TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Khamis, 5 November 2015

3 Kategori Wanita..........................................marah



Macam kena kat batang idung sendiri je ni.. Hahahaha..
Nahhhh setepek untuk kaum wanitaaaaaa..
Sila sila sila lahhh share.....





copy dr fbook




Perangai Mak Mak sangat oiii

Semalam tengok kat newsfeed fbook..
pastu ade orang share statement cam ni..

Kannnn perangai mak mak sangat nih...



copy kat fbook




Yessss i likee... Tu lah waktu best nak bau aku gase..
Korang lakkkk suka bau anak time bila...




Rabu, 4 November 2015

Limpahan Air

Semekom..
Cehh suam suam kuku je dah nak update skang..
Semangat datanglah pada ku jangan hangat taik ayam lerrrrr..
 Meh nak citer.
SKang kan musim hujan, kat sini petang petang dalam kol 2-3 mesti hujan tau..
Hari lepas hujan dalam kol 6 cenggitu baru aku balik.
Lepas trafiklite semua lah nk tekan minyak kan..
So kat depan tu ade air melimpah.
Kan cam air bertakung tuh.
Pastu ade sebuah moto ni kapel india belah kiri kan.
Punya lah dia slow slow langgar air melimpah tu..
Aku mmg takle nak potong moto tu..
Alih alih kete dr blakang myusur laju jer..
Air tu tepercik kat diorg pakej masuk dalam mulut  makwe india tu..
Basah tu jangan cakap lah..
Lencun kot diorang..
Aku lak dah tekedu je tgok live kot.
Kesian moto tu..
Kete tu laju terus jer.. Takde hati perut betul..
India tu aku ase mmg myumpah seranah jelah kete tu gaknya..
Kesian kat diorang.. Bayangkan lah kot kene kat batang hidung kita..
Aku ase maun campak je selipar kt muka pemandu kete tu.. Geramsss hahaha
Moral of the story, korang korang semua berhati hati memandu ye jgn selfish waktu memandu.
Peringatan utk diri sendiri gaks...






Diakhiri dengan gambar ni



 

Khamis, 17 September 2015

Borak petang khamis meh

Alhamdulillah sejak beberapa hari ini, hujan turun lebat juga lah.  Jerebu pun makin berkurangan  hendaknya. Lagipun esok dah bermula cuti-cuti sekolah kan. Boleh lah anak anak berihlah kat luar kalo jerebu dah normal. Harap harap lah makin berkurangan jerebu ni..

Sementara nak habis kan waktu lagi beberapa minit nak balik ni blogging lah kejap. hehehe. Doakan kan pejalanan kita, malam ni nak bergerak ke Kedah sepupu kita kahwin. Mudahan kami sekeluarga selamat pergi dan pulang InsyaAllah.

Anak kita nafiz demam mengejut plak tgahari tadi, harap makin beransur sihat lah. Macamana nak berjalan jauh nun ke Kedah ni kalo anak demam, risau wei.. Tapi tulah daj standby sesiap ubat dia.. Harap lah xdemam lagi petang ni.

Dah lah borak sampai sini je. nak balik dah tata...

Jangan lupa jenguk KITA KAT SINI.
Kalo berminat skin care seqy beauty pm kita
Dan kalo yang mencari dianz vit, floral mask, nano lightener cream by dianz.

Selasa, 15 September 2015

JEREBU 2015

Alhamdulillah malam tadi melaka dah hujan.  So jerebu pagi ni nampak berkurangan sangat. Tapi sekolah tetap tutup aku gase. Sebab on the way pegi kerja tadi tengok lengang jer depan sekolah. Mana yang tak tau nak cek ipu tempat korang amik link nih klik jer IPU SETIAP NEGERI.



15-09-2015 (Tuesday) - 06:00AM - 11:00AM



NEGERI / STATE KAWASAN/AREAMASA/TIME
06:00AM
MASA/TIME
07:00AM
MASA/TIME
08:00AM
MASA/TIME
09:00AM
MASA/TIME
10:00AM
MASA/TIME
11:00AM
Johor Kota Tinggi69*71*####
Johor Larkin Lama107*105*####
Johor Muar138*135*####
Johor Pasir Gudang102*103*####
Kedah Alor Setar90*88*####
Kedah Bakar Arang, Sg. Petani129*128*####
Kedah Langkawi37*36*####
Kelantan SMK Tanjung Chat, Kota Bharu91*92*####
Kelantan Tanah Merah 87*89*####
Melaka Bandaraya Melaka162*160*####
Melaka Bukit Rambai177*174*####
Negeri Sembilan Nilai181*182*####
Negeri Sembilan Port Dickson171*167*####
Negeri Sembilan Seremban177*175*####
Pahang Balok Baru, Kuantan168*172*####
Pahang Indera Mahkota, Kuantan143*147*####
Pahang Jerantut155*158*####
Perak Jalan Tasek, Ipoh179*181*####
Perak Kg. Air Putih, Taiping147*146*####
Perak S K Jalan Pegoh, Ipoh187*188*####
Perak Seri Manjung167*166*####
Perak Tanjung Malim81*81*####
Perlis Kangar36*33*####
Pulau Pinang Perai136*135*####
Pulau Pinang Seberang Jaya 2, Perai165*163*####
Pulau Pinang USM136*133*####
Sabah Keningau58*57*####
Sabah Kota Kinabalu65*64*####
Sabah Sandakan57*57*####
Sabah Tawau######
Sarawak Bintulu93*94*####
Sarawak ILP Miri98*98*####
Sarawak Kapit69*68*####
Sarawak Kuching97*101*####
Sarawak Limbang71*70*####
Sarawak Miri99*98*####
Sarawak Samarahan104*107*####
Sarawak Sarikei137*137*####
Sarawak Sibu118*117*####
Sarawak Sri Aman139*142*####
Selangor Banting188*184*####
Selangor Kuala Selangor118*117*####
Selangor Pelabuhan Kelang177*174*####
Selangor Petaling Jaya161*158*####
Selangor Shah Alam166*162*####
Terengganu Kemaman165*168*####
Terengganu Kuala Terengganu72*73*####
Terengganu Paka108*108*####
Wilayah Persekutuan Batu Muda,Kuala Lumpur188*186*####
Wilayah Persekutuan Cheras,Kuala Lumpur162*159*####
Wilayah Persekutuan Labuan74*73*####
Wilayah Persekutuan Putrajaya179*176*####


 Tempoh Kemaskini / Updating Duration

      IPU setiap jam dikira berdasarkan cerapan data dari stesen pengawasan kualiti
      udara automatik yang dikawal secara jarak jauh (remote). Proses cerapan
      memerlukan kitaran masa selama 1 jam yang lengkap sebelum bacaan IPU dipaparkan.
      Sebagai contoh, bacaan IPU pada jam 7 pagi hanya akan lengkap selepas 1 jam 
      cerapan iaitu pada jam 8 pagi sebelum dapat dikemaskini di laman APIMS


 Nota / Note 
       *   =  Habuk Halus (PM10)               c =  Ozon (O3)
       a   =  Sulfur Dioksida (SO2)            d =  Karbon Monoksida (CO)
       b   =  Nitrogen Dioksida (NO2)          & =  Lebih daripada satu pencemar
       
       
 Pengiraan IPU

      Nilai IPU dikira berdasarkan kepekatan purata setiap pencemar udara iaitu SO2, 
      NO2, CO, O3 dan PM10. Pencemar udara yang dominan dengan kepekatan tertinggi 
      diambilkira sebagai pencemar yang akan menentukan nilai IPU. Pada lazimnya, 
      kepekatan habuk halus (PM10) adalah yang tertinggi berbanding dengan pencemar 
      yang lain dan ini menentukan bacaan IPU. 


 Pembentukan ozon di permukaan bumi (O3) 

      Menjelang lewat tengahari atau pada awal petang, lazimnya kepekatan ozon 
      adalah tinggi dan mendominasi bacaan IPU di sesetengah kawasan. Di bawah 
      pengaruh cahaya matahari, oksid-oksid nitrogen dan sebatian organik meruap 
      yang dilepaskan dari ekzos kenderaan bermotor dan industri bertindakbalas bagi 
      membentuk ozon di permukaan bumi.     
             
       © 2013 Department Of Environment. All rights reserved.
 
    

The Government and the Department of Environment of Malaysia shall not 
be liable for any loss or damage caused by the usage of any information 
obtained from this website.
 

Isnin, 14 September 2015

parut KAYAP PUN BOLEH PULIH DENGAN SAKURA MASK

Nahhh kita tepek testimoni pasal sakura mask.. kayap pun boleh ya..
power tak sakura mask????



kalau parut kayap boleh pulih inikan parut luka mesti boleh pulihkan kan kan..
Malah bukan parut luka saja banyak kelebihan nya okey..
mai cepattt pm kita
0172937142

Baca sikit pasal sakura mask ni ya 

Sakura Mask adalah gel pelbagai fungsi kerana ianya mengandungi Sakura Plan Extract  dan Snail Extract yang terkenal dengan fungsi melembap, anti-penuaan, mencerahkan, dan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Beberapa ekstrak tumbuhan juga ditambah untuk hasil yang lebih optimum.

 Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty
1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
2. Menyegar serta melembapkan kulit.
3. Mengurangkan bekas jerawat
4. Mengecilkan pori-pori 
5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
6. Membantu re-generasi kulit
7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
8. Mengeringkan jerawat
9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
11. Kaya dengan vitamin B
12. Mengurangkan selulit
13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
15. Merangsang pembentukan kolagen
16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal
Ingredients :
  
Aqua, Carbormer, Extract Sakura Plant, Snail Secretion Filtrate, Chamornilla Recutita (Matricia) Flower Extract, Sodium PCS, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Chlorhenesin
Cara Penggunaan :
 
 
 
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas.
(boleh digunakan pagi atau malam)
atau
2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.
*Boleh digunakan setiap hari.
*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.

wasap 0172937142





2 Tahun Sudah Anakku

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi kerana telah meminjam kami suami isteri harta yg sangat sangat bernilai. Seorang anak yang baik, manja, bijak sangat. Semoga Allah memelihara mu dan kesihatanmu wahai anakku.
Muhammad Nafiz Farhan Bin Anuar dilahirkan pada 14-09-2013 kini 14-09-2015. Genap sudah 2 tahun anakku.  




Semoga anakku umi dan papa berjaya didunia dan akhirat. Menjadi anak yg soleh, bijak pandai, beriman dan berakhlak mulia.
Dalam seusia 2 tahun ni mmg senang nak jaga awak ni tau nafiz. Paling senang umi rasa, tp lasak tu biasa lah kan, sbb anak lelaki. Lasak usah cakap lah kalau dapat terlepas main tanah sehari suntuk pun boleh je. 
Belum kesempatan nak potong kek lagi utk awk. InsyaAllah ada rezki lebih kita potong kek ya anakku. 
Awak lah penyeri rumah tangga umi dan papa.  Bila balik kerja penat sangat tengok awak terus lapang dada gembira. 

HAPPY BIRTHDAY SAYANG ANAK UMI DAN PAPA
NAFIZ FARHAN 2 YEAR.


Khamis, 4 Jun 2015

Dianz Vitamin

kulit parut dan berlubang macam kawah????
Mesti tak suka kan !!!
lagi pon dah tak lama nak raya kan. mesti nak nampak cantik. meh nk bgtau rahsia cmna nk hlgkan parut jerwat tu.
Hanya makan #dianzvitamin 1biji pagi dan 1biji malam secara konsisten selama sebulan. insyaAllah cantik bersih jelita tau.

murah sangat sangattttt sebotol 60biji rm80.00 sahaja.
berbaloi sangat sangat sangat.
ni bukan testimoni yg pertama tapiiiiii dah beribu kot testimoni..
sampai bila nk tgok kulit muka kita cmtu....???
jomm dapatkan segera..

0172937142 wasap/telegram.  #dianvitamin

Rabu, 29 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah


http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/2015/04/jom-follow-blog-nisa-segmen-blogwalking.html
KLIK BANNER KALO NAK JOIN

Nah!!!, syarat-syaratnya :

1. Follow blog Nisa [wanhanisahwanmat.blogspot.com]
2. Like page-page "Berhantu Nisa" :

3. Follow google+ Nisa di [sini] kalau takde takpe.
4. Tulis entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah"
5. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini.
6. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.


OK! Kepada followers yang bertuah, Nisa akan hadiahkan  Instant Shawl Magic  khas untuk 5orang sahaja, istimewa dari nisa !!


"Segmen Blogwalking +Hadiah Bertuah"

akan tamat pada 
15 Mei 2015.












Jumaat, 24 April 2015

Nak Tunjuk Gambar Seksi Di Tekak

Wahhhhh gambar seksiii nauulah nih.. Meh lah layan seksi dimata dan di tekak ye semua..

Salam Pagi Jumahat semua.  Lama kot tak share pape kat sini. Meh nak tepek gambar makan jer lah. Gambar je nampak good good good padahal gase belom tentu. tapi ikot tekak aku laki bini okey je Alhamdulillah semua dah masuk perot keh keh keh.

Kejadian siakap sweet sour ni hari senin lepas. Sebab puasa 1 rejab terus rasa cam feeling 1ramdhan palak. Tu yang cm nak msk special. Padahal mmg jarang nau nau nau nak masak best cmni. 

SIAKAP SWEET SOUR


Nasi Ayam Panggang nama nya kot. Kejadian hari selasa sebab puasa ganti. Kan dah kata feeling cam bulan ramadhan. Daun sup lupa nak beli tu nampak cam koboi je nasi tu. Ayam tu perap ngan halia, bawang putih, bawang merah, kicap manis, sos tiram pastu letak lah gula skit ngam garam skit. Ayam tu aku rebuskan dulu ye nnt bile panggang dalam owen tak lah lama sangat.

NASI AYAM PANGGANG OWEN

Kejadian hari rabu plak masih berpuasa ganti kan. Sambal sardin, kari telur ngan ulam salad sahajo. Tu kire rajin jugak tu smp 2 macam masak keh keh keh.

SAMBAL SARDIN, KARI TELUR , ULAM SALAD

Ni kejadian semalam khamis, okey ni aku tak puasa sebab tersarapan pulak pagi semalam nasi lemak ayam tea ice. amik kauuuu rugiii wooo. Tomyam Ayam Asal boleh nama diberi. Disebabkan tinggal ayam je dalam peti mari lah kita bertomyam sahajo. Udang, sorong atau seafood mmg xde ade ayam je ok. Ade carrot, brokoli hijau tu, bawang besar, tomato, cii besaq (cili api xdo ok) dan serai. So mari lebur je semua senang keje kan hiksss..

TOMYAM AYAM ASAL BOLEH

Ni kejadian pagi tadi plak. Mari lah bersarapan susu dutch lady strawberry ngan roto gardiner vanilla rm0.85 sen ye kengkawan, naik 0.05 sen.

SARAPAN JUMAAT


P/S : Menghitung hari nak tunggu bulan ramdhan jer. Semoga dapat bertemu ramadhan tahun ini dengan kesihatan yang sihat Alhamdulillah. Amin.






MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...