TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 29 Mac 2016

1st Giveaway by Miss Oren





Terms and conditions untuk melayakkan anda-anda semua memasuki giveaway ini. Cehwah,

First and formost, mestilah kena follow blog Miss Oren & follow google+ followers. *Akan di check ohkay,*
Second,  follow twitter Miss Oren. *sedih betul tengok followers twitter aku ni, heh*
Third, buat entry bertajuk " FIRST GIVEAWAY BY MISS OREN ".  Letak banner di atas dalam entri korang dan backlink kepada entri ini.
Fourth, jerit Saya Sayang Mama Saya kuat-kuat. *ni optional sebenarnya. hahaa merepek je aku ni*

Oh ya, hadiah. Hadiah adalah misteri. Selamanya akan jadi misteri.

Giveaway ini bermula 26 March 2016 sehinggalah ... aku rasa nak tamatkan GA ni, kot.

1st Giveaway by Semanis Anggur

Assalamualaikum….

Atas permintaan rakan fa ni cik puan Semanis Anggur. Dengan lafas Bis'milahhirahmannirahim, fa melancarkan GA dari Semanis Anggur bermula hari ini. GA ni bertujuan mencari like dan follower yang ke 250..Harap korang sudi undi. Jommmm join GA !! #250


Hadiah :
Topup RM10 X 2 pemenang
Bloglist(May) Greenfarra X 5 blog
Bloglist(May) Semanis Anggur X 5 blog
BLOG REVIEW di Greenfarra X 2blog
BLOG REVIEW di Semanis Anggur X 2blog
*2 hadiah misteri kepada 2 pemenang misteri #250

Date : 24 Mac – 15 April 2016

KLIK BANNER UNTUK JOIN....

Rabu, 23 Mac 2016

Segmen Cek Ungu

http://arfaeza.blogspot.my/2016/03/segmen-cek-ungu.html?m=1

1. Follow Cek Ungu.

2. Mention dekat comment post ni "Join Segmen and dah follow" . (jgn lupa link blog segment u ols)

3. Tagg 3 org kawan2 blogger korang yang lain dlm post ni. Tak kesah apa cara and bg tahu dorg nnt yg dorg dah diTag.

4. Jawab soalan bawah ni dgn tepat.

(a) Warna kegemaran Cek Ungu
PURPLE
(b) Bulan dan tahun Cek Ungu kawen
19.12.2011

5. Copy paste je semua benda alah ni and tepek dkt blog korang k.

Tu je. mudah kan?

HADIAH MENARIK

LIMA orang blogger bertuah boleh tebus hadiah berupa :

1. FRIDGE MAGNET LIMITED EDITION. Boleh letak nama korang seringkas and sepadat yg mungkin. (Click sini utk sample hadiah)

2. BLOG u ols akan di tepek kt blog cek ungu ni selama tiba next segmen cek ungu yg akan datang.

Lets join bebeh!










Selasa, 22 Mac 2016

Fesyen Baju Wanita Terkini Di ZALORA

Wahai wanita sekalian,siapa diantara yang gila shooping baju online??
Habaq cepat?? Hehehe


Kehidupan seharian kita sekarang ni lebih ONLINE je kan.
Nak shooping apa pun semua dihujung jari.
Kalau dulu, nak beli pakaian harian atau baju kerja,  terpaksa kena pergi shooping complex walau dalam keletihan sekalipun .  Skarang mudah sangat lah semua hujung jari
Korang Klik je  Zalora  semua pun ada kat sana.
Mudah sangat shooping kat ZALORA ni, korang Sign Up kemudian boleh dah shooping sampai puas.
Percuma penghantaran dengan belian rm75 keatas hanya di ZALORA.
Ni nak share ngan korang fesyen baju wanita terkini
Yang zalora keluarkan .






Kalau korang perhatikan dengan teliti, kehidupan seharian kita banyak yang boleh dikaitkan dengan fesyen. Malah pada setiap hari kita sebenarnya dengan tidak sedar mempraktikkan elemen fesyen itu dalam kehidupan kita. Yang paling ketara sekali ialah pakaian. Walaupun mungkin ada yang tidak sedar akan hal ini namun hakikatnya pakaian itu bukanlah sahaja sesuatu yang asas tetapi secara tidak langsung ia cukup berkait rapat dengan industri fesyen. Fesyen wanita paling banyak aku rasa skang ni. Wanita ada gaya dan pilihan dia tersendiri, betul tak ????






Ate ce tengok gambo pakaian kat atas ni, walau pun nampak simple tapi sangat lah gojeskan, pakaian ni sesuai sangat dengan cuaca panas yang melanda melesia skang ni kan.  Material kain ZALORA ni memang best ya, tak panas malah sejuk je.  Banyak dah aku baca review yang diorang bagi pasal material pakaian dari ZALORA ni. Kalau aku kaya memang klik klik je kat ZALORA pastu checkout. Nampak tak napsu wanita tu menebal dalam berfesyen kihkihkih. 

Korang tengoklah, saban tahun fashion industry mengeluarkan pelbagai koleksi pakaian untuk wanita. Koleksi fesyen pakaian yang mempunyai stail berbeza dan sentiasa berubah, mengikut peredaran trend fesyen terkini yang hangat dalam pasaran.
Sebagai contoh, nahhh korang tengok >>>>> koleksi fesyen baju wanita terkini 2015 kita boleh lihat gabungan pelbagai gaya yang berbeza dengan pemilihan fabrik dan rekaan yang sangat moden.



http://bm.zalora.com.my/women/



Koleksi pakaian wanita terkini 2015 memperlihatkan sentuhan elemen yang lebih trendy dengan pelbagai stail fesyen yang lebih segar. Penggunaan warna yang lebih neutral dilihat menjadi pilihan oleh ramai jenama fesyen terkenal bagi koleksi pakaian wanita mereka untuk musim ini. Koleksi terbaru dengan rekaan urban dan corak yang lebih jelas menghasilkan barisan fesyen baju yang lebih unik.






Di Malaysia kita boleh lihat persaingan yang cukup menarik di antara koleksi pakaian tradisional dan pakaian moden wanita. Baju tradisional yang sangat popular di Malaysia telah mendapat sentuhan yang lebih moden dan inilah faktor yang menghasilkan fenomena trend fesyen Muslimah terkini yang cukup luar biasa di Malaysia. Manakala koleksi pakaian moden seperti baju gaun dan baju blaus lebih popular dalam kalangan wanita yang gemarkan stail fesyen yang lebih urban.

Untuk wanita muslimah korang jangan rasa terpinggir ya, di ZALORA semua pun ada. Korang pilih mana yang berkenan dihati.




Panjang dah bebel ni korang tengok sendiri ya >>>>>fesyen baju wanita terkini


Jangan lupa SIGN UP ZALORA

Jom shooping cepat Fesyen baju wanita terkini ZALORA.


Senarai Peserta Blogwalking By CORETANKU #1













10. http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

11. http://sotskirt.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

12. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

13. http://nazihah-suarahati.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

14. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

15. http://lukmanganu.blogspot.com/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

16. http://cahayakukasih.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

17. http://iniblogke.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

18. http://nadhiewueen.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

19. http://www.pokcikblogger.com/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

20. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html

21. http://mellyacrayola.blogspot.my/2016/03/blogwalking-by-coretanku.html




Isnin, 21 Mac 2016

Segmen Blogwalking + Bloglist #3

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)



Tamat: 29 March 2016

"5 Soalan Dari Ucing Versi 2"


http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/03/5-soalan-dari-ucing-versi-2.html

Hi Blogger.Segmen Soalan Dari Ucing Versi 2 kembali.Jawab Lima Soalan dari Ucing ,Ada Berani .? Follow Blog Ucing atau Google +.Copy Code yang Tersedia di Bawah .Buat tajuk "5 Soalan Dari Ucing Versi 2" dan Publish . Tinggalkan Post Anda di Ruangan Komen Di Sini.Tag Rakan Anda untuk Sama-sama menjawab 5 Soalan Dari Ucing Pastikan Dia Tahu..Segmen Tamat 25-3-2016.(^x^) miau..miau...

1) Ayam Berkokok ..Hari mau...?

Jawapan Anda......Hari mau siang

2) Kucing Jadi Harimau,Harimau jadi Kerbau,Kerbau Jadi Lembu,Manusia Jadi...?

Jawapan Anda......Pelik

3) Kucing Jadi Ayam,Harimau jadi Ayam,Kerbau jadi Ayam,Ayam jadi...?

Jawapan Anda......ayam goreng

4) Seekor kancil mencari Makanan di Hutan lalu ternampak Makanan dan satu ekor Harimau.kancil makan makanan tersebut tanpa takut mengapa .?

Jawapan Anda......harimau mati

5) Sepasukan Orang Gila main Bola di Pesawat.Oleh kerana terlalu Bising co-pilot pun Marah."Hey..! kalau Nak Main Bola keluar.!".Lalu Orang Gila itu pun keluar .(Maklum lah Orang gila).Soalan nya Siapa kah yang terselamat dalam Pasukan tersebut.?

Jawapan Anda......bola
*Segmen Ini adalah Segmen Blogwalking Ceria Bahagia Betul atau Salah Tidak Menjadi Masalah yang Penting Anda Berani menjawab...Ada Berani..?

Jumaat, 18 Mac 2016

Blogwalking By CORETANKU





Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.
Ini kali pertama saya buat segment kat blog.
Semoga segment ini mendapat sambutan hangat hikhiks.
Tiada paksaan dan pada yang sudi untuk join diucapkan terima kasih.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN.

1. Sila Follow BLOG CORETANKU.
2.  Buat Entry Bertajuk : "BLOGWALKING By CORETANKU ".
3.  Copy Banner Segment Dan Backlink kat Entry ini.
4.  Publish dan Tinggalkan Komen di ruang komen Entry ini.

TARIKH MULA & TAMAT SEGMENT

18 Mac 2016 Hingga 31 Mac 2016

Pemenang akan diumumkan pada 01 April 2016

5 Blog Yang Bertuah akan dipilih secara Random.org Dan akan dimasukkan dalam Bloglist Coretanku Selama 3 Bulan.



~ Sekian Terima Kasih ~



Senarai Peserta Blogwalking By CORETANKU #1














Khamis, 17 Mac 2016

G I V E A W A Y by Ros Nordin

Assalamualaikum. Seperti yang dijanjikan hari ini Jumaat 11 March 2016 saya dengan rendah diri melancarkan GA sempena menggantikan SEGMEN BLOGLIST yang tak jadi. Macam segmen sebelum ini saya memang berharap GA ini mendapat sambutan. Harap korang semua sudi join beramai-ramai memeriahkan GA ni. Syarat senang InsyaAllah.


1.Follow Blog  RosNordin ( Yang ini WAJIB ) dan Follow Instagram ( Yang ini Kalau SUDI ) 
2.Buat entry tajuk "GIVEAWAY by RosNordin" Copy banner diatas dan backlink ke entry ini.
3.Dah siap sila letak link korang di ruangan komen entry ini dan tulis sekali hadiah pilihan.

Giveaway berlangsung selama 20 hari bermula hari ini 11 March 2016 hingga 31 March 2016 dan melalui giveaway ini saya seikhlas hati nak bagi 11 hadiah untuk mereka yang bertuah . 1 adalah hadiah misteri yang akan diberikan kepada PENYUMBANG TERTINGGI TRAFFIC ke blog saya. DAN BILA MISTERI MAKNANYA AKAN KEKAL MISTERI la ye.. Ada 20 hari kan jadi  perbanyakkanlah sumbangan traffic di blog ini.. hihihi.. dan baki 10 hadiah korang boleh tengok bawah ni..

MANGO Zip Cosmetic Case yang simple dan cantik with small souvenir inside, 1 x 5 Pemenang Bertuah.


 The Body Shop GIFT 1 x 5 Pemenang Bertuah

  
Tiba-tiba ada 2 extra gift . HP case tapi untuk iPhone 6/6s sahaja  ( ada orang sponser )  so jalan sekali..JOMjoin GA ramai-ramai . 

1 x Slim Leather Case - Red
1 x  Bumper Case - Silver

Total 12 Pemenang dipilih melalui random number generator ikut hadiah pilihan masing-masing dan 1 Hadiah Misteri akan diumumkan pada 5 April 2016.  
Selamat Berjaya Semua Rakan Blogger Maya
  

Selasa, 15 Mac 2016

Thanks Nuffnang

Syukur Alhamdulillah... Dan thanks nuffnang naik jugak cpc  saya.
Walau tak seberapa tapi syukur lah ada jugak peningkatan.
Thanks juga pada yang datang menyumbang kat tabung saya tu hehe...

Add caption

Jumaat, 11 Mac 2016

Blogwalking Segment by kasihjuju.com


Syarat-syarat penyertaan:

1/ Sila follow blog saya ye.
2/ Like fanpage saya -->
3/ Buat entri bertajuk " Blogwalking Segment by kasihjuju.com "
4/ Copy banner segmen dan link kan semula ke entri ini.
5/ Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja.


Segmen akan berlangsung selama seminggu sahaja. Cepat-cepat join okeh. Banyak kebaikkan kalau korang join segmen macam ni. Antaranya, korang dapat kenal dengan rakan-rakan blog yang lain, boleh tengok design blog diorang yang cun-melecun dan yang paling penting dapat tingkatkan follower blog.

Dan yang paling best, penganjur segmen akan pilih 5 blog bertuah untuk dimasukkan dalam senarai bloglist special yang akan penganjur segmen create lepas habis segmen ni. Pemilihan akan dibuat berdasarkan top refferal dan juga menggunakan kaedah random.org.

Blogwalking Segment by Redbellas


KLIK BANNER


Syarat-syarat penyertaan:

1) Sila FOLLOW redbellas
2) Buat Entri bertajuk "Blogwalking Segment by RedBellas" 
3) Copy banner segmen dan backlink ke entri ini
4) Publish dan komen di ruangan komen entri ini. 

Seterusnya.. 2 BLOG BERTUAH akan menerima Purse atau Pouch !! 

"Majlis Blogwalking" ini akan berlangsung sehingga 17 March 2016. 

Jom join ramai-ramai ya :) 










Anak buah baru..

Seronok je tengok orang update mengandung dan dah dapat baby. Terus rasa va va va nak mengandung gaks.. Hehehe lum rezki lagi sabo sabo sabo.. Kalo dah ngandung akan dikaborkan di belog yang suam kuku yang macam takde org baca sangat nih haha.. 

Yeay dapat anak buah lelaki belah suami (adik lelaki no.3). Ni 1st lah laki ahkak dapat anak buah sebab dia kan sulung 1st. So mmg menanti jelah jadi paklong/maklong. Va va va seblah aku panggil makcu/pakcu seblah suami terus upgrade jd maklong.. Terus rasa cam tua tua sangat alahai...

Masuk hosp tengah malam rasanya sebab dah sakit sesangat, beranaknya pagi kot xsilap dalam 9-10 am gak la. Pada 03 march 2016 3.1Kg Boy. Nama Muhammad Adam Firas B. Muhammad Arif Fikri.

Semoga awak membesar dengan sihat dan menjadi insan berguna dan mentaati perintah Allah. Berapa kali dan daa... Nanti dah boleh kawan ngan abang nafiz farhan ngan makucu ye. Nanti boleh geng buli makucu airen awak tu.. hehe 

Nafiz suka je baby ni, kejap kejap kang dia datang cium. Bukan takat cium jer, siap nak angkat skali tau. Bertuah punya anak, mcmkan dia org beso plak nak angkat baby tu.




Muhammad Adam Firas

Yang pompuan tu adik ipo aku yang bongsu kiranya makucu lah anak aku panggil dia.



p/s : Esok hari sabtu dan bermula lah cuti sekolah seminggu, selamat bercuti mak mak yg pepagi buat bento anak tu, yang nak g bercuti pun selamat memandu dan menjaga kesihatan dengan baik. Cuaca skang ni tak menentu kan.




Selasa, 8 Mac 2016

4 Soalan Dari Ucing

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/03/4-soalan-dari-ucing.html

  Hi Blogger.Jawab Empat Soalan dari Ucing ,Ada Berani .? Follow Blog Ucing atau Google +.Copy Code yang Tersedia di Bawah .Buat tajuk "4 Soalan Dari Ucing" dan Publish . Tinggalkan Post Anda di Ruangan Komen  Di Sini.Tag Rakan Anda untuk Sama-sama menjawab 4 Soalan Ucing..Segmen Tamat 15-3-2016.(^x^) miau..miau...

Ucing Soal Anda Menjawab ok..(^_*)

Ucing "Soalan Pertama Macam mana Nak Masukkan Gajah dalam peti Ais.?"

Anda Menjawab:.buka pintu peti ais masukan gajah.

Ucing "Soalan Kedua Macam mana Nak Masukkan Zirafah dalam Peti Ais.?"

Anda Menjawab: keluarkan gajah masukkan zirafah.

Ucing "Soalan ketiga Kalau Singa Mengajak Semua Haiwan,Haiwan Apa yang tak akan datang.?"

Anda Menjawab: zirafah tak datang.

Ucing "Soalan Keempat Macam mana Nak Berenang Menyeberang Sungai yang penuh dengan Buaya.?"

Anda Menjawab:berenang jelah sebab semua haiwan pergi jumpa singa.



Jumaat, 4 Mac 2016

JUMAAT




Alhamdulillah masih bernafas lagi dipagi jumaat ini.  Takde apa sangat nak bebel pun. Cuma nak bagitau, my anak buah pagi ni buat pembedahan.  Sebab salur darah kat hidung dia pecah. Mohon dipermudahkan semuanya.  Sebelum ni pun dia penah buat dah. Masa umur dia 6Tahun. Now umo dia 8Tahun. Darah keluar dari hidung yang kuantiti yg banyak. Aminn..

Khamis, 3 Mac 2016

Segmen Bloglist By Aina

http://misskitty12.blogspot.my/2016/03/segmen-bloglist-by-aina.html

Assalamualaikum..
Sebenarnya Aina tak pernah buat segmen.Ini kali pertama Aina buat..So,jom ramai-ramai join segmen ni tau ^^

Syarat-syaratnya
-Follow blog ni

-Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist By Aina"

-Copy banner diatas dan backlink kan ke entry ni.

-Tinggalkan link entri anda pada ruangan komen di bawah.

(Nota: Setiap penyertaan akan disemak)

10 pemenang akan dimasukkan ke dalam bloglist Aina selama 3 bulan.

10 pemenang lagi akan dimasukkan ke dalam bloglist Aina selama sebulan

Pemenang dipilih menggunakan random.org.

-Segmen ini bermula dari 2/3/2016 hingga 20/3/2016.

-Pemenang akan diumumkan pada 21/3/2016

Rabu, 2 Mac 2016

VIRAL DALAM FACEBOOK TERUS DAPAT SAMBUTAN



Skarang ni viral pasal ice cream cumi cumi ni.  Sejak dua menjak yang viral dalam facebook ni ramai lah yang dok update buat ice cream cumi cumi ni.  Aku idok le membuatnya lagi.  Bila masa nak buat taktau nak kabo kan..

Siapa yang dah buat ice cream ni boleh share gambar kt komen. 



Adunan  30 btg aiscream
Modal
Susu pekat rm2.09
Susu cair rm2.35
Sumi rm1.09 X 2
Plastik rm1.50(guna 30 PCs je)
Air + Gas =RM1
Total:RM9.12



COPY FROM FACEBOOK

HARI TERAKHIR SUDAH


OKEY NAK BAGITAU....
HARI NI HARI TERAKHIR HARGA RUNTUH UNTUK LOOSE ITEM SKIN CARE SEQY BEAUTY. MULAI ESOK HARGA KEMBALI KEPADA ASAL.
CEPAT CEPAT WASAP 0172937142 UNTUK HARGA RUNTUH NIH..


WASAP 0172937142

WASAP 0172937142

#Repost @seqybeauty with @repostapp
・・・
Promo Harga RUNTUH till esok sahaja .. Cepat grab sebelum terlambat .

CONTACT #0122542371 lini

Selasa, 1 Mac 2016

TQ NUFFNANG

Boleh dah ke nak redeem ni ..
Hahahaha.. sila jangan gelak bersama ya...
Bertahun aku menunggu CPC ni berubah hahaha. Akhirnya melonjak jugak.. Walaupun sikit takpelah. Asalkan ada ya dakkkk... kih kih kih..

Terima kasih sayangku.





Kempen Blog Jenis Tarikh Band Ctr Jumlah
Toyota New Year Prom... CORETANKU global_CPC 24 Jan 2016 Global 8.33% 0.25
Brand's Essence Chic... CORETANKU global_CPC 24 Jan 2016 Global 16.67% 0.25
McDonald's 2014 CORETANKU global_CPC 14 Feb 2014 Global 20.00% 0.25
Magnum Pele Dragon CORETANKU global_CPC 22 Mar 2013 Global 33.33% 0.25
Ford Ranger T6 CPC CORETANKU global_CPC 26 Feb 2012 Global 12.50% 0.25


MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...