TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Isnin, 13 Februari 2012

Sardin

Buang tebiat plaks aku memalam cam gini nak kongsi cite sardin.

Sebenornyer aku dah kenyang makan sambal sardin.

Tadi aku balik koje tah angin ape tah datang macam nak makan sambal sardin.

Oleh itu aku masuk guma aku tengok ade 1 tin sardine kecik tu.

Cili kering pun ade.

Memula aku kua kan semua yang nak dimasak.

Bawang merah yang kecik tu 2biji

Bawang putih 2 biji

Sehiris halia.

Pastu aku tumbuk sesikit bagi pecah-pecah cam nak lumat tu.

Aku tumiskan lada kering yang da bland dalam 1 senduk kecik tu.

Pastu macam dah garing sikit aku masuk bawang+halia yan aku tumbuk tu.

Pastu macam lada tu dah nak garing aku masukan 1 tin sardin.

Pastu letak garam secukup rasa.

Air asam jawa sikit.

Kalo pedas sangat ko letak ar gula sikit.

Pakajinamoto pon ikot korang nak letak ke tak.

Pastu baru ko taburkan bawang beso potong bulat-bulat tu.

Pastu ko masuk dalam mangkuk.

Pastu jangan terlupe lak masak nasik.

Tu jer aku tak sempat nak amik gambar sebab malas.





...................................................................
Erkkkkkkk... Alhamdulillah....

Lepas lah buat kenyang orang bujang macam haku.


BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

Kalo nak join klik Header kat atas nih okey..



Macam menarik jer blog aku ni kan.  Sebab menarik lah nak ajak korang

baca blog aku.

Blog aku ni tak seberapa sangat pun, akupun baru nak berjinak-jinak
nak dalam dunia blogger ni.

Blog aku ni seringkas ringkas nyer simple jek, kalo tak caye meh baca.

Blog ni bagi aku tempat berkongsi maklumat dan bertukar pendapat.

Dalam blog ni banyak kisah tentang kehidupan aku sendiri.

Takat ni entry yang aku gase paling banyak pelawat ialah




Sekian ini adalah kisah benar ^_^

120212

Selamat Pagi Uollzzz...

Mula kan semangat bangun pagi pergi kerja, pergi kelas berkobar-kobar k.

Kepoh sekampong jap...

Macam dah beberapa hari tak hapdet sebab malas nak hapdet

tapi suke dok baca entry orang.

Bila nak wat entry sendiri trusss tade ideaa.



K tamo cite panjang sebab nak buat kerja oh kerja.

Semalam 12 Feb 2012

Cik Fi telah menerima ahli baru dalam keluarga.

My kakak ipar telah melahirkan seorang baby boy.

Nama nyer Muhammad ??? (Tak tau lagikkk huhu)

Jam 2 lebih petang sikit.

Ini adalah anak buah Cik Fi yang ke-21 orang.

Beliau seberat 3500gram ( 3.5Kg)

Haaaaa kemain becau lagikk..

So takat malam tadi baby tu stabil tanpa kuning,

Mudahan berterusan tak de kuning, kalo ade kuning kena dok ward plak babynyer.

Mase g tengok, semalam petang baby tu asik tidoo jerr..
Kejut pun gerak ek ek ek tak bukak mata pun. (Macam nak je korek mata die hahaha)

Ibu dia bagi susu pun wat dek tak heran.

Baby nih anak ke-2, yang sulung lelaki jugak (Muhammad Firdaus Hakimi)

Sepanjang kat Hospital semalam abg die wat dek je kat baby tu, ibu die panggil pun 
wat-wat tak kesah.  Aduh kesian pulak aku tengok.

Ibu die nak cium die pon die wat tak kisah jerrr.

Bila ibu die pegang adik dier baru cam baru nak kat ibu dier.

Lawakk betol.


Tidoo jerr die...ala omeyyyy






Tidoo jugakk....




Semoga menjadi anak yang soleh dan diberkati.


Aminn..

PakNuar.Photographer

Korang memerlukan  photographer untuk majlis bertunang, hari jadi, perkahwinan atau outdoor  bajet tapi gambar letop letops korang ...