TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Isnin, 29 Ogos 2016

MEMORI TADIKA KEMAS..


Teringat zaman sekolah tadika dulu. Dulu aku ni sekolah Tadika Kemas je. Mana nak ada dalam Felda selain tadik kemas ye. Tadika dedula ada uniform kotak-kotak warna biru ngan merah kan. Kain wane biru gelap tu. Aku dapat yang wane Merah, tetiap pagi pakai baju tu pastu pakai cekak rambut. Pin butang baju pakai brooch ye.. Aku kan ramai kakak, jadi diorg punya aku sebat lah pakai. Nak lawooo je kemain, padahal aku lah budak pompuan gemok masa tu hahaha.. Pergi sekolah nanti ayah hantar tetiap pagi dalam 7 sengah pagi. Masa sampai sekolah tu, banyak lah kengkawan yang buat emosi pagi, ada yang menangis nak ikot mak pak dia balik rumah.  Kihkihkih sapa yang mcam tu dulu angkat tangan??? Nasib aku tak macam tu hahaha. Waktu balik  ayah akan datang jemput jugak dalam kol 11pagi kalau tak silap aku.
Sampai sekolah nanti ada minum pagi, minum susu ke milo agaknya. Pastu kang kol 10 makan bihun/roti/mee/nasi goreng. Buat bulatan reramai pastu baca doa. Baru leh makan.
Ramai sangat kawan tau, lagi lagi time rehat, masa tu lah nak berebut main buai, gelongsor dengan jongkang jongkit eh nama dia. Masa tu kan budak lagi, gaduh cmne pun kejap jela. Tak de nak sentap smpau lapanplohtaun haha.. Gaduh pastu masuk klas, jap g baik lah.. Berjaya dah semua kengkawan aku, ada yang g obersea lagi. Tahniah korang..Ada yang dah kahwin, ada anak, yang sambung belajar skang ni dan dah bekerjaya..Bila teringat memori tu, seronok kan. Tak payah nak fikir banyak. Fikir balik rumah nak makan, main, tidur. Tu jelah rutin setiap hari.. Tak payah nak fikir masalah orang dewasa. Hahaha
Okey babai….

HAPPY BIRTHDAY TO ME 12 ogos

Bday aku dah lepas dah pun. 12 Ogos ritu, terima kasih diatas ucapan kengkawan yang kat fb atau kat wasap. Dah tetua ni, cewwah tua sangat dah gamaknya. Malas dah nak celebrate bagai. Suami buat ucapan Happy bday jela.

Alhamdulillah, syukur sangat aku masih dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang sihat selalu. Terima kasih kepada keluarga yang bagi sokongan untuk terus maju jaya hahaha.  Terima kasih buat Mak tercinta, tanpa Mak siapa aku kat dunia ni. Memang tak terbalas jasa mak mengandung, melahirkan, menjaga aku dari kecik sampai sekarang pun.  Semoga mak dipanjangkan umur, murah rezeki dan diberi kesihatan yang sihat selalu.  Jauh cam mana pun dengan mak, mesti ada satu perasaan rindu tu kan.  Paling risau kalau dia cakap tak sihat.  Memang sentiasa risau, lagi pulak dia duk sorang je kat rumah.  Nampak je gua kental macam ni, tapi hati korang tak tau weiii..   Masakan dia walau sesimple mana pun, tetap paling win hokey.  Takle sape lawan, walaupun akak aku yang terer masak tu hahaha.


Bday aku ni jatuh 12 ogos hari jumaat. Anak buah aku yang kembar  tu 20 ogos hari sabtu. Masa 18 ogos tu si kakak pada kembar ni mesej cakap nak buat bday party. Hahaha hantam lah bday party pun tekau.. Nak surprise untuk si kembar ni hari Jumaat 19 Ogos. Aku okey jelah pun. Tak de masalah pun ko nak sambut kat umah aku. Aku Cuma buat air rossela eh yeke nama dia cmtu, goreng sosej ngan kentang jela.  Dah cakap awal awal. Akak aku dia goreng bihun ngan bawak jajan sesikit.
Petang tu dalam kol 4 akak aku hantar kek kat aku, suh bawk balik umah aku. Sebab nak surprise kan si kembar tu. Kita ikut arahan. Nanti diorg menyusul blakang. Balik umah lelaju simpan dlm peti ice cabok aku tu hahaha.  Lepas isyak baru celebrate. Siap tutup lampu bagai, rupanya diorang surprise kan aku sekali wakakaka.. Memang hampeh laaaa…. Tekezut guaaaa.. Btw terima kasih kakak syira, namia, aziera, kak yang , balan n encik suami. Anda Berjaya buat gua tekezuttttt.. Hahahaha.. Glak besau riuh rendah guma aku la..

p/s : Namira, nanti nak cokelat cabury lagiiiii, napiz makan habisss… Huarghhhh.. Kihkihkih

Walau pun sambutan kecil kecilan tapi berharga kot. Dah tua ada yang sudi nak sambut bday aku ni.. Okey sekian terima kasih… Doakan aku murah rezki dan diberi ksihatan sihat slaluuuu.. Amenn

Happy Birthday Buat Anak buah kembar yang ke 16 Tahun ( 20 Ogos 2000 )
Kak cik (Nur Faziera Bte Roslan)
Kak dek (Nur Naziera Bte Roslan)







Selasa, 23 Ogos 2016

Giveaway RM400 By AsyaAmin!

Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Segmen bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 kembali untuk lagi untuk menggantikan bloglist bulan Julai & Ogos. Bagi yang tak sempat sertai bulan Jun hari tu, boleh cuba sertai bulan Ogos ni. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

TAMAT : 29 OGOS 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016
2. Copy coding yang disediakan dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: http://www.azhafizah.com/2016/08/segmen-bloglist-azhafizahcom-sep-oct.html#ixzz4I7eliYQB

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Khamis, 18 Ogos 2016

Segmen Ucing Mencari Binatang

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/08/segmen-ucing-mencari-binatang.html
Apakah Binatang yang ada dalam video Ucing Frozen.

"tak ada tangan tapi ada kaki,
ada kaki tapi tak pandai berdiri,
makan minum di mulut itu pasti,
nama binatang cari lah sendiri."

Jawapan ada dalam video Ucing Frozen.Cari dan beri jawapan pada komen di bawah.Syarat Segmen Ucing Mencari Binatang adalah mudah:

1) Follow Blog Ucing dan Google+
2) Buat Tajuk Post "Segmen Ucing Mencari Binatang"
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda dan Jawapan Sekali di Bawah Komen ini.

Rabu, 17 Ogos 2016

Skin care seqy beauty

Segera dapatkan skincare sqb .lagi banyak anda mbeli lagi banyak diskaun..sehingga 19ogos2016 sajeee ye tuan tuan n puan puan..


Aiman Tino - Ku Rela Dibenci




Aiman Tino - Ku Rela Dibenci

ku ketawa kau menangis
engkau tertawa aku menangis
hanya dirimu oh sayangku

kesudahan tiada henti
hanya yang tinggal igauan mimpimu ternanti-nanti


sering kali aku diuji
air mataku terus mengalir membasahi didadaku

hanya ratapan didalam hati
moga tercipta kesudahan yang dinanti

ku inginku dibenci oleh mu
agar kenangan manis terus terpadam selamanya


menghitung menunggu mati
agar kau jumpa yang dinanti
semoga pemergianku ini terbaik untukmu


tak sanggup ku dibohongi
ku rela dijemput ilahi
kerna dia ku sanggup pergi
hanya disana kekal dan abadi


ku inginku dibenci olehmu
agar kenangan manis terus terpadam
selamanya...........

menghitung menunggu mati
agar kau jumpa yang dinanti
semoga pemergianku ini terbaik untukmu


tak sanggup ku dibohongi
ku rela dijemput ilahi
kerna dia ku sanggup pergi
hanya disana kekal dan abadi
hanya disana kekal dan abadi










Isnin, 15 Ogos 2016

DIANZ VITAMIN ORIGINAL ??

KORANG BELI DIANZ VITAMIN ORIGINAL ??
Jom cek ketulenan dianz vitamin
1. tablet mempunyai lambang berhuruf D
2. Di atas penutup ada emboss ( tulisan timbul ) dian'z ® dan tulisan ‪#‎hisaphisapteruscantik‬
3. Di bawah botol ada emboss ( tulisan timbul )
" DL 4090 "
PALING PENTING
4. Hologram berwarna grey .
SCAN menggunakan app QR CODE .
gores secret no pin , masuk kan no pin
( seperti kod topup )
" TAHNIAH PRODUK ANDA ORIGINAL "
pastikan dianz vitamin mempunyai 4 ciri keselamatan ni
📱017.2937142

Tanda-tanda Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)


Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut; Ketahui tanda-tanda dan gejala penyakit tersebut serta langkah-langkah pencegahan
#hfmd #infografikkkm

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...