ni. Maksud saya, saya tak continue. Boleh kan?

    BalasPadam
  4. nk jwab ! nk jwab ! mcm bestt je soalan.. hewhewhewh.. sesuai buat bolat yg kekeringan ideaaa

    BalasPadam
  5. banyaknya soalan kena jawab =='

    BalasPadam
  6. c.p : boleh boleh...sebagai nak memanjangkan tali persahabatan.


    c.bolat; opsss eksitet eh, ok ok baguis cepat2 wat...pastu jgn lupe letak link kat sini skali.


    c.tikah ; sikit jer tu, soklan ala-ala upsr kot hehe

    BalasPadam
  7. best kene tag.dh lama x jwb nih hihi..thanks ya.nanti bila free saya akn jwb ok?

    BalasPadam
  8. wahhh suke makan kek cokelat eh ;D same lah iteee . sedap . lagi2 lau buat sendiri kek cokelat bawah dy cm hangus2 siket2 . hihi yummy ^^

    BalasPadam
  9. datang dari blog bolat n follow cni..hehehehe..

    suka kek coklat jugak! :D

    BalasPadam
  10. aahah..daku pun kena ni..urm..sempat tak buat harini ni..kalau tak sempat yna buat esok eyh..pasti akan buat ni..tp bab nak create soalan tu yang mati kutu pulak tu..heee..

    tq cikfi..:)

    BalasPadam
  11. Cik Fi , thanks sudi jwb soalan2 Cik Adieb :)
    Salam kenal , owg negeri 9 upanya :)
    Ambuyat tu sagu , mknan yg famous di Sabah

    BalasPadam
  12. c.chokie : hehehe best kan kek cekelat ^_^


    teenager : tq....

    pretty : tq ^_^

    c.adieb ; oh sejenis makanan yer..cmner gope nyer?

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

NorHafidah Hj Hassan has invited you to join ShopBack!

Get RM10 bonus when you make your first purchase. Shop n...