TABUNG EMAS

MAI JENGUK

Selasa, 23 Oktober 2012

ANGKAT-ANGKAT ZAMAN SEKOLAH

Lama dah aku pikir nak wat entry nih, tapi macam lawak je bila nak buat entry ni.  Hari ni bersemangat nak type.  Dulu masa zaman aku sekolah yer sangat famos dengan angkat-angkat.  

Masa aku form 1, ekceli la aku budak-budak lagi kan.  Mana faham kehidupan duduk asrama. Yang aku tau keseronokkan je dapat duduk asrama.  

Masa aku form 1, ramai kengkawan aku ade kakak angkat, abang angkat lah.  Dah macam pisang goreng je aku tengok.  Tapi kakak senior ni diorang pilih yang cantik-2 jer.  Yang hodoh-2 macam aku ni tade sape nak pandang.  Haha tak lah hodoh pon comot je kot.  Paling tak tahan bila main balas-2 surat. Padahal 1 asrama je pun.  Tapi tak lah pegi sampai buat perkara diluar tabi'i yer.

Kadang-2 aku pun jadi posmen antara adik angkat dan kakak angkat ni jugak.  Aku bukan lah famos mana pun, tapi ada jugak lah yang usha aku nak jadik adik angkat diorang, tapi aku ego.  Haha egois telampau xnak terima.  Bukan ramai pun, sorang jer.  Aku malu dan sangat pemalu. 


Bila aku dah naik form2, kengkawan aku ramai pulak yang pilih adik angkat.  Aku till xde adik angkat lagi. Lawak je pikir kan balik zaman kegemilangan bila adik-2 bawahan panggil akak.. akak... 

Sampai aku form 3, baru aku amik adik angkat kalau tak silap aku lah.  Lama dah aku minat budak tu, nama dia Madihah budak berkaca mata.  Lepas tu adik angkat lelaki Amar Izzuddin.  Adoii aii lawak lah.  Amar dengan Madihah ni  1 kelas.  Beza setahun je dengan aku.  Men pas-2 surat bagai.  Aku pun xtau lah mana hilang tah surat-2 tu.


Bila aku form 4 Madihah ni dah pindah sekolah lain, tapi till contact lah jugak.  So tinggal Amar je sorang.  Aku boleh pulak terbekenan dekat sorang budak pompuan form 1 ni.  Nama dia syikin sebab bday dia 12 julai, aku 12 ogos.  Lepas tu tak sampai seminggu aku clash sebab ramai sangat kakak angkat die.  Haha aku mana boleh nak kungsi-2 ni jeles tahu... Hahah korang jgn pikir aku lesbian ke pulak eh.  Maklumlah org anak bungsu mmg cenggini.  Pastu sorang lagi budak form 1 lelaki nama dia Majdi, aku selalu kacau dia sudahnya dia anggap aku kakak angkat dia.  Asal balik kampung mesti telefon rumah nak cakap ngan aku.  


Budak-2 memang la perangai macam tu kan.  Layan kan jer, kebetulan si Majdi tu takde kakak langsung dia anggap aku kakak dia.  hai la lawaknyer.  Bila hujung tahun siap kirim-2 surat sebab nak cuti lama kan.  Haha.


Bila dah dewasa, cewahh dewasa kunun baru rasa alahai kelakar nye aku dulu-dulu. . . 

Yang paling lawak bila ada posmen tak bergaji htr-2 surat.  Selit-2 dalam buku bila nak hantar.  Sebab kalau nak berjumpa memang pemalu dan penyegan.  Kalau boleh tak nak selisih langsung.  Haih kebodohan lah aku masa tu.  Skang ni tak tak heran akan semua itu.


Tapi skang pun aku tengok ramai jugak budak-2 sekolah ada adik angkat kakak angkat.  Ada yang syok sendiri pon ade gak.  Kat fb anak-2 buah pun besepah love-2 kakak lah adik lah bagai. Aku nak gelak-2 jer.  Siap edit-2 gambar bagai. 

Sampai aku cakap kat anak buah aku camni, heboh sangat adik angkat, adik ko tu pun ko dah tak terbela kan.. Cakap macam xde perasaan kenn. Padahal aku dulu ada adik angkat jugak.  Tapi i xheboh-2 yer. Huhuhu..

Korang camner pulak???? Ade adik angkat tak?

4 ulasan:

  1. ada abg angkat dan penah terangkat jatoh cinta

    hahaha

    tapi putus tgh jalan sebab lelama mcm boring

    muahahahaha

    nakal!

    BalasPadam
  2. @NM02 ceh hahaha kongsi la besame =)

    BalasPadam
  3. hahahaha siyez ak ske en3 ko y ni...hahahaha angkat2 last trangkat..pastu putus cm tu je..11 tahun tggu..tu nme nye bukan jodoh ok...

    BalasPadam
  4. @mawar mutiara hehehe suke ke, meh lah kungsi bersameee

    BalasPadam

Sudi sudi lah komen...

NUFFNANG

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now!

Lazada Online Revolution Blogger Contest live now! Lazada adalah laman membeli belah yang mudah untuk kita.  Tak perlu bersusah pay...