TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Jumaat, 9 Mac 2012

Kenangan Bersama Kawan

Ye memang terasa rindu kalo time-time cam gini.

Rindu saat-saat sekolah dulu.

Memang tak sama macam zaman skang nih.

Sangat berbeza.

Dulu masa jadi pelajar tak perlu nak pikir hal dunia cuma pikir belajar.

So kengkawan banyak bagi support semasa dalam kelas.

Sebab duduk asrama memang la kawan tu penting sangat.

Dulu kalo setiap petang kat asrama mesti dorang slalu bukak nasyid.

Macam-macam nasyid lah.

Dulu kan memang top dengan lagu Inteam, unic, hijjaz, ape lagi tah aku pun cam dah lupa.

Memang saat tu la paling bahagia ngan kengkawan.

Meh la layan lagu ni...

sob..sob..sob..aku sedey nih wei....


Lirik Lagu Sahabat Sejati - UNIC

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi



BERKUMPUL 03 march 2012

Kisah minggu lepas aku baru nak hapdet minggu ni.

Hahaha takpe kan.??

Sebab minggu lepas memang macam kesebukan.

Ni baru nak dapat hapdet blog.

Sabtu lepas rumah mak ayah aku ade wat majlis sikit.

Majlis bacaan Yasin.

So, adik beradik pun berkumpol la.

Malah anak buah yang ramai pun tak terlepas jugak berkumpul sebegitu ramai.

Tapi kakak aku yang ke-2 tu tak dapat nak balik.

Atas alasan anak die ade tuisyen. Mentang2 lah dajah 6 kan.

Ermmm takpelah nak wat caner kan.

Bak kate abg aku yang ke-6 tuh,

" Kalo tak tuisyen 1 hari pun lom tentu ley 50A upsr"

Jahat tak ayat cam tu???

Hahaha zalim kan ayat cam tuh!!!

Yer lah 1 hari je pon, bukan senang nak berkumpul adik beradik ni.

Sorang kat utara, selatan, timur, barat.

Haaaa kalo raya pun lom tentu nak dapat berkumpol cam tu gak.

Sebab dorang raya kan ikut turn.

Mestilah tak sama kan?

Aku jer raya memang tak ikut turn takat tahun nih..

Tak tau lah kalau akan datang kena ikut turn gakss hahaha(sila jangan kata gediks)


k mari lah layan gambar yang tak seberapa nih..

Yang macam tah pape tah...

Sebab bukan aku yang pegang kamera masa nih..


Sebab aku memang kesibukan dengan hal temeh-temeh.


NurYaqiera yang tunjuk rajin
Bagus anak-anak buahku rajin belaka kan!!!





Gotong royong org kampung ^_^






Sila jangan puji okeh!!! Makcik poyo tunjuk bizi nih





Tukang Masak okey mak kepada Nur Yaqiera (macam adik kakak kan?)






My Emak yang caring n take care..Love u makkkk





Pakcik menang mutu hahaha...




My Ayah bersama cucu yang poyo nak begamba dengan kamera.





 Begitulah gambar2 yang terkeluar carta minggu lepas...

Banyak lagik tapi tak kan nak upload sampai penuh pulak kan..


Okey itu ajer....


Tq untuk yang sudi menjenguk ^_^


Segmen Bloglist Sii Nurul

Syarat untuk menyertai segmen ini adalah : 1. Hanya perlu Follow Blog Sii Nurul. 2. LIKE facebook page dan Subscribe youtube...