TABUNG EMAS

Halaman

MAI JENGUK

FOLLOWER

Sabtu, 28 Januari 2012

WAJIB BACA!!

Selamat Malam kengkawan..

Ade cite baek punyerrr..

Korang baca tau...

Cam ni kisah nyer...

1



2



3



Assalammualaikum..


Kantoi Yang Paling malu ...
Aku baru kahwin & duduk dgn bini aku
berdua. Aku ni ada tabiat suka mkn telur
rebus. Tak tau la kenapa, sedap agaknya.
Sejak aku kahwin , tabiat tu kurang sikit
sebab bini aku masak sedap2 tapi dah
lame jugak lah aku tak pekena telur rebus
ni. So, ceritanya bulan lepas balik dari
kerja, kereta aku rosak, aku call bini aku
dan cakap aku balik lambat sebab kena
menapak.... Sebab lapar sgt , otw tu, aku
singgah kedai makan , ada telur rebus !
apelagi , aku makan nasi dengan telur
rebus lah dan order lagi buat ratah.
Sebelum balik aku bungkus lak, wat
makan smbil berjalan balik. kenyang yg
amat, maklumlah balas dendam sebab
lama tak makan. Buka je pintu rumah,
bini aku ckp "abg, ada 'surprise'.." smbil
sengih2 dia tutup mata aku and ikat
dengan kain hitam and pimpin aku ke
meja makan. Aku pun duduk, dia siap
pesan jgn try2 nk buka ikatan. Aku nak gi
toilet sebab perut start buat hal, tp
malas nak spoilkan 'surprise' bini. Aku
pun tahan je le dulu . Tetiba telefon bini
aku berbunyi, dia angkat dan pergi jauh
dari meja. Aku agak jelah , sampai ke
dapur rasanya dia pergi. 'Peluang ni !',
aku pun kentut sebab dah dari tadi aku
tahan . bau boleh tahan sebab makan
banyak telur . ok, lagi sekali.. aku pun
angkat sebelah punggung dan lepas lagi
satu das! PRUTT! bau memang tak
hingat, aku pun tak tahan.. lama plak bini
aku ni, aku tak sabar nak tahu surprise
dia. Aku rasa nak kentut lagi.. aku bangun,
tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau
macam bangkai.. dekat 2,3minit baru bau
hilang.. Pastu bini aku datang & mintak
maaf sebab lmbt, dia pun jerit
'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!'
Lupa pulak hari ni bday aku, dia suh aku
buka kain pnutup mata, aku buka.. mulut
aku terus melopong.. ALAMAK!!! aku
tengok merah padam muke bapak dan
mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk
keliling meja makan. Bos dan jiran
sebelah rumah aku pun ade?! Aku nak
cover malu, aku pi la tanya bapak mertua
aku, 'dah lama ke pak smpai?' Slamber je
bapak mertua aku jawab , '"dah lama,
sbelum kentut pertama lagi!!"
hahahaha.....so funy....
-copy dari kawan kat Fb-
 
 
Ape perasaan korang kalo terjadik kat korang???
 
 

BEZANYA KITA

Cerita minggu lepas aku baru nak hapdet minggu nih..

Korang kesah ke?

Ouh tidak kan??

Minggu lepas kan aku dah bercuti manjang sempena Cny kan kan kan..

Masa itu ada wedding kawan masa study dulu..

Oh tidakk beliau sudah kawen...
Yang menjadi beza skang ouhh.. 

saya membujang lagikkk..

InsyaAllah sampai suatu masa aku jua pun akan begitu kan..
Doakan yang terbaik ye kengkawan untuk aku.


Bila orang tanya pi mana..
Mesti aku jawab dengan bangga dan gagah perkasa macam ni
" Nak pegi umah kawan, die kawen hari nih"

Oh dengan balasan orang tu jawab : Asikk pi umah kawan kawen jer, awak ni bile pulak???

Ceh nampak tua sangat dah ke aku nih??

Wat kawan-kawan yang dah kawan, dah dapat baby, dah bertunang, dan akan bertunang & kawen

Tahniah okey...

Semoga kekal hingga hujung nyawa & akhirat kelak...


So layan gambar nih...
Suke sangat tema macam nih..


Ni lah Tema pelamin dorang... Comey habesss pelamin dier..


Suke gambar ni ada pari-pari n para-para


Siap bergaun lagik pari-pari tuha.


Sila abaikan kaki yang terrrr...........

Tahniah kawan...





Ini diaa pengantin..... Tak sempat nak amik gambar bersama suami dia sekali sebab nak cepat..

So tahniah okey..



Bye

Khamis, 26 Januari 2012

Aku suka


Gambar kat atas nih ala-ala lukisan dak dajah 1 kan?

Hee siyes tak kretip lagi nak lukih-lukih nih.

Tapi tetibe nak rajin lukis orang lidi nih..


Teringat kembali zaman muda kecik molek dulo tuha.

Main kawen-kawen ngan jiran-jiran.

Cucuk munge hidup kat celah tinge haha..

Hai laa lawakk...

Motip??

Saya suke bile tengok awak bahagia...

Bahagia dan terus bahagia...

Mungeee mungeee cinteeee

Kerana kau

Salam dan selamat pagi.
Lama aku dah tak hapdet blog nih.
Memang bizi body sampai tak terhapdet.
Lepas tu disambung pulak dengan cuti CNY.
Sepanjang cuti aku berada kat kampung melayan kerenah anak-anak buah.

Memang best gile bile ada anak buah yang dah cerdik merdik ni oi.
Kalau dorang tuh dengar cakap aku memang selamat.
Kalau yang dok lawan cakap aku tu pulak ha lagi kau selamat.
Aku sebagai Makcu yang terbongsu yang tak kawen lagi yang memang akan melayan korang yang bernama anak buah macam korang.


Kat rumah aku tu ade 2 ekor arnab.
Sekor jantan (Puteh) dan sekor lagi betine (Yaya)
Agak lawak tak nama Yaya tuh??
Nak tau kenapa nama Yaya??
Sebab pengaruh cite Boboiboy.

Bangun je pagi dengan tak basuh muke lagi terus hadap Arnab,
Pepagi jugak aku dok jerit macam orang gile,
Dengan Ibu die memang lagi tak makan saman,
Aku pun amik alih tugas lah,
Suruh mandi bagai pun susah.

Ade sekali tu tetibe terlepas sekor arnab tu pulak,
Puas nak menangkap pulak,
Ade ke patut die nak wat bulu arnab tu jadik pacak,
Sakit je hati aku tengok,

Kalau arnab tu mati pun aku gase die mati kekenyangan,
Jap-jap dorang anta bagi kangkung,
Habes je cecepat pi topup balik kangkung tuh,
Sampai makan tengahari pun nak kena jerit masuk rumah makan,

Bila malam pulak dok bodek aku mintak main game,
Game kat laptop aku lah, kat mana lagi,
Kat henpon tak dapek lah nak nolong,
siap gaduh-gaduh amik turn,
Yang mana dengar cakap aku dapat lah men game lame sikit.
Yang kureng dengar cakap aku dapat men sikit je la.

Tapi happy bila anak buah ada.
Sebab tak sunyi cam selalu.
Boleh menyakat dorang memalam.



K tu je nak cite...

Khamis, 19 Januari 2012

Aku Mahu.............



Petang-petang macam ni lah aku nak tacing weii...


Tadi dapat call dari Balan..

Die mintak No.Ic Mak Ayah dan Aku..

So aku pun send lah nombor2 penting tersebut kat dia...

Lepas tu niha tadi dia kol lagi..

Balan : Petang ini Makcu balik kampung pickup ayah n mak yer..

Aku : Yer dah kenape pulak?

Balan : Esok ayah nak renew pasport antarabangsa dia, mak pulaks nak kena wat pasport antarabgsa yg baru, tadi mak dah amik report kat balai sebab pasport hilang itu. Lepas tu Petang dalam 4sengah kureng sikit nak bawak dorang injection (aku pun tak hengat ape nama tah). Nanti datang rumah dulu nak pergi sekali ngan Kak yang. Jangan pulak kor amik petang besok sudah ler. (gelak sikit + siyes)

Aku : Okey petang ni makcu pickup ayah n emak.  

Balan : Okey itu jer.

Aku : k..bai..


***************************************tamat

Yang jadik aku tacing skang nih,  acaner aku nak kecek same tuan boss???

Adeii seharus-harus lah esok aku nak kena bawakan??  Ye tidak??

Tak pulak aku nak half day??
(dalam hati : takkan tak ramai kat tempat orang wat pasport antarabangsa tuh?)
Acaner ni??

CUTI???
CUTI????


Kalo coti agak melampau pulak aku kan?
Macam aku yang gaye CNY..

Tak ke peliks namanyer?
Terang-terang lagi bersuluh cuti sampai selasa..

Lemak kau ni ...


Ceh dilemaaa lagiikkk...
Acaner nih..........@#^*%$$

Segmen Desktop Pilihanku bersama PM

Sila klik untuk join


Kenapa Cikfi letak gambar??

Setiap kali On je Pc nih mesti ingat Mak dan Ayah kat kampung.

Sambil baca doa Ibu Bapa tersebut.

Ibarat dorang ada sentiasa kat sebelah ni.

Supaya tidak melupakan dorang yang dah membesokan Cikfi.

So tu aje nak kongsi..


Semoga berjaya.

Tag!!


Rabu, 18 Januari 2012

RINGKAS



Waktu2 macam gini mesti tengah ramai blogwalking kan?

Tadi Cikfi blogwalk mane2 yang datang jenguk.

Dan ada menjoin segmen2 menarik.

Ingatkan nak blogwalking time macam gini.

Tapi mata ini dah layu sesangat.

Mintak nak belaian kasih sayang.

Terpaksa batalkan niat nak berblogwalking malam ini.

So kepada reader sekelian ..

Selamat berblogwalking yer..
(Esok kalau ada masa lebey Cikfi blogwalking juagk jugak)

Hati-hati dan Selamat malam..


K bai.....

SAYA PENULIS BEBAS DAN SAYA RASA HEBAT by CIK NURFERL

Klik Banner




*Ini blog saya dan saya bebas untuk menulis *
*Menulis disini tidak bermakna mahu menjatuhkan orang lain*
*Mencari ilmu serta belajar berteknologi*
*Saya rasa saya hebat(tak sehebat cik nurferl ini) sebab saya berani mencuba berblog*

Sekian itu sahaja.

Ops terlupaa plaks nak mengTAG!!!




Tarikh Tutup : 15 Feb 2012

pikalurve 2nd GIVEAWAY

Terima kasih pada tuan punya blog yang rajin wat contest sebegini,

oleh yang demikian CikFi nak mengjoin contest ini.

Yang membaca pun boleh join jugak.

Kalau ada rezeki boleh dapat hadiah menarik-narikkan.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Penduduk di MALAYSIA sahaja dan seorang blogger.
2. Follow blog Syafiqah Hashim.
3. Wajib LIKE page Pikalurve  (sponsor hadiah).
4. Buat entry khas bertajuk pikalurve 2nd giveaway.
5. Hantarkan link entry di comment pikalurve-2nd-giveaway.
6. Letak banner PIKALURVE GIvEAWAY di side bar blog anda.




Tarikh Penyertaan
25 DECEMBER 2011 - 25 JANUARY 2012

Segmen : Jom blogwalking!

Hai...Hai...Hai...


Tak tahu lah segmen ke berapa aku dah join..

So ini aku nak jugak join lagik...

Jom...Jom..Jom..Join.

Klik Banner 




Good Luck pada yang join jugak =)

Segmen : Jom Tambah Follower !

Jom reramai join contest ini....





Choreograph your own lion dance and send them off to dance for your friends!#MbbCNY

Choreograph your own lion dance and send them off to dance for your friends!#MbbCNY

Mega Giveaway By Cik Bunny

Masa blogwalking tadi CikFi tertarik ngan contest ini


So sesiapa yang berminat ley jugak join contest ini.

Marilah kita sesama klik kat banner ini


Peraturan-peraturan untuk join contest ni korang ley klik kat sini Terma & Syarat Untuk Join.


Tarikh tutup untuk join : 31 Jan 2012


Sesapa sudi nak join jom join...

Semoga berjaya...

Selasa, 17 Januari 2012

Contest Blog Paling Kemas by Aimi






Cikfi dah kembali..  jeng Jeng Jeng.

Kengkawan jom join contest Contest Blog Paling kemas.

Mana tahu kalau ada rezeki diantara korang ley menang pulak.

Hadianya misteri hadiah klik sini.


Sesapa yang nak join klik je kat banner nih 



Tarikh tutup : 20 . 03 . 2012



Semoga berjaya ...

PERHATIAN!!!!



Sekian =)

Sabtu, 14 Januari 2012

KORANG JAWAB BOLEH??

Samat malam semua.

Untuk hari ini,  aku baru nak hapdet blog.

Ini hari aku agak kesibukkan,  nak cite pun lum tibe masa lagi.

Mata dah layu jer nak type entry niha.


Tetiba nak tanya korang semua.

Tolong jawab boleh tak??

Jawab gak ae kalo sesapa yang dah singgah dan baca entry ni,

harap korang komen 1 2 pon jadiklah.

Aku mulakan soalan :

Korang ada lesen memandu??

Korang ada lesen kelas apa?

Suka tak memandu?

Apa perasaan bila korang memandu sensorang? (mana2 korang g lah)

Kenderaan paling beso korang memandu?

Pengalaman pertama kali tekan pedal minyak (motor / kereta )?


Okey tu aje nak tanya...



Sape rasa sudi nak kongsi key...


Gud nite =)

Jumaat, 13 Januari 2012

Zaman Sekolah 2 (KETUK KETAMPI)

Assalammualaikum semua??

Haa baik korang jawab!!

Kalo tak jawab dose =)

Daripada entry ini bersawang,  so aku nak hapdet lah sesikitkan.  Kang orang kata, dulo tergedik-gedik nak berblog,  bila dah ada blog terketaq-ketaq nak type plaks.  Tapi hade aku kesah??? Ceh sikit pun tade aku kesah wokeyyy!! (Jangan ade tergase terhati tu plaks weii..)

Pengalaman aku masa sekolah memang sampai beranak pinak wajib aku ingat,  melainkan kalo aku hilang ingatan okeyy.  Silap-silap bila aku dah kawen (gatai wei) pastu hader anak,  anak aku dah beso sesikit dan dah ley faham ape aku cakap,  harus mak cite kat ko nak.  (Berangan tak sudah)

Aku nak mula dari mana pun aku tak tau,  sebab dah terketaq-ketaq nak type ni.  Keh macam inilah,  Masa aku form 3, aku dok kelas 3 Ibnu Sina so lagi 1 kelas adalah 3 Ibnu Khaldun.  Kelas kitorang ni sebelah menyebelah aje pun.  Tapi kelas 3IS ni kategori kelas A jugaklah.  Tapi bagi aku bese je pon.  Tade beza, sama je kot.  Guru kelas kitorang ni pulak memang Ustz paling garang kat sekolah tu.  Asal ko sebut je nama dia,  ha sumer kenai dah.  Walaupun dia rendah-rendah cili api wei.  

Tapi aku tak mau lah cite pasal Ustz itu.  Ni aku nak cite pasal aku dan rerakan yang lain kene ketuk ketampi.  Kitorang ini amik subjek Bahasa Arab Komunikasi  (BAK).  Yang mengajo kitorang ni Ust. Wan.  Ust yang same macam aku cite kat sini.  Setiap hari mesti ada homework dia bagi kat kitorang buat.  Seolah-olah macam kitorang tade home work lain pulakkan.  Dia akan periksa sorang-sorang atau akan tukar buku atau keluar kat depan tulis kat papan hitam wokeyy.  Setiap kali ko salah jawapan,  haaa ko berdiri kat belakang kelas ko ketuk ketampi.  Tapi aku dah tak hengat berapa kali kena ketuk.

Mana yang terselamat,  memang selamat tak kena ketuk ketampi.  Kalau ade ujian pun macam gitu jugak.  Mana yang salah kor berdiri kat belakang sambil kira pegang telinga ketuk ketampi.  Pernah wei kena ketuk ketampi sampai ratus-ratus gak lah.  Kalo tak caya ley tanya kucai walaupon kitorang tak sama kelas, tapi denda memang sama.

Ada 1 hari tu memang agaknyer Ust tu dah hangin ramai yang salah kot,  pergh reramai ketuk ketampi kat blakang kelas.  Kejang kaki ni.  Dah tu pulak kelas kitorang tu tingkat atas.  Masa nak balik kelas,  Ya Allah punyelah seksa gile.  Rasa menages kot time tuh,  nak pijak tangga tuh.  Pelan-pelan je jalan dengan bawak buku + beg lagi.  Bila dah sampai asrama pulak,  lagi pulak nak naik tingkat 3.  Halamakkk aii berapa kali amik port rehat wei.

Sampai je bilik terus kebabom kat tilam.  Sakit gile kaki ini.  Tapi itu sumer pengajaran + pengalaman.  Sekarang ini ado ke macam tu??  Kalo ado pon mesti mak bapak datang report sana sini kan??  Tapi aku balik rumah ngadu jugak kat mak ayah aku.  Tapi dorang ini pulak jenis kisah pulak kan.  Jadi dorang cakap je bagus lah tu,  bagi lagi cepat pandai + ingat.  Hahaha baek aku tak payah cite kan??

Tapi Ust. Wan lah the best bagi kitorang.  Walau dia garang macamana sekali pun,  rotan sana sini.  We allz sayang gile kat dia.  Siyes memang Ust yang itu aku gase paling best dari aku form 1 sampai form 5.  Memang aku minat gile subjek tuh,  dah puas aku cuba tapi tak boleh gak.  

Pengalaman itu mengajar eerti kehidupan wei..
Korang hadoo kena macam itu masa sekolah??  Meh kongsi, mungkin korang lagi teruk dari aku kena kan.  Heheh...


K lah bai...
Maaf tak ada kaitan dengan yang masih hidup atau sewaktu dengannya.

Khamis, 12 Januari 2012

#ChurpChurp is microblogging. Have a say on a brand u love in 140 characters.

#ChurpChurp is microblogging. Have a say on a brand u love in 140 characters.

Zaman Sekolah 1

Tah tetibe pulak sebelum aku tidur malam semalam teringat kisah zaman sekolah dulu.  Rindu pulak rasa 
macam nak sekolah semula.  Masa sekolah dulu aku lah budak paling kuat monteng sekolah.  Asal cuti sabtu 
ahad je mesti terlajak sampai isnin ke selasa ke.  Sasaran ayah aku lah,  nak kena write letter kat Guru Kelas 
bagai.  

Ini aku nak cerita kisah aku kat Sek Men.  Masa aku masuk Form 1, wah meriah rase sebab nak duduk asrama,  sapa tak suka kan kalau duduk asrama.  Sebab boleh dapat ramai kengkawan.  Sebab tak pikir pun pasal kena buli bagai ini.  Tapi mak dan ayah aku serta kakak / abang aku memang risau takut aku dibuli macam yang keluar kat tv tuh.  


Masa dapat tawaran duduk asrama,  kemain meloncat lagi gumbira katakan.  Wah siapkan list nak beli barang-barang nak duk asrama.  Paling tak tahan bila rasa tak sabar nak pakai baju sekolah baru kain wane biru. Tudung wane putih.  Kasut pun putih, stoking pun kena putih juga.  Beg sekolah aku masa itu,  aku pun dah tak hinggat kaler ape.  


 Masa pendaftaran ramai sangat nampak kawan-kawan baru nak daftar.  Ada juga muka eksen,  muka 
senyum.  Dah daftar siap semua kena pergi dengar ceramah kat dewan.  Tak tau lah ceramah mende tah,  aku  pun dah tak ingat.  Pastu balik asrama letak barang-barang bagai. Ada juga senior datang tolong, camner nak lipat, susun baju dalam loker.(nampak okey je senior ni).  Dah lepas selesai semua itu,  mak dan ayah aku pun kena lah balik rumah.  Mana nak boleh tunggu sampai malam kan.  Masa itu lah kesedihan terukir kat wajah den.  


Muka nak sedey bersama air hujan menitis-nitis kat pipi den oi.  Harus aku sedey, tak penah berpisah dan
berdikari sendiri dari mak ayah.  Teresak-esak aku nangis.  Sampaikan nak makan pun aku boleh melalak 
depan nasi.  Sedey tengok nasi + lauk ikan sembilang sambal kalau tak silap aku masa tu.  Pilu gile 
sebenarnya aku tak telan ikan itu.  Sebab ikan itu aku rasa macam tanah.  Memang menitik-nitik air mata. (Aku bukan orang bandar pun, orang kampung je pun cuma selera ikan itu tak ada).  


Hampir setiap malam bila naik katil je aku bantai melaka teresak-esak.  Tapi aku kaber la takut senior bawah 
katil aku dengar. ( Katil 2 tingkat ).  Setiap pagi nak kena bangun awal sebab nak mandi.  Nak tau sebab 
apa??  Sebab kekurangan air,  tu pasal kitorang form 1 ni bangun awal dalam 4.00 pagi dah terpacak dalam 
toilet.  Haa kau mampu?? Lepas dah mandi baru kitorang kejut senior yang lain mandi.  Sebab senior diorang 
mandi lewat sikit.  Biasalah form 1 katakan,  memang serba serbi lembab bin lambat lah.  

Lepas dah mandi ada yang sambung tidur dan ada yang terus pergi surau.  Duduk dekat surau sebab takut terlepas solat jemaah subuh.( Kalau tak solat jemaah, nanti kena denda wokeyy). So ramai lah budak form 1 duduk kat surau itu tunggu masuk waktu subuh.(Setiap waktu memang kena jemaah kecuali zuhur).  Lepas dah siap sumer kena turun buat tugas kawasan.( Setiap bilik wajib buat). Kena bersih kawasan asramalah katakan, bagi mengelakkan kekotoran.  Lepas dah siap tugas kawasan bagai, sumer kena beratur nak pi makan pagi pulak.  Masa itu, haa sayu weii mato den.  Kena pulak kalau time makan roti jer.  Hadoiii sayu hati nak mak.  Teresak jap kat situ.

 Hampir setiap hari menghitung hari nak balik rumah/kampung.  Hari jumaat hari yang dinantikan weii..  Hari jumaat itu kalau Ust & Ustz mengajar pun kepala dah ke kampung.  Terbayang makanan kat gumah.  Hahahaha osah lawak eh. 

Tu masa aku form 1 sampai form 4 lah gase macam tu.  Haa dah masuk form 5 taring pun keluar lah.  Time itu dok kutuk sana sini pasal senior lepas pulak.  Sebab aku dan sebatch aku masa form 4 memang teruk kena tiau ngan form 5.  Itu ini tak kena dengan kitorang.  Siyes memang menyampah giles. ( Junior bawah aku dulu pun mesti ada gasa macam aku gasa jugak kan) hahaha..

Tapi masa kitorang dah form 5, sekejap aje taring tu keluar.  Pastu kena simpan semula.  Sebab kitorang tak ley nak campur budak junior.  Budak form 5 kena duduk 2 bilik.  Tak boleh nak campur dengan budak junior.  Woii ati mak panas wei,  sudah pulak kena duk sebelah bilik warden.  Haremm apa pon tak boleh.  Diorang kat atas meriah sangat sebab form 5 tak duduk sebilik ngan dorang.  

Tapi ada baik jugak warden buat macam itu, mungkin nak rapatkan silaturrahim budak-budak form 5.  Hahaha.  Suruh stadi sesama siang malam pagi petang kan.  Kalau memekak senang warden nak datang jenguk sambil bagi cubitan manje yang tinggal kesan. Hampeh..

Bila datangnya bulan ramadhan, haa masa itulah nak tengok gamai yang gastrick, datang bulan bagai.   Hoh memang nak mencabar kalau dorang sedut air kosong je pun.  Tapi bila aku teringat kembali best pulak kenangan masa sekolah ini.  Macam-macam ragam pelajar-pelajar buat.  Mende yang dilarang , mende itu lah pelajar nak buat. Ini perkara biasa pelajar buat wei bawa henset (walau 3310 masa tu dah bangga wei ado nset), tak pakai lencana, ponteng kelas, tak boleh dating, tak boleh kapel, kantoi surat cinta, buku cinta, bawa novel, tak pakai stokin, tak pergi prep, tak pergi qiraati.  Memacam lah lagi.

Kelas qiraati kitorang hari ahad lepas isyak dalam 8 mlm lebey lah mcm tu. Kebetulan ahad tu semua budak baru balik dari kampung,  cuti hujung minggukan.  Jadi budak form 5 + aku juga lah time tu monteng. Hahaha, berapa kerat jer yang pergi, dah tu kitorang turun selamba gi prep.  Memang dah tau ramai tak pergi.  Tetibe kitorang nampak kelibat Ust. Wan bawa rotan die nak ke surau lelaki.(tempat qiraati kitorang).  Hui bederau jantung, mengelupur semua lari nyorok.  Nyorok jelah dediam, bersepah-sepah nyorok.  Dah lah panas pulak + macam sardin lagi pergh..  Sekali dengar Ust. Wan tu menjerit panggil form 5 pompuan kuar kat dataran pompuan.  Sume diam! terkedu wei.  Ust. Wan mula mengira pulak,  sorang tak keluar.


Last-last takuit nyer pasal,  kitorang kuar reramai.(Mana yang gi tu selamatlah). Dia bebel pung pang pung pang.  Sumer diam, macam malaikat lalu.  Aku tak ingat pulak kena rotan ke tidak.  Pastu Ust. Wan suruh amik kerusi sorang satu bawa kat dataran ni.  So kitorang hamiklah kerusi memasing.  Susun kerusi tu cecantik wei.  Ust. Wan cakap awok bediri atas kerusi ni sampai habes prep(nada kecek qelate).  Pergh kejung kaki wei,  nak tahan malu ngan junior lagi, dengan budak laki lalu lalang lagi.  Tapi dalam golap mana dorang kenai kan.  So berdiri kitorang sampai habes prep dalam 10.45 malam.(bunyik loceng habis preplah).  Masa itu memasing salah memasing asal tak g qiraati.  Sepekat reramai takmo g, akibatnya reramailah kena denda.


Tapi zaman macam itulah jadi kenangan kembali wei.  Takat nilah aku berkisah.  Sebenarnya banyak lagi kisah, tapi tak terdaya nak type dah.  Kang korang muak pulak nak membaca. K selamat maju jaya. 



Bye....

Rabu, 11 Januari 2012

Faizal Tahir Ucap Selamat Malam

Dikesempatan ini CikFi nak wish

Selamat Malam Kat Semua Yang sedang berblogger.

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku

Lirik  Selamat Malam -  Faizal Tahir


Selasa, 10 Januari 2012

kecewa

semangat dah hilang



maun tido..



sebab selangor dah jaring gol 1..




negeri sembilan masih telor - 0





jom tido

JOM

Jom kemas meja,

Sapu lantai,

Buang sampah,

Simpan file yang tak berkenaan,

Angkat tangan dongak ke lampu,

Tarik nafas dalam-dalam,

Buka mata luas-luas,

Pakai stokin (sape yg suke buka stokin)

Touchup muka sikit jangan kasi minyak2,

Bagi senyuman menawan kat rakan sebelah,

Buat gossip ngan rakan sebelah,

On9 fb, twitter, blog, my space, friendster, tagged, ym (yg berkaitan dgn beliau)

Pastikan kunci rumah, kunci kereta ada dalam simpanan, (dan sewaktu dengannya)



Tepat Jam 5.00 p.m


Sila logout segala bagai di pc / shutdown,

Angkat punggung sambil berdiri haha,

Susun kerusi semula,

Ready to punch card,


Ape nak tunggu lagikan??


Jom Balikkkk Rumahh laaa oiii..


K... Bai....




p/s : ada tak kategori diatas tersenarai dalam jadual harian anda di tempat kerja???

Contest My Bestfriends Forever By : Cik Ayu

Hai hai hai hai ...

Cikfi di Tag oleh CikSiput (Thank You Cik siput oi)

Nak tau apa yang beliau tag??

Korang klik banner kat bawah ini 


So kalau korang nak join kena lah patuhi syarat-syarat sebegini :



Oleh yang demikian Cikfi nak juga mempertaruhkan gambar dibawah ini



Gambar ini mungkin bersesuaian ngan contest :


Ini masa kitorang sem 1 (hingusan lagi) kalau tak silap,

Masa itu ada lawatan ke Adtec Shah Alam,

Tengah-tengan round the board kitorang snap pic ini,

Memang banyak kenangan dengan diorang ini,

Mana-mana je pergi mesti ber4 (melainkan masuk jamban lah)

Kalau korang nak tau aku sayang giless kat korang (kawan-kawan yang len pun aku sayang gaks)

Harap hubungan kita bukan takat sini sahaja, 

Mudahan hingga ke Syurga..amin...

Dorang ni tak de berblog macam aku pon..

Cuma ada Fb aje.


-
-

Disebabkan kena tag kepada rakan yang lain ( sesapa pun leh join )

Cikfi nak mengTAG



K..selesai sudah =)

TAK RASA LAGI

Tengahhari semua??

Baru skang nak update!!

Toink..

09/01/2012 - Tidur seawal yang mampu, sebab mata memang tak tahan. Anggaran dalam koi 10.30malam. 

Aku men sms 1.2..3 mesej aku terus lelap.Sebelum lelap aku dah remind tepon nak bangkit esoknya seawai

6.15 pagi. Pastu krohh..kroh....zzzzZZ.. 

10/01/2012 -  Tepon bunyikk, aku celik mata off remind tu, pikiaq tido lagi 5minute cm gituh. 

Ha boleh camtu kan!! Hehe memang selalu macam tu, bukan pagi tadik jer. 6.20 pagi tepon berdering cam ni 

"Mencintai aku dengan seadanya, Mencintai aku bukan kerana rupa, Dalam waktu sedu, Dalam waktu hiba, Ku harapkan dia rela " .  

Haaa terbeliaq mata aku tengok nama terpapar. Poit poyo seh!! En.Ab calling?? 

So jawab ngan harapan haha nak lelap semula.  En.Ab cakap, udah-udah le tu tidoq, bawak2 le bangun.
Tak ke potong stim namanya tu!!.  Dan-dan aku kata, awai lagi kot.  

So dia kata, pi bangun, mandi, subuh dulu siap pastu kita pi sapan (sarapan). Haa tak ke aku riang?? Free ke

pakcik oit?? Haa free mende bayooo ler... Okeh aku bangun.
    Tak la lama sangat aku bersiap kot. Sat-sat dia kol tanya dah siap belum, dah gerak belum? 
    Aish ko ingat macam ko ke, senang je sume men sarung!!. 
    Tung tang tung tang kol 7.15 pagi gak aku kuar rumah.  Tuppp, jem plaksss. 
    Sebab laluan aku tu memang ada sebuah sek.men. Mana tak jem pepagi kan??. 

    Aku mesej boleh plaks dia xmo balaskan. tapi dah agak sebab dia hangin. 
    Haha aku agak kelewatan.  Sampai je, aku tengok dia berdiri tegak tunggu aku. 
    Grrrrr, aku kuar kete senyum simpul jela..  Bebel?? Haruslah kan. Perkara wajib dia akan buat. 
    So aku pun order Nasi Lemak + Tea "o" . 
    Dah kenyang aku terus lah pi kerja kan. Hehe.. 
      Jadi aku nak bagitahu, sekarang ini perut aku tak rasa lagi lapar. 
      Kalo tak waktu gini berlobang dah perut aku. Hehehe... 
      p/s : Saya dah gemuks okes!!!!!





      K bai....
      Tq sesapa yang sudi baca..

      Isnin, 9 Januari 2012

      LAYU






      GOOD NITE ......

      K bai..........


      segmen mencari bloglist 2012

      Semoga berjaya ,,, @__@

      Cikfi tertibe ley plaks terminat nak join contest 

      ini

      Kalau korang nak join cuma klik je Banner kat bawah ini





      Ini adalah terma dan syaratnya :

      1) Jadi Pengikut/Follower blog ini. nabilamedan
      2) Buat Entri Dengan Tajuk "Segmen Mencari Bloglist 2012".
      3) Letak Banner didalam entri dan link kan ke entri ini semula.
      4) Tag kan kepada 2 orang rakan blogger anda.
      5) Tinggalkan link entri anda dibahagian komen entri ini.segmen-mencari-bloglist-2012

      Oleh yang demikian Cikfi nak MengTAG :






      Semoga berjaya =)

      Segmen Blog , Learn and Grow Together

      Samat petang semua ..

      Ini adalah kali pertama aku join segmen..

      Tq pada tuan yang taja segmen ini,

      beliau telah mempelawa aku join segmen ini ..

      Jeng jeng jeng.....


      Somelkan banner beliau...

      Kalau korang nak join sila klik je pada banner kat atas tu ha..

      So nak bagitau !!

      Follower sekarang : 13 sahaja
      Follower dianggarkan : 20 sahaja

      Pastu syarat2 penyertaan nya macam ini




      1.follow blog ini arazua

      2.letak banner segmen di atas dan linkkan ke blog ini arazua
       
      3.buat satu entri bertajuk 'BLOG,LEARN AND GROW TOGETHER'.
       
      4.beritahu jumlah follower anda sekarang dan anggaran jumlah follower pada akhir bulan Januari.
       
      5.pastekan url entri anda di ruangan komen entri ini  segmen : blog,learn and grow together.
       
       
      -
       
       
       
      -
       
       
       
      Oleh yang demikian CikFi nak mengTAG !!
       
       
       
       
       
       
      Selesai....
       
      Jom join =)

      Sabtu, 7 Januari 2012

      Gol!

      Samat malam kengkawan. Malam minggu kan, pe korang buat ek? Skang ni aku tengah hadap tv1 tengok bola Kelantan vs Negeri Sembilan bersama keluarga. Harus lah kitorang sokong n9 kan. Keh keh keh.. Korang sokong mane lak? Tapi aku suka sangat tengak Khairul che fahmi jadi keeper. So takat ni dah seri 1_1. Harap lah sangat n9 menang. Darah tumpah darah den tu.

      Jom reramai sokong n9 okeh! Jangan bazirkan masa ke tempat yang tak berfaedah ye kengkawan. Marilah kita berhujung minggu bersama keluarga dengan xtvt berfaedah.


      Selamat berhujung minggu ♀♂


      K bai...

      Rehat

      Petang semua..

      Today kat Melaka.

      Bawa mak n ayah jumpa cucu nya.  Macam cerita semalam.

      Hehe sangat lah lasak beliau..

      Cuaca pulak panas sekarang ni




       K nakout da ...



      k...baiiiiiiiiiiiiiiiii


      Jumaat, 6 Januari 2012

      CLEAR

      Tajuk nak gempak.

      Toink sekel kepala tu kang..

      Debush.. Athoi'''''''''!!

      Okey dah tak blur..

      Menanti masa nak bla yehu....

      Esok saturday.. Mari bercutiran la kata kan..

      Jommm Jom.. bukan Jom Heboh okes...



      K dengan bangga nya nak view kat korang my table...


      CLEARRRRR



      -




      -




      untuk pulang


      Kau mampu?? hoho  





      Memang dah clear untuk cukup time je nak blah..



      Sat lagi jalan depan office ni memang banyak kete, motor, segala bagai lah.


      Sampai aku nak kuar simpang ni pun agak kepayahan.


      Ni aku bagi korang tengok pulak masa jalan lengang,

      sebiji kerete or kenderaan pun tak ada..

      Mungkinkah waktu kerja kan... 

      hehe..


      -


      -



      Nyaman je kan??





      Okeylah..


      dah masuk waktu solat Asar ye kengkawan.



      Mari lah kita bersolat ..


      Wink...wink...


      Semoga berjumpa lagi minggu hadapan toink...

      macam drama plaks huhu..

      Menjelang petang






      Dushh........


      Pejam mata dongak ke lampu haha



      Sambil dengaq SuriaFm

      TIMELINE??

      Hey..  Hey..  Hey..


      Beri laluan semua ..


      Tutt...tutt.........

      keretapi nak lalu lalang..

      Camana nak buang TIMELINE erk ..

       Cam ini gopenyer
      Tak mau macam ini lagi!!




      Ada tak sesiapa yang tau?

      Rimas lah tengok wall FB macam gini..

      Semak jugak tengok..

      Tak tau nak buang timeline itu..

      Kalau boleh nak jadi macam gmbar kat bawah ni semula.




      -



      -



      Nak macam ini boleh tak???


      DAH SIHAT

      Morning.?

      Aku baru jer sampai office.

      Terus hadap pc..

      Tadi aku sampai jer office, aku terus mesej kat ayah aku dah sampai office.

      Lepas itu dia balas cm gini

      " Ayah dah kat kebun "

      Itu telah menunjukkan kesihatannya semakin pulih okey.

      Sepanjang minggu ini, aku berulang alik dari Melaka ke Negeri 9,

      Disebabkan cuma Emak sahaja yang ada, aku harus lah berulang alik,

      Mana tahu kalau kecemasan tengah malam,

      Tak ke parah..

      Mak n Ayah aku tu bukan suka nyusahkan orang lain kan.

      Oleh itu aku harus berulang alik sehingga Abang aku balik ke kampung.

      Motif aku ulang alik sebab utama,

      Takut kalau apa-apa hal tengah malam,

      Ubat kena makan ikut waktu seperti Jam 8.00pagi, 4.00 petang, 8.00 malam dan 12.00t/malam..

      So aku kena asing kan ubat pagi dan petang sahaja,

      Menjelang waktu malam aku dah kat rumah,

      So ubat waktu malam aku xpayah nak asing kan.  Bagi face to face je suh dia telan keh keh ..

      So petang semalam dan hari ini adalah nampak sihat.

      So bila dia dah rasa badan itu sihat, mula lah segala bagai kerja dia nak buat.

      Al-maklum lah, orang dah biasa bekerja kampung, mana nak reti duduk diam kan??

      Selera makan pun dah stabil, semalam petang dia makan Chapati..

      Susu pulak tambahan bagi pemakanan dia.

      Bagi susu pun bukan nak habis, cuma tinggalkan sikit dalam mug tu.

      Ngelat kuat.. 

      Mak pulak membebel kalau dia tak nak makan, minum susu tak habis.

      Biasa lah nama pun Emak kan.. 

      Pagi tadi pulak Emak kata dah rindu kat cucu dia pulak nama Firdaus,

      Hari itu ayah pun ada cakap jugak macam itu,

      So aku cakap kat Emak pagi tadi esok sabtu, kalau nak pi boleh lah.

      Ayah pun dah nampak sihat kan..

      Boleh lah bawak dia amik udara luar pulak pasni.


      Ni Emak dan Ayah 




      -



      -




      -



      Luv U
      Luv U

      -

      -

      tQ Emak n Ayah.. Luv u so much <3


      RAMADHAN 2019

      Ramadhan ke-2   Alhamdulillah masih menikmati ramadhan untuk tahun ini, semoga dengan kedatangan ramadhan tahun ini membolehkan kita le...