TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Selasa, 27 Mac 2012

TERKANDAS

Haloooo,,,,

Haii pasti korang dah balik rumah kan..

Yeahh aku maseh disini (bermaksud didalam opis)

Terkandas dek hujan yang sangat lebat.

Lebat yang sangat-sangat.

Aku nak turun dari opis ni pon pikir 2 3 4 5 kali...

Dah la paking kete tempat tadah hujan.

Sudah payung pulak dalam kete ( sengalkan)

Jadik aku kena tunggu hujan reda dulu baru nak larikk lelaju p kat kete.

Adoii cepat la hujan berhenti.

Aku nak balik ni...

Dah 1jam tunggu kat opis nihaaa....

Kawan-kawan doakan hujan berhenti cepat......


Amin...

^_^

Isnin, 26 Mac 2012

Contest Aku Suka Makan Coklat !!

Jom join contest ni...

Sila klik banner kat bawah ni kalo korang nak join.


Tenkiu pada Azee sebab sudi tag cikfi untuk join contest ni.

Pada korang yang nak join moh le kite join bersama.

Tak rugi kot.

Sebab kalo menang dapat cokelat free.

Hehuuuu... Untung kan??

Tapi sebelum nak untung tu kena la mengikuti syarat2 dan terma disini!!

Nak tau tak kenapa cikfi suka makan cokelat??

1) Sebab cokelat itu manis macam muka cikfi huahua (sila perasan).

2) Sebab cokelat yang dimakan dapat free jek.(sila la bg free ek)

3) Bila makan cokelat nanti pasti compang camping kat mulut nih (Harus nampak comeykan)

4) Cokelat ni boleh hilangkan rasa stress dalam diri (Stress la sangatkan)

5) Suka sangat kalau chocosweeties dapat bagi free kat cikfi. (^_^)

Nak tag kat 3 penama dibawah untuk join :

Sabtu, 24 Mac 2012

KEBERSIHAN

gOOGLE LAGIK..
Pepagi cam ni aku nak cite pasal kebersihan.

Entry ni aku nak buat semalam petang tapi macam xde idea so aku berpikir kuakan tuk hari ni.

Khamis malam yang lepas member aku ajak g Muar.

Saje dia nak g makan Mee bandung.

On the way nak balik tu aku singgah 1 petrol pump ni.

Nampak bersih, tapi pengguna tu yang tak bersih.

Kalo rasa modes tu berdarah apelah salahnyer ko bungkus baek2.

Ni agk nyer ikut teragak je men baling dalam tong sampah tu.

Dah lah tenganga je tong sampah tu.

Sunggu geli aku tengok.

Kalo tak de darah tu okey lah jugak.

Ni penuh pulak..aishhh loya...

Pejam2 aku nak cepat2 kua toilet tu.

So pengguna yang guna tandas awam sila-sila la jaga kebersihan.



Sekian ^_^

Jumaat, 23 Mac 2012

Wordless Friday 3#

Keindahan ..

Keindahan ini Ciptaan Allah

SubahannAllah....


SELERA KAU LAH

Petang-petang panas camni tekak ni selera nak itu jer.

Ouh....Semacam haus...

1botol mineral aku da tala kan tapi tetap tak puas.

Macam kering je tekak nih.

Selera gila terbayang coconut shake waktu2 cam ni.

Matikkk laa kalo haus je ko telan ais kan..

Memang tak lah nak kempis pewot kau ni cik apit oiii....

Sila jangan ikot ragam selera aku camnih.

Hoh....aku dah blurr gile nih terbayang nikmatnyer dapat sedut ais..

google sahaja.

Ouhhhh makin aku search kat google lagik membuak2 selera aku nak telan coconut shake nih.

Pasti balik kang aku nak singgah gak beli.

Tak kisah lah kat mane2 pun.

-Gileee kau kalah org ngidam-

Kang kalo tak beli maun sentap sampai kemalam terbayang2 kan.

Sekian.....

^_^

1st Giveaway by AMNA

Tq pada CIK AMNA sebab sudi menjemput cikfi untuk join Giveaway nih.

So sesape yang nak join boleh je.

Meh klik banner kat bawah ni.



Tarikh Tamat adalah : 01 APRIL 2012

Kepada yang ditag sila join eh.

Kalo taknak pun, kena nak jugak boleh?

PAGI JUMAAT

Morning korang..

Malang tak berbau dah berlaku kat aku pepagi Jumaat yang mulia ini.

Taraaa...........



Namapk tak yang aku terangkan tu?

Terkoyak kulit tumit kaki ku...

Opsss sangat sedap macam makan tembikau sakitnyer.

Melalak aku jap masa kena tu.

Tersepit kat pintu masuk opis..

Memang malang tak berbauu..

Skang ni tengah denyut2 lagi nih.


Camtu lah tempat kejadian berlaku.

Kalo korang boleh bayangkan, cube buat kat pintu memasing.

Muahahaha...

Rasakan sakit nya macam apekah??


>_<

Sakittt tahuuu.......

Kalo pakai heel maunn tencot2 gak nih.....


Rabu, 21 Mac 2012

SPM

Tahniah kepada semua calon spm 2011.

Yeahh result keseluruhan tahun ni meningkat lagi.

Makin lama, makin ramai anak-anak Malaysia ni bijak pandai.

Malaysia pun, sudah maju dengan teknologi canggih.

Nak belajar pun senang, bukak je intenet sume ade.

Ko search jer pasti keluar.

Maju ke tak maju Malaysia nih??


Berbalik kepada cerita asal aku ae.

Aku dulu tak lah pandai sangat, tu sebab tak masuk U macam kawan-kawan yang lain.

Tapi mungkin, dah jodoh aku bukan kat U nak wat camner (salah kan jodoh lak, sengal kan?)

Masa hari pertama jawab exam spm tu, memang eksited ko tahu.

Dah la time aku spm, masa tu bulan ramadhan.

Fuhhh terduga sungguhkan??

Makin hari, makin tak sabar nak habeskan paper terakhir.

Macam dah tak tahan nak jawab azab pekse spm tu. (ko blaja 2 tahun, tapi exam 2 minggu pikirkan)

Dalam hati ni, dah tak sabar nak bergelar ex-student f5.

Bangge kan, sebab tak payah nak pakai unifom lagik..

Habes je paper akhir, melompat cam dapat medal plak girangnyer.

MERDEKA...!!!!!!

Bukan aku jer, kengkawan lain pun camtuh.

Tawakal jelah , sebab dah jawab yang terbaek.

Masa yang dinanti dah tiba.

Keputusan keluar, fuhh gileee eksited  nak g amik.

Tapi, tak lah pagi2buta aku dah tepacak kat sekolah.

Dalam tengahari, baru aku sampai kat sekolah, kengkawan yang len dah ramai amik result.

Tapi muke dorang ade yang steady, ade yang tacing.

Aku kena steady gak la huahuahuaa...

Sedih pun ye ada, teruje pun ye gaks..

Subjek yang aku gase aku xley nak fokus tu aku dapat melepasi.

Tapi Alhamdulillah sumenye okey.

Tapi tak lah meletop macam korang yang dapat masuk U tu..

Papepun aku dah cuba, tu je termampu.

Terima sajelah itu takdirnya (Nyesal gile kuat monteng duluuuu ^_6 )

sila klik result diatas.




Adoiii pecah peghot aku gelak tengok result tuh..

Tu je aku mampu...

Tahniah pada yang dapat A terbanyak.

Yang tak berjaya pun Tahniah


^_^














MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...