TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 24 Februari 2012

PENUTUP HARI INI

Assalammualaikum...

Buat kengkawan semua kat luar sane kat dalam belog ini yang tengah godek-godek belog nih
aku mintak maaf sesangat kalo ade salah dan silap.

Tamat untuk menaip entry untuk hari ini.
Entry akan menyusul pada hari kemudian tentang kisah main kawen-kawen pulak.
Al-maklumlah minggu ni sekali 2orang kawan-kawan aku kawen.

Ha macam tercabar pulak kan.
Bila aku balik ni kang, kalo ada makcik-makcik dekat umah tu mesti meng sound.
tengok jelah, aku tau sangat dah soKlan cepuKmas dorang.

Tambah pulak jiran sebelah sebelah je kawen.
Haa lagi melotopss orang tanya.

Takpe takpe..
Aku akan pasti kan aku akan jawab segala tepisan ini.
Sebab aku dah belajar dari belog BEN ASHAARI.

Hahahah..
Untuk korang yang terkena cam aku jugak sila-sila rujuk jawapan tersebut.




" SELAMAT BERHUJUNG MINGGU "

MEMANG TAK KISAH

Ihsan Encik Sayang Google


Eh eh eh..Gambar kat atas ni memang takde kena mengena dengan kisah nak dicerita.

Tadi tengah hari aku kuar pi Mydin Mitc tu kejap.
Tolong belikan hadiah kawan aku namanya Ain.
Dia tak dapat nak balik kampung atas sebab-sebab tengah bulan. (Sila paham disitu)
Esok ada wedding dekat Gemas, member satu sekolah rendah.

Lepas aku dah bayar kat kaunter tu, aku pun pi kat Mesin ATM.
Sekian ramai kat situ.
So aku pun beratur kat ATM Maybank.
Ada pulak Mamat ngan Minah ni datang berdua.
Status dorang aku taktau lah, takkan nak tanya pulak.

Dorang ley pakai cemin mata gelap dalam Mydin yang terang benderang tu.
Aku tak tau lah ape motif dorang pakai.
Aku pun bukan nak jeles ke hape sebab diorang pakai tu.
Tapi macam tak kena tempat pulak ko nak pakai.
Bukan cuaca panas pun, dalam mydin mesti sejukkan.

Ouh aku pun macam pelik-pelik tengok tapi tak lah terusan tengok.
Tapi orang sekeliling memang tengok lah.
Aku tau la cemin mata gelap ko tu mahal sesangat kan.
Tapi cer lah ko pakai kat tempat yang bersesuaian.
Pastu muke pulak nak keras je aku nengok senyum pun ido padahal belakang aku
je ko Q kan.

Tapi dalam hati berkata, 
"Ouh gamaknye dorang ni sakit mata kot"
"Lelaki ni cover sebab tak pegi Jumaat kot"
"Atau korang nak tayang cemin mata"


Aku tak kisah dan memang tak amik kisah,
tapi ko tengok lah keadaan tempat ko gi tu, kalau ko dok tepi pantai walau seksa cmner pun
sambil ko pakai cemin mata tu aku lagik tak kisah. Sebab bersesuaian tempat.



Sekian ^_^


p/s : Pendapat korang apekah??? meh share.

JAWAB 11 SOAL 11

Assalamualikum.

Dan Selamat Pagi Jumaat semua.

Cik Fi telah di tag oleh Cik Adieb dalam menjawab soalan-soalan UPSR.
Opsss Upsr pulak..

Soalan berkenalan lebih dekat kot.

Terima kasih Cik Adieb.


i. Post rules & regulations seperti di bawah ini ^_^



ii. Tentang diri Saya ^_^

a.) Suka tersenyum ^_^
b.) Baik hati ^_^ (Sila percaya huhu)
c.) Hati kecil ini mudah touching ^_^
d.) Kelahiran Negeri Sembilan ^_^
e.) Anak bongsuuuu ^_^
f.) Suka makan-makan ^_^
g.) Tak suka kena marah, tapi suka buat orang jadi marah  ^_^
h.) Hitam itu menawan ^_^
i.) Suka baca novel jugak ^_^
j.) Kuat berangan .opss... ^_^
k.) Masih bujang..patut ker ? ^_^

 
iii) Soalan cepumas dari Cik Adieb ^_^

1.) Nama anda di IC ?
~Norhafidah Bte Hassan~

2.)  Bila kowang lahir ?
~12 August 198_

 3.) Lahir di mana ?
~Negeri 9~

4.)  Kowang suka makan kek perisa apa ?
~Cokelat~

5.)  Siapa pahlawan Islam yang kowang kagumi ?
~Abu Bakar Al-Siddiq~

6.)  Kowang minat warna pa ?
~Hitam~

7.)  Kalau kowang ada duit sebanyak RM50 000 , kowang nak wat apa ngan duit tu ?
~Pergi buat umrah 20k, Kahwin 15k, Shooping 5k, Simpanan 10k~

8.) Suka tak singgah di blog Cik Adieb?
~ Suke, terasa macam sedang berjiwang pulak dengar music tu~

9.) Pa pendapat kowang dengan blog Cik Adieb ni ?
~Menarik dengan warna kebiruan seperti di tepian pantai sambil melihat langit nan biru~

 10.) Kowang rasa , blog Cik Adieb ni berat atau ringan ? 
~Kalau tenet laju ringan, kalo tenet cam kura-kura berat~

11.)  Kowang pernah makan ambuyat ?
~Opsss apakah?? Tak tau apa itu ambuyat~ (Terangkan boleh?) 
.........................Selesai untuk Cik Adieb......................
 
 
............................................................................................................
 
Soalan-soalan yang akan dijawab oleh mangsa yang diTag adalah seperti dibawah :
 
1.) Panggilan manje anda kat rumah?
 
2.)  Kereta idaman anda beserta alasan ?

3.) Siapa paling garang dalam semua adik beradik anda?

5.) Kalau anda ada Rm1.00 apa anda akan buat melainkan simpan?

6.) Apa pesanan yang anda ingat dari ustaz/ustazah masa sekolah?

7.) Tahun kelahiran anda?

8.) Pengalaman yang paling menarik, cerita sikit ?

9.) Kenapa anda berblogging ?

10.) Idola anda?

11.) Apa pendapat anda tentang blog Cikfi?

4.) Anda telah diTag!!!



Kepada yang telah diTag , Cik Fi memohon kerjasam korang untuk jawab soalan-soalan itu dengan ikhlas lagi suci murni. Huhuhu..
Kemudian jangan lupa letak link entry tu kat komen bawah ini.
 Tq.
 

Segmen Bloglist Sii Nurul

Syarat untuk menyertai segmen ini adalah : 1. Hanya perlu Follow Blog Sii Nurul. 2. LIKE facebook page dan Subscribe youtube...