TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Rabu, 9 Mei 2012

100Tahun Nestle

Kalau sebut je Nestle mesti korang sebut Milo.  Milo adalah salah satu produk keluaran Nestle. Banyak lagi lah.  Nestle dah bersama dengan kita selama 100 Tahun.  Wowww lama gile kan??

Aku juga adalah penggemar Milo.  Hehehe...

Kalo korang penggemar Milo cam aku.  Atau yang bersangkut paut dengan Nestle gaks meh share kat sini nestle100years


Ape tunggu lagi cepat klik dan kongsi.


Hoki Malaysia Vs India

 

Buat pengetahuan korang esok 10 Mei 2012 (Khamis) ada game hoki.  Malaysia vs India.  Dijadualkan jam 5.00petang di Stadium Tun Fatimah, Bukit Serindit, Melaka.  Tapi aku tak tau la pulak ini final ke semifinal ke.  Aku pun dapat inform dari rakan kat Fb.  

Aku memang tak penah lagi tengok live orang main hoki ni.  Selalu tengok kat tv jer.  Tu pun kat Berita Sukan tv3.  Muaahahahaha.  Sebab aku tak berminat sangat kalo nak dibandingkan dengan Bola sepak.  Sebab dah dekatkan, rasa-rasa macam nak pegi je tengok.  Tapi tak tau lagi camana kan.  Start kul 5.00petang.  Harus lah masa tu aku baru habis time kerja.  

Kat Fb akak ipa ajak pegi tengok.  Abang aku mesti on jer sebab die pun ade game bola sepak kat stadium tu jugak.  Mentang-mentang Malaysia lawan, sumer nak berkobar-kobar la sokong.  Camner aku nak buat pun tak tau lah.  Kalo lambat sampai kompom parkir penuh punyer.  

Sesapa yang dok area Melaka ni, pakat-pakat kita pi tengok Hoki jom.  Kalo korang sampai dulu tolong save kan parkir untuk cikfi sekalik eh.  Hahahaha.  Ade ke yang sudi nak tolong?? Ngehhh ngehh,,,.

Rakyat Malaysia yang lain tu jangan lupa doakan Malaysia menang yo..  

Hakikatnyer aku pun tak tau dapat pergi ke tak.  Macam nak minta balik awal jer esok.  Aishhh boleh ker tak en.Boss??  Semangat Malaysia ni..  Doakan jugak aku boleh balik awal esok yer kengkawan.


Okey laa....... Byee....















SUAMI ISTERI

 
 
 
 
Sepasang suami isteri yang sudah tua nak tidur. masing-masing mendiamkan diri. Tidak lama kemudian si isteri bertanya:

Isteri: Dulu masa muda sbelum tidur abang selalu pegang tangan saya.
Suami yang sedang mengantuk selamba memegang tangan isteri.
Isteri: Dulu lepas pegang tangan abang cium saya.
Suami pun selamba saja sambil jarinya ke mulutnya dan memberi jarinya ke bibir isterinya.
Isteri: Pastu abang selalu gigit2 leher saya.

Suami bangun dgn marah, melemparkan selimut, dan pergi.

Isteri: Nak kemana tu bang?
Suami: Nak ambil gigi aku lah....!!
 
Copy by likepunyer

Apakah Cerita Perodua Anda?

  http://4.bp.blogspot.com/-q3HG0DXd0BI/T6d_-s_eKRI/AAAAAAAAgF0/aWiLyKaj7fA/s1600/pero.bmp

 Saya nak berkongsi juga dengan korang pasal perodua.  Perodua adalah Syarikat pengeluaran kenderaan.  Memang tak dinafikan lagi Perodua ni sangat top dalam negara kita.  Pergi je memana mesti terpampang Lagi Power Lagi Best.  Walau di Highway sekali pun mesti ada banner tulis cam tu.  Pamos sangat ko ni perodua.
Banyak pilihan untuk korang pilih.  So kalo gase nak pilih klik kat sini http://www.perodua.com.my/ourcars/all 


Bagi sesiapa yang nak berkongsi cerita pasal Perodua korang boleh share kat SINI.  Tak kira lah kenderaan korang tu beso ke kecik ke kan.  Janji ada cop Perodua tu dah cukup.  So korang boleh share kan cerita korang tu, sebelum tu korang kena lah klik kat link ni www.peroduastory.com.my untuk submit. 


Bukan saya nak cakap Jenama lain tak bagus.  Cuma bagi saya dan saya menggunakan kenderaan cop Perodua haruslah kata kan Perodua the best.  

Kat bawah ni saya share kan pendapat dan pengalaman saya sepanjang menggunakan kenderaan Cop Perodua.  Kau hado??? Kalo hado meh share....







Kelajuan Minimum


 




Cikfida pelanggan Perodua. 

Sebelum ni ayah saya menggunakan kancil 850.  Memang jimat dari segi petrol.  Jadi lepas dah bertahun menggunakan kancil tu.  Saya terbekenan dekat Viva pulak.  Pastu ada juga bertanya dekat rakan-rakan yang guna Viva.  Majoriti kata petrol sangat jimat.  Lepas tu mudah pulak nak celok kesana sini.  Maklumlah Viva kan kecil.  Walau ianya kecil tapi sangat lah laju.

Kini saya menggunakan
Viva Elite Auto 1.0 berwarna hitam.  Sepanjang saya menggunakannya memang tak ada masalah pun. Paling jauh saya memandu Viva ni sampai ke Kedah.  Petrol memang jimat sangat. Full tank dalam Rm60 dari Melaka sehingga Sungai Perak baru betul-betul E.  Sepanjang jalan menggunakan air cond.

Kalau nak service boleh pergi je dekat pusat service perodua.  Murah, pantas dan mesra pelanggan. 

Itu jelah nak dikongsi.  Tapi Perodua memang the best.

Tq Perodua...

Si cantik jelita saya ( Viva )



jom balik kampung...








~SILA JANGAN KATAKAN SAYA RIAK!!!~




Wordless Wednesday #5

Me And Daddy Support

Chelsea

Muhammad Faris Hazim

MELAKA RIVER CRUISE

Dah survey kemana untuk cuti sekolah hujung tahun ni ke belum ? Untuk korang yang datang nak melawat Melaka boleh lah survey dar...