TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Rabu, 12 Mac 2014

Makin mengarut ngarut dah pulak

Sejak kehilangan #MH370 ni aku ase makin rancak orang apdet status. Eh aku pon sama kot. Tapi ade jugak yang makin rancak buat buat cerita. Tahlah nak pcy tu mcm payah sangat. Nampak api kat ekor pesawat lah. Eh makin lama makin banyak lak kisah yg keluar.

Pastu pasal tikar terbang lah. Dah mcm cite p.ramlee lak aku ase. Zam zam ala kazamm.. Tikar pon terbangg haha.. Ape lah semua ni... Mcm xmasuk dek akal plak. Dah lah melibatkan duniakan..

Pastu pagi td ade frend kat fb share vedio Maritim ke polis sedang azan di atad kapal tengah laut tu. Eiii sebakkk sangat aku dengar bile mgenngkan org yg dlm pesawat tu. Macam mana lag dorg agknya. Mudahan selamat semuanya.

Tadi doklah berborak ngan suami pasal mh370 ni. Aku ckp lah ptg td tetibe terbyg klo tjadi kat ahli kuarge kite cmne agknya ek. Mesti aku jadi xkeruan. Separuh mental kot.. Mibtaklah dijauhkan. Tapi mohon sangat agar pertemukan kami ngan pesawat #mh370 tu.

Ya Allah perkenankanlah doa kami semua ini. Permudahkanlah pencarian mh370. Pertemukan kami dengannya ya Allah.. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui.. Maha Melindungi..

#prayformh370

Enjet nam bulan nafiz farhan

Pagi tadi alu bangun kol 5 suku pagi ikot jam sebetolnya. Kalo ikot jam umah aku 5.30 pagi. Cepat lima belas minit. Sebenarnya aku gase cam dah nam sengah pagi. Sebab henpon dah padam mana nak tengok jam dalam setengah kelam tu. So marilah kita bangun. Skali trun bawah tgok jam 5sengah pagi kot. Aishh awai plakk. Time ABC awai plak nak bangun. Caittt. Kalo tidak kol 6 or nam sengah baru nak tejaga.

1st g sink nak basuh botol susu anak dulu. Skalik air tade. So kne bkk paip depan umah lah. Skali tetibe teingat ade org penah post kt fb pasal bukak paip air tu. Trus cmm ehh seremmm. Uma aku ni paip depan kne ttp sbb ade sluran yg bocor pnah skali smp 77 hengget bil air tau.. Dlm sejarah siot. Tu tpakse bkak katup paip utama dpn uma tu. Pahtu aku bkk tgkp tgok ade org ke x. Eh makcik seblah ngan depan umah ni dah bgun. Sbb mjoriti dok taman ni kje kilang. So awal lah dorg bangunkan.

Capai towel g bkk paip tapi celah pagar lah. X bkk pon pagr. Pastu masuk umah trus g dapor. Wat nasi goreng. Panaskan air. Pastu bila da dengar kt surau org mgaji baru aku g sidai baju lak. Hbes idai baju naik atas tengok anak dah main sensorg. Dalan nam sengah kot. Pastu bg susu bawak trun bawah. Aku mandi dulu. Pastu baru siapkan air untuk anak lak mandi. Kang kol 7 sengah nak p knik. Tu kne awal siap. Eh ank aku mnd air panas tau. Tp die mmg x takot air. Suke lagi adelah.

Pastu siap sume bagi die susu golek jap tido. Dalam 7suku papa dia balik. Keje malam balik pagi lah. Pastu baru aku besiap. Pastu trs g knik tgok oh rmai org kot. Ingatkan xde org skali da ramailak.

Tgu knik bukak kol8 cmtu amik no. Dapat no.12. Timbang anak berat 8.5 naik 300g jer. Tinggi pon naik. Bmi stabil. So lepas tu jmpa nurse die bgtau suh makan bubur spy boleh die rasa makanan slain nestum kan. Haha aku ni bkn pandai nau memasak aii canerr nih..

Pastu kne enjet yang utk nam bulan punyer. Hepatitis b kot x silap aku. Nanges kjap je. Pastu diam dah. Masuk kete kasi susu dia tido.. So skang susu pon dah tukar. Amik anmum step ke 2 yang 6bulan ke 12bulan klo xsilap..

Eh tu jelah... Nak sambung wat korejeee...

By...

#PRAYFORMH370

PakNuar.Photographer

Korang memerlukan  photographer untuk majlis bertunang, hari jadi, perkahwinan atau outdoor  bajet tapi gambar letop letops korang ...