TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 21 Mac 2014

Jika Itu Takdirku ..........................

Jika itu takdirku.. Aku terima jelah. Cewwwahh.. Tetibe sangat ngko ek.
Tajuk drama kat tv 3. Isnin sampai khamis jam 7.00malam smpai 8.00 malam ye tuan tuan n puan puan skalian. Nak kata aku gila sgt drama tv 3 ni xde la sangat. Tengok bila aku free aku layan. Kalo tak free nanti esoknya aku repeat kat tonton.com jelah.

Hahaha.. Aku kalo layan cite memula mesti mcm argh tak best tak best. Tapi dah masuk episod 3 4 5 tu tgok cm best baru layan. dalam kata tak best nak jugak aku tengok. Dulu macam cite Mr. Arragont, Cinta abu dhabi tu pon sama. Mcm ngarut je memula pastu hamekk ko langsung tergila-gila. Eh banyak lah drama tv 3 aku dah layan.

Ingat lagi dah lama dah cita ni Matahari kot tajuknya, Lisdawati berlakon  kalo xsilap. Memang menggila aku layan cite tu ko tau. Pastu ad elagi cite ape tah lagi. banyak benor cite nya. Kebanyakkan cite sume adaptasi dari novel kan. Hehe..


Skang ni aku layan citer jika Itu Takdirku plak. haa memg jenuhlah nak tgu ending cite ni. Maklomlah berepisodkan. Hadapjelah. Suami aku memual pon mcm xlayan jer cite nih. Bila tgok aku dok hadap tv kol 7 tu dia terpaksa lah join skali. Dah tengah cite baru nak tgok sikit2 tanya, mak dia ni jahat tak, pastu azri ni sapa, sarah ni sape lah. Erghhh geram je aku. Hahah

Naseb baik la suami tersayang , boleh aku jawab. Tapi sambil tengok lah. Kekadang aku cepat2 masak nak hadap cite ni. Pas masak baru layan anak, bagi dia tido. Baru dpt tgok ngan tenang. Kalo solat pon pas hbes cite tu baru solat.

Erghh agak tak bagus perangai yang inilah. So jgn amik contoh disitu ya. 
korang suka tak layan cite ni.. 



Boyprend Aku -2

Ni sambungan Boyprend Aku-1 ye kawan-kawan.

Si nuar ni memang kaki cemburu gila. Aku pun tak tau tahap berapa cemburu dia ni. Sume benda yg melibatkan ade je laki lain mmg dilarang sama skali nak bg aku join. Eh nak kata aku ni rmai peminat not bad lah. Hahaha. Adelah sesikit. Tapi kira low profile dari gadis-gadis cantik dlm asrama tu.

Aku kan ramai kengkawan laki masa sekolah dulu. So ade yang aku save dlm henpon. So kekadang ade je dorg mesej. Ala mesej pon biase dan biase je. Adelah satu hari tu ade kawan aku htr lagu ke ape tah. Kebtulan telipon aku pada si nuar ni. Terus dia nak hangin ko tau. Jadik cm org gila. Aish mmg aku tak tau tahap gila cmner si nuar ni.

Takpe aku layan kan jelah. Memg tak pikir pon aku boleh nak kawen ngan dia. Sampai lah aku ke sem akhir nak kena Praktikal. Time aku dulu mmg kilang byk drop. So mmg pyh nk cr tmpt praktikal. Org lain dah nak hbes praktikal, tp kitorg hegeh2 lagi nak praktikal. Gilaa punye keje. Ade je kegkwan dapt praktikal kat joho nun. Mak ayah aku mmg tak bagi skali lah nak p sana. Yelah jauh kan. Pastu si nuar ni pon mmg xbg aku nk kesana. Alasan dia takut aku ni beralih arah. haaa gila punya org kan.

So akhirnya dapat jugak praktikal kat jab kerajaan ni 3 bulan. 3bulan je ok. tu pon aku gase azab nak habes kan praktikal. elaun dapat 50hengget je sebulan.

So bila hbes praktikal aku dapat kerja. Kerja at tmpat skang ni. Mmg syukur sangt aku mmg xsmpat menggangur tau. Ingatkan smp situ je aku ngan nuar ni. Rupenya dia cm serius jer.Family mmg tak tau aku bkwan ngn sapa pon. Haha mebi dorg pon igt aku ni mmg xda pakwe. Aku kerja aku duduk umah abg aku, so lama jugak lah duduk baru dpt g dating. Haaaii segan kot nak bgtau aku kawan ngn si nuar ni. Yee aku mmg segann nak knl kan kt org.

Sampai 1 hari tu nak g berbuka puasa ngn si nuar ni. Pastu bgtau abg ngn kak ipa aku. Kitorg nak g buka puasa. Aku ingtkan naik kete tp naik moto kau tau tak. Haaa aku dah lah segan. Pastu kene plak pkai helmet separuh tu. Lagi aku segan. Dah lah abg aku sgup kua bilik air xjadi mandi bila tgok si nuar ni dtg. Aku xleh byg cmner aku nk pnjat moto tu.

Sampailah dia sunguh2 nak kawen ngan aku. Ye maksud aku bkn lah melamar ke ape pon. Tak bajet pon nk kawen awl sgt. Haaa duet pon xckop aku gase.

Pastu awal tahun 2012 aku ngan family g umrah. So masa tu si nuar ni baru rase rindu kot kat aku. Hahaha dia yg kaborkan kat aku. Masa kat sana adelah sedara mara nak kenen kan aku ngn ank buah dia lah bagai. Siap tny mak ayah aku yang aku ni ada boyprend ke tak. Mak ayah aku ckplah, tak tau sbb aku xpnh crt. Tapi cuba tny aku dulu. Bila dorg tny aku, aku jawab jer mana ade. Yelah aku ingt main-2 kan. G pon bukan g umrah dtg nk cr jodoh kan. Haha dtg sana nak buat ibadt.

Lepastu heboh lah memasing kata nak dtg meming aku bila balik mlysia nnt. So ade plak yg ckp, sape yg dtg merisik dulu dia dapat. Ehhh ngkoo sesukee hati je nak buat aku cmtu..

Pastu balik mlysia aku mesej/bgtau si nuar ni pasal ade org nk dtg meminang aku bagai. So dia pon xleh dok diam dah. Duet tak cukop lagi mcner nak kawen kan. Ko gila ke ape, dan dan nak kawen dah. So si nuar ckp nk merisik dulu. SO dorg mngejut call ayh aku bgtau nk merisik. Sume tepernjatlah. Aku pon tekejut tetibe je. Pastu trus cari cincin nak merisik. Haha gila kan. Pastu masa merisik tu adelah wat mkn2 sikit ngn family. So terus bincang pasal tunang. Siap ngan tarikh bagai. kiranya 2 minggu lagi lah nak tunang. Sume ayah aku dah bincng.

Lagi seminggu nak tunang ayah aku meninggal. Gila aku xdown. Rase mcm xnak betunang pon ada. Sume rasa cm hilang dan kosong. Sedey sgt. Xdapat tgok aku tunang. Hari hari nges igt ayah. Ye aku mmg manje ngan ayah. Kesygan ayah lah aku ni.

Pastu kitorg bertunang. Pastu mak plak xnak aku tunang lelama. tunang dlm masa 6 bulan jer. Kitorg nyer planning 1tahun. sebab pikir nak guna duet banyak kan. So pastu tpksa setuju jgk. Sbb mak pon tgl sorg dah. Takutlah nnt kot mak xlarat ke ape. Jadiknya bulan 6 tunag bulan 12 dah kawen.

Pahit manis dlm tempoh bertunang tu usah ckp lah. Bertahan jelah diri. Banyak yg tak kena, xsependapat. Dugaan banyak gila. Tapi akhirnya Alhamdulillah kami kawennn.. Kawennnnnnnn jugakk.
Skang dah ade anak sorang pon.
Alhamdulillah. Tq utk semua family ..

I lebbiuu Anuar Bin Adan.......

Sekian....

Khamis, 20 Mac 2014

“007 Sebab Belog Aku GEMPAK”





"007 Sebab Belog Aku GEMPAK" 

1) Sebab belog aku ade iklan dari @nuffnang 

2) Sebab aku memang rasa belog aku paling gempak kot 

3) Sebab aku selalu meluahkan ape aku rasa pahit atau manis

4) Sebab belog aku berwarna warni 

5) Sebab belog aku boleh dapat BE

6) Sebab aku boleh follow belog orang lain 

7) Sebab aku rase boleh mengeratkan silaturrahim walau dialam maya ber belog ni. Sekian... 

Tq @nuffnang #NuffnangIs007













Rabu, 19 Mac 2014

Boyprend aku -1

Masa kekecik dulu memang aku kuat berangan. Berangan nak kawen ngan anak raja lah konon. Pastu main kawen kawen. Pakai makeup akak akak aku. Pastu siap test lagi kasut die. Try macam sang puteri. Hahh gila perasankan .Dah lah akak aku mase tu keje kilang jer. Bila dapat gaji dia beli kasut bertutup jenama Bonia kalo aku xsilap. Skali aku test kan kasut pattern dedulu mcm baldu kan. Adelah cm berguris sikit. Hamik kau mengamok die kot. Dah lah die besengkang mata keje kilang balik umah sambung menjahit lagi. Haha skali balik umah tgok kasut die aku dah main test test. Kasut tu kan tinggi, so kalo bjalan kan bunyik tak tuk tak tuk. Tu yang aku minat. haha gila mengamok akak aku masa tu.

Berbalik pada cite asal eh. Masa sekolah dulu memang aku ade feeling leb ngan sorang mamat nih. Haha xpayah lah nak tau sape mamat tu. Beza setaun je kot ngn aku. Cinta monyet nyet laa katakan.

Bila aku habes skolah aku sambung blaja lagi. Ingat mcm boleh stay kekal kunun ngan mamat tu sampai kawen. Ingat nak kawen umur 25 camtulah. Haha. Pastu Aku kawan plak ngan mamat tempat blaja aku ni. La ni pon kawan sebab roomate aku ni ingt aku kesepian. Xde bf katanya. So diorg bagi aku kawan ngn budak ni. Budak bi kiranya lurus gak la.Lurus ngan aku je pon. Tapi aku ni bkn pengkikis okey. Sbb mmg tatau nak layan camner. Cume takat mesej pastu kua p makan jelah, Kua pon beramai ramai kot. Haa tu dikira dating ke meeting eks. Hantam sajelah.

Pastu sampai satu ketika member aku ade buat beday party kalo xsilap. Eh aku dah penah cite ke ek kat blog ni. Kalo dah cite aku cite jugaklah. Pastu ade sorg mamat baju merah ni. Dia datang ngan classmate aku budak laki. Jadiknya budak baju merah ni nak tackle ade budak classmate aku tu. Budak tu cm comey n alim alim skit lah. Mmg kitorg dah tau niat bebudak kos lain dtg skali. MMg nak tackle bdak comey tu.

Pastu budak laki baju merah tu mcm nak x nak tackle lak bdak comey tu. Tapi aku tengok dia mcm gediks kat aku plak. Heyy ape ke hey kan.. Aku xlayan pon. Mmg xde niat nak tsuka kat bdk laki baju merah tu pon.

Pastu bila balik naik 1 bas ngan bdk baju merah tu. Masa tu dlm bas aku dok sblah mamat yang aku slalu mesej tu. Tapi mamat baju merah ni tejeling jeling tgok aku. Dah knp ngko nak jeling aku.

Pastu selang beberapa hari cam tu aku dapat mesej dari x bekenaan. So mmg xlayan. Pastu tengah malam okey. Tengah malam dalm kol 12 ke 1 pagi tengah buat drawing. Ade org call aku. Heyyy pastu nak ckp ngn aku. Pastu cakap nak main main jer. Mcm main pas pas kan. Jap ade jap xde.

Skali dalam tanya sapa ni sapa... Tengah buat apa bagai. Dia tau aku tgah buat drawing esok nk kna htr pepagi. Pastu tetibeee aku dengo org jerit nama aku.. Xsilap aku sore apeng. Apeng cakap cmni..

" Oii nuarr ko tipon dak pidahhhh eh '

Pastu aku blurr. fuhh ko rupenya nuar.
Sejak tu aku ngan nuar men mesej mesej. Tapi x galak sangat pon. Bese jer. Kekadang bila free mesej lah. Sampai lah habes 1 sem. Budak yang aku slalu mesej tu dah tamat sem. Kirenya dah habes lah. Pastu masa tu nuar lah masuk line. hahaha gile kan mmg gile. So aku ingat die ngorat aku just main2 jer. Mmg budak2 mane nak tau serius ke ape.

Berbalik pada mamat yg aku feeling leb masa sek dulu tu. Dia tu mmg aku sayg jugak.Tapi bila memikirkan dia buat aku ni cm tubggul jer. Jap ade jap xde. Macam main2 je kan. So harap maaflah. Dengan ucapan aku mintak clash. Okeyyy clash haha. Sadis usah cakap lah. Sib bek si nuar ni hadooo. Yang mamat aku feel leb masa sek ni sedih usah cakap lah. Tny knp nak break sume. Aku bagi alasan mmg xmasuk akal. Alasannye xpayah tau. hahaha.

Pastu aku trus cinta cintan ngn nuar ni. Die ni mmg caring lah. Cemburu kuat sgt. Ko bayangkan, aku kalo beborak ngn clasmate laki yg lain pon die leh cemburu buta. sib baik tak buta.


----------- next entry akan datang, boss dah masuk. byee

Selasa, 18 Mac 2014

Time's up





hurrry....
let go.. come back my home...
miss my son muhammad nafiz farhan bin anuar

lebbiuuu


Rabu, 12 Mac 2014

Makin mengarut ngarut dah pulak

Sejak kehilangan #MH370 ni aku ase makin rancak orang apdet status. Eh aku pon sama kot. Tapi ade jugak yang makin rancak buat buat cerita. Tahlah nak pcy tu mcm payah sangat. Nampak api kat ekor pesawat lah. Eh makin lama makin banyak lak kisah yg keluar.

Pastu pasal tikar terbang lah. Dah mcm cite p.ramlee lak aku ase. Zam zam ala kazamm.. Tikar pon terbangg haha.. Ape lah semua ni... Mcm xmasuk dek akal plak. Dah lah melibatkan duniakan..

Pastu pagi td ade frend kat fb share vedio Maritim ke polis sedang azan di atad kapal tengah laut tu. Eiii sebakkk sangat aku dengar bile mgenngkan org yg dlm pesawat tu. Macam mana lag dorg agknya. Mudahan selamat semuanya.

Tadi doklah berborak ngan suami pasal mh370 ni. Aku ckp lah ptg td tetibe terbyg klo tjadi kat ahli kuarge kite cmne agknya ek. Mesti aku jadi xkeruan. Separuh mental kot.. Mibtaklah dijauhkan. Tapi mohon sangat agar pertemukan kami ngan pesawat #mh370 tu.

Ya Allah perkenankanlah doa kami semua ini. Permudahkanlah pencarian mh370. Pertemukan kami dengannya ya Allah.. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui.. Maha Melindungi..

#prayformh370

Enjet nam bulan nafiz farhan

Pagi tadi alu bangun kol 5 suku pagi ikot jam sebetolnya. Kalo ikot jam umah aku 5.30 pagi. Cepat lima belas minit. Sebenarnya aku gase cam dah nam sengah pagi. Sebab henpon dah padam mana nak tengok jam dalam setengah kelam tu. So marilah kita bangun. Skali trun bawah tgok jam 5sengah pagi kot. Aishh awai plakk. Time ABC awai plak nak bangun. Caittt. Kalo tidak kol 6 or nam sengah baru nak tejaga.

1st g sink nak basuh botol susu anak dulu. Skalik air tade. So kne bkk paip depan umah lah. Skali tetibe teingat ade org penah post kt fb pasal bukak paip air tu. Trus cmm ehh seremmm. Uma aku ni paip depan kne ttp sbb ade sluran yg bocor pnah skali smp 77 hengget bil air tau.. Dlm sejarah siot. Tu tpakse bkak katup paip utama dpn uma tu. Pahtu aku bkk tgkp tgok ade org ke x. Eh makcik seblah ngan depan umah ni dah bgun. Sbb mjoriti dok taman ni kje kilang. So awal lah dorg bangunkan.

Capai towel g bkk paip tapi celah pagar lah. X bkk pon pagr. Pastu masuk umah trus g dapor. Wat nasi goreng. Panaskan air. Pastu bila da dengar kt surau org mgaji baru aku g sidai baju lak. Hbes idai baju naik atas tengok anak dah main sensorg. Dalan nam sengah kot. Pastu bg susu bawak trun bawah. Aku mandi dulu. Pastu baru siapkan air untuk anak lak mandi. Kang kol 7 sengah nak p knik. Tu kne awal siap. Eh ank aku mnd air panas tau. Tp die mmg x takot air. Suke lagi adelah.

Pastu siap sume bagi die susu golek jap tido. Dalam 7suku papa dia balik. Keje malam balik pagi lah. Pastu baru aku besiap. Pastu trs g knik tgok oh rmai org kot. Ingatkan xde org skali da ramailak.

Tgu knik bukak kol8 cmtu amik no. Dapat no.12. Timbang anak berat 8.5 naik 300g jer. Tinggi pon naik. Bmi stabil. So lepas tu jmpa nurse die bgtau suh makan bubur spy boleh die rasa makanan slain nestum kan. Haha aku ni bkn pandai nau memasak aii canerr nih..

Pastu kne enjet yang utk nam bulan punyer. Hepatitis b kot x silap aku. Nanges kjap je. Pastu diam dah. Masuk kete kasi susu dia tido.. So skang susu pon dah tukar. Amik anmum step ke 2 yang 6bulan ke 12bulan klo xsilap..

Eh tu jelah... Nak sambung wat korejeee...

By...

#PRAYFORMH370

Selasa, 11 Mac 2014

Ragam anak

Rasa cam baru kejap je beranak. Pejam celik pejam celik tengok dia dah besar. Dulu tau minum susu pastu kenyang tido. Senang kot masa tu urus kan dia.

Pastu dah pandai senyum senyum tawe tawr bile agah. Pastu boleh menerap. Pastu tak pandai tebalik kan badan ble dah mnerap. Pastu pandai meyusur ke blakang. Ingatkan ke depan. Pastu skang dah boleh terbalik dan buat bulatan. Tapi myusur ke depan tu agak sikit.. Pling byak myusur ke blkang.

Pastu skang ni dah xreti dok diam. Lagi pulak bile dlm kereta. Kalo aku pgg kompem aku skali bepeloh kot. Sbb dia berpusing sane sini. Pastu nak pegang macam macam.

Anak aku kann anto kt pengasuh bile pagi jet anta msti die ngelakkan bdn xnk org pengasuh amik dia. Pastu buat muka seposen jer. Bila balik petang jempot dia ha telompat lompat nampak aku. Bila dah amik dia sape sape mntak die mgelak.

Eii mcm cepat sgt dia membesar. Xpuas nk main ngn die masa kekecik kot haha. Almaklomlah makkau ni kje swasta jadikknya ct besalin tehad 2bln sahajo.

Ehh tadi main agah ngn dia kmain mjerit jerit dia. Papa dia xda g men bdminton jadiknya kami bedua sajo kt umah ni. Ni anak dah lolap. Jap g ngan aku aku pon lolap..

Esok nak bawak nafizfarhan g enjet nam bulan. Eii kejap je dah nam bulan.. Eiiii gase cm baru jerr.. Cepatt sangatt lahhh..

Buat anakku muhammad nafiz farhab bin anuar. Semoga menjadi anak yg soleh ya sayang. Dan semoga sehat slalu dan diberkati Allah. . Key lah takat ni je. Sebab uminya nak mlayan perasaan jp.

Petang td masak telo dadar ngn lemak tauhu campu taugeh..

Sekiannn......

ABC LEREH ....

Petang semalam balik dari kerja sampai je rumah en.suami ajak pekena abc. Abc kat lereh klebang sana. Fames jugak aku ase abc die. Sebab sentiasa je ramai orang. Laki aku ni tetibe je macam nak abc sebab ade frenz kat fb apdet die mkn abc kat kereh sana. So tgok sgt menyelerakann. Siap ade ice cream atas dier. Pergh meleleh ayaq lioq aku ase. Pastu kiorang pon redah lah jalan raya. Jem jangan cakap lah, maklumlah waktu kemuncak org balik koreje kan.

Sesampai je kat depan kedai tu. Oh closeee.. keciwaa kot. Pastu dia kata ade 1 lagi cawangan kat Tanjung minyak. Eh koserr aku nak berpatah balik. 

So terlioq lagilah laki aku nak ber abc yer.

Tadi google plak cari abc lereh ni... 

perghh gilaaa cairrr air liur aku tengok abc dia...



PESAWAT MAS MH 370 SUDAH DI TEMUI KAH ?




Sejak 3hari lepas tergempar 1dunia kot pasal MH 370 yang hilang dengan tetiba dari rada. Aku pulak sebelum tidur mesti nak memikirkan ape tejadik kat pesawat tu, camner keadaan orang2 yg ade kt dalam tu, kat mana pesawat tu skang ni. pastu smpai telelap dengan harapan bila bangun esok pagi pesawat tu dah dijumpai dengan selamatnya. Asal pagi je bukak tv pasal MH370 nak tau dah jumpa ke belom. Bila tau belom jumpa aishh gase cm sebak plak.

Pastu tengok plak gambar ahli keluarga yg menunggu dengan harapan ahli keluarga mereka pulang dengan selamatnya. Aishh lagik aku sedey, wlu pon tak kena kat btg idung aku. Tapi perasaan tu mmg sayup sayup jer.

Buat ahli keluarga yang menanti tu harap mereka sabr, tabah, kuat dan berdoa selalu. 

Tapi ade jugak suku manusia yang bengong lah aku gase bagi spekulasi yang hantam kromo. Pastu ade yang bagi status yang boleh melukakan hati. Eh patutnya xpayah lah bagi yang negatif. Cuba bagi yg positif supaya orang yang menghadapi akan rasa tenang sikit. Ni tidak, ade je manusia yang busuk ati bg spekulasi yang mengarut.. Cuba kalo kena kat btg idung org yang bg spekulasi yg mengarut tu ? Nak cakap tu biar berpada pada sikit deyy..

Sama-sama lah berdoa semoga Allah pertemukan kita semua dengan Pesawat MAS MH370 tu walau dengan apa sekali keadaan..



Ya Allah Ya Tuhanku .....

'' Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani. Tiada Tuhan selainMu, Yang Maha Esa, tidak ada sekutu bagi-Nya. Dia yang Maha Kuasa atas segala sesuatu. Tidak ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolonganNya, kau peliharalah keselamatan dan kesejahteraan semua penumpang, juruterbang dan anak kapal yang terlibat. Kau lindungilah mereka dari sebarang keburukan, bencana dan marabahaya. Kau jauhkanlah mereka dari segala ancaman malapetaka yang zahir atau yang tersembunyi. Amin ya rabbal alamin."

Ya Allah Ya Tuhanku .....
Kau Perkenankanlah doa kami semua ...






Pray For #MH370








Jumaat, 7 Mac 2014

TERIMA KASIH NUFFNANG WALAU TAK BANYAK

 Hahaha eh aku macam teruja pulak. Tetiba pagi tadi dok lah bukak AKAUN NUFFNANG aku. Sekali aku tengok cam dah bertambah sikit. Alaaaa sikit jer.. tapi syukur lah. Dah bertaun kot aku ase baru nak bertambah. Adeii ai..

Sebenarnya aku sampai skang tak tauu cmner nak menambahkan duhet tu bagi banyak. Ad ejugak lah aku google camner nak menambhkan nya. tp still xpaham nih. Eiii bangsaa tak paham ke ape aku ni haha.

Dulu masa memula tengok pergh teruja padahah 0.25sen je pon. Hahaha.
Pastu aku tengok tak jugak naik. Eii jadi malas dah.

Ni aku nyer duhet tu betambah sikit


tengok lah tuuuu... haha baru banyak tu jer,,,..
sedey kan sedeyyyyyyy tak,,,

pape pon tq lah nuffnang.

Hanez Suraya di tegur imam



Pelakon Mr. Arrogant ---


Ala sebut je nama hanez suraya mesti korang dah tau ape masalahnya kan. Memang heboh semalaya aku gase. Pagi tadi aku bukak fb penuh jer newsfeed pasal hanez ni. Eh memacam plak kisah dunia artis ni kan. 
Rasa macam dah berputar belit je cite ni. Eh aku pun tak paham sangat lah. 

Memula cite tu pastu cite ni pastu pastu tahlah tengok jelah ape kesudahannya.
Tapi memang kasihan kat Liyana manan ngan anak-anak. Harap harap dorang kuat dan tabah.

nak tau lagi lanjut korang klik jelah HANEZ SURAYA DITEGUR IMAM.

HAPPY BIRTHDAY SHERA

Heloo.. Morning. Heww lama dah kisah ni. asenye dah genap seminggu kot. Minggu lepas 28 feb birthday anak buah aku kak shera yang ke berapa ek. lupa daaa. asenyer 19tahun kot.

Tuan nye badan kalo baca sila apdet eh umo awak berapakah.
Pompuans ni blajo lagi. Dekat PUO Poli Ungku Omar kat Ipoh kalo x silap aku. Haaa ape Ipoh kat mana ?? Ipoh kat Perak lah sayang ols..

Hahaha.. So minggu lepas die balik kampung mak aku kat n9. Umah mak die a.ka akak aku kat melaka. So die dari ipoh naik bas sampai seremban. Sampai seremban abg ngan kak ipo aku amik. Hari sabtu dia balik kampung. Tapi aku sampai dulu.

Heww ade ke patut otway dlm keta dia mintak kfc kat aku.. Hadiah ke kat aku kan.. Haha maksu ngko ni xbegaji lagi maso tu. Harap maklom ya.. Takpelah so mlm tu iols beabja roti canaiss mamak ja sudeyy huhu..

Hadiah jugakkan pengganti kefci. Pon boleh lah err..

So tu jelah nak cakap..

Happy birthday to you kakak shera semoga panjang umo. Murah rezeki . Blajo gegajin. Jangan lupa kalo ade power bank murah macam tu hadiahkan kat saya eh. Eh hadiahkan dekat #nafiz sbb nanti nak amik gambar slalu bateri low sokmo..


Hahahaha.. hepi bday from maksu,paksu dannnn nafizfarhan tomey tomot tomotooo ...

Rabu, 5 Mac 2014

RAMADHAN 2019

Ramadhan ke-2   Alhamdulillah masih menikmati ramadhan untuk tahun ini, semoga dengan kedatangan ramadhan tahun ini membolehkan kita le...