TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Khamis, 5 Januari 2012

New Year 2012


Tak terlambat aku nak ucap selamat tahun baru 2012 kat korang.

Cepat sangat masa berlalu.  Rase baru sangat 2011 itu muncul.  Tapi skang dah 2012.

Haa kau!!  Umur pun dah meningkat kepada 2x tahun.

New Year ritu memberi aku banyak kenangan.

31 Dis 2011 Ayah kena masuk wad Hospital Tunku Ampuan Najihah Kuala Pilah.
( Sesak napas terlampau sangat, sampai dah tak boleh napas)

Kena duduk wad selama 1 malam sahaja.  Ayah memang dah ada sakit jantung.  So jantung dia dah tersumbat sikit, tapi tak lah teruk sangat.  Mungkin pagi yang dia kena tu akibat serangan jantung.  Doc cakap  terpaksa bagi ubat pencair darah, walau pon berisiko tinggi.  Tapi kalau tak masukkan lagi berisiko tinggi.  So Doktor terpaksa masukkan jugak ubat itu melalui suntikan di leher kiri.  Masa kitorang datang lawat itu, dia nampak sehat sikit.

Adik beradik pakat dok balik kampung nak jumpa ayah.  Kak yang n Family - Perak, Kak Ngah n Family - Kuala Lumpur, Kak Yang  n Family - Melaka, Abg Yee n Family - Melaka.

Mana lah ayah itu tidak sihat kalau anak2 n cucu2 dah ada depan mata.  Maun dia nak balik masa itu jugak lah.  Tapi nak buat macamana kalau ikot cakap Doktor kan?

1 Jan 2012
Ayah dah boleh keluar, dengan bangga dia tipon aku kata dah boleh balik.  Haa baru lah bunyik suara riang.  Siap ajak pi piknik kat Ulu Bendul lagi.  Maun kau tak meriah sekampung??

Dalam Kol 12  amik dia dan terus bawa balik rumah.

Sampai rumah terus jadik lembik semula.

motif?????

Memang dia tidak suka duduk Hospital, so sebab nak keluar Hospital punya pasal kena lah wat2 sehat.

Bila jiran datang melawat, laaa bukan maen eksen dia.

"2 Tahun aku dudk Hospital dia kata"

31  Dis 2011 - 01 Jan 2012

Kan ke 2 tahun berbeza tuh??

Semoga ayah cepat sembuh, jangan nak takut jumpa Doc ...

Makan ubat ikot time naa..








K. Baiii.............

2 ulasan:

  1. HEHEHEHHE...abah yg pandai ngelat...hehehe

    BalasPadam
  2. eintan : itulah pasal. takut kne suntikan sebenarnyer..

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now!

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now! Lazada adalah laman membeli belah yang mudah untuk kita.  Tak perlu bersusah pay...